טופיק!

ארוונוש

New member
אני....

התחלתי את ההוביט ואת שר הטבעות אחרי שקרובה שלי אמרה שיש לי חור בהשכלה כי לא קראתי אף ספר של טולקין. זה קרה בזמן מחנה קיץ בסימן הארי פוטר... אני ניערתי את הפוטריסטיות מעלי (כמעט) לגמרי...!

Hermione HP

New member
תתביישי לך...../images/Emo4.gif

את מדברת כאילו שפתאום נתקפת בהארה, וניערת את הפוטריסטיות מעלייך (כמעט) לגמרי! פוטריסטיות זה לא דבר רע! את נשמעת לי כמו פטריה. ואיך שאת ניסחת את זה, זה נשמע כאילו לא היית מעולם פוטריסטית רצינית. אז תסלחי לי שאני אומרת לך את זה, אבל כנראה שלא היה לך הרבה מה לנער מעלייך..
מצטערת. פשוט הבחנתי פה במשהו שמאוד הפריע לי בהודעה שלך ואני מבקשת ממך שלא לדבר יותר בתור פוטריסטית לשעבר.

pallidfool

New member
אמממ.......

הבחנת במשהו שמאוד הפריע לך? אני לא חושב שהיא אמרה משהו לא מקובל, ולכן אין לך ממש זכות לחייב אותה "לא לדבר יותר בתור פוטריסטית לשעבר" . ודרך אגב... אני גם זכיתי בההארה המדוברת
דניאל.

ארוונוש

New member
נתקפתי בהארה....

זו הגדרה נחמדה, אבל לא מדויקת. לקו לי מספר חודשים כדי "לנער" את הפוטריסטיות מעלי, כך שזו לא ממש הארה פתאומית. לא אמרתי שפוטריסטיות היא דבר רע, ואל תטעי לגבי! ה"פ היה חלק דול וחשוב מאוד במשך שנתיים, פחות או יותר. קראתי את כל ארבעת הספרים (+ העולמות הקסומים המצויין של דייויד קולברט והביוגרפיה של רולינג), ונהנתי מכולם (חוץ מהביוגרפיה, שהייתה קצת משעממת ומאוד מעצבנת), הייתי פעילה בדי הרבה אתרי הארי פוטר ישראלים, וגם השתתפתי בתוכנית של גיא פינס על מעריצי ה"פ, שלא שודרה בסוף
עקב פיגוע שהיה ביום בו היא הייתה אמורה להיות משודרת. הייתי פוטריסטית רצינית מאוד, אבל מה לעשות, גם זה נגמר. אם משהו הפריע לך מאוד בהודעה שלי, זה לא בגלל שהתכוונתי לכך. את מבקשת ממני שלא לדבר כפוטריסטית לשעבר, אבל זה מה שאני. אני בשום פנים ואופן לא שונאת את הארי פוטר. ההפך הוא הנכון. אבל מכאן ועד טולקין....... מצטערת אם נתתי לך איזו סיבה לכעוס. בברכה, ארוונש פוטריסטית בעבר, טולקינאית בהווה וכנראה גם בעתיד...

barzik

New member
אני יכול להבין אותך

הארי פוטר הוא ספר שמיועד ונקרא בעיקר על ידי ילדים. הם משתגעים עליו ומתים עליו והכל סבבה ואחלה. אבל כשמתבגרים מטבע הדברים עוברים לדברים אחרים. אף אחד לא נשאר ילד בן 12-14 לנצח. פעם גם אני נורא אהבתי את פרפר נחמד, אחר כך, כשהתבגרתי, עברתי לראות את ´בבילון 5´ וגם נורא אהבתי. זה לא אומר שפרפר נחמד היתה גרועה או שבבילון 5 יותר טובה מפרפר נחמד (אין שום דמיון בין התוכניות) זה פשוט מעיד עלי שהתבגרתי וטעמי השתנה. ככה גם עם ´ה.פ´ הרבה מאד ילדים אוהבים אותו וזה בסדר גמור, כשהם מתבגרים אז טעמם משתנה. חלק מפסיקים לקרוא ומתחילים לראות MTV ולהעריץ להקות, חלק ממשיכים לקרוא ומגלים את טולקין שכעקרון לא מדבר לילדים. זה לא אומר שטולקין או MTV יותר טובים מה.פ, אלא שהטעם של הקוראים משתנה.

Hermione HP

New member
המממממממף......../images/Emo20.gif

משהו פשוט לא מצא חן בעיני בניסוח שלך.. "לנער" זה כאילו שזה משהו ממש דוחה, כמו זבל, שצריך לנער, לא להוריד.. לא משנה.. ובקשר לכינוי של עינת, נא לא להשמיץ! (..
...) גם אני די אוהבת גם וגם, משתתפת בשני הפורומים, וקוראת לעצמי בכינוי מה"פ, דבר, שאולי חלקכם לא הבחנתם בו אם לא קראתם הארי פוטר בחייכם..
אגב, אני בת 14 וחצי. ואני יכולה להבטיח לךָ שזה לא יעבור לי עד גיל 15 לפחות, חוץ מזה שיש לנו בפורום בני 15-17 לא מעטים... אז בלי להדביק סטיגמות!!!!!! ואם לא קראתם ה"פ ולא הבנתם איך הכינוי שלי קשור (לא כולכם.. חלק..) אתם בטח גם לא תבינו את החתימה שלי..

חס ושלום לשעבר!!!!!!!! ../images/Emo104.gif

למה לדעתך נטשתי את הכינוי "ליליאס" כל כך מהר? כי הגעתי למסקנה שכדאי להראות את דעתי בריב הנצחי הזה, ולא לנסות להראות ניטרלית. אני אומרת שאני מה להשוות- שניהם בליגת העל, ושניהם מעולים, רק שאי אפשר להשוות בין אגס ותפוח...

pallidfool

New member
אי אפשר להשוות בין אגס לתפוח?

שניהם פירות! מצד אחד תפוח ירוק וחמצמץ, מצד שני אגס מתקתק. שניהם ירוקים, אך בעוד התפוח עגול האגס מאורך ונפוח יותר בצדו התחתון מאשר בעליון. לשניהם קליפה, ואם היה לי מושג באיזו עונה כל אחד גדל הייתי משווה גם בין שתי העונות
אפשר להשוות בין הספרים אם עושים את ההחלפות הבאות: ירוקים -> ספרים התפוח -> הארי פוטר עגול -> מיועד לילדים וחסר עומק רב האגס -> שרה"ט מאורך -> אדיר נפוח -> מרתק צדו התחתון -> כל מובניו בעליון -> התפוח ( -> הארי פוטר) (ולעצלנים: שניהם ספרים, אך בעוד הארי פוטר מיועד לילדים וחסר עומק רב שרה"ט אדיר ומרתק יותר בכל מובניו מאשר הארי פוטר.
) וזה די בקצרה
דניאל.

לא נכון. ../images/Emo104.gif

שרה"ט יפה. הארי פוטר יפה. שרה"ט מעניין. הארי פוטר מעניין. שרה"ט "כבד" הארי פוטר יותר מדבר לאנשים. זאת בהנחה שאינכם מזדהים עם פנגורן... הארי פוטר ושר הטבעות הם הדוגמא הקלאסית למשפט הנדוש: שונים אבל שווים.

Ecthelion

New member
את צוחקת אליי?

אני לא יכתוב את כל מה שרציתי לכתוב כי אז אני ייסחף. "כבד"? רק לאנשים שלא בדיוק חכמים... כבד לאנשים שלא יכולים לקרוא דבר חוץ מהצרות של הארי{קראתי הארי פוטר אבל לעומת שר הטבעות- זה כמו להשוות בין גרזן[ויסלח לי גימלי] לליזר כרוגי. מקווה שהבנת וזה לא היה "כבד" מדי בשבילך.

אני רצינית לחלוטין. ../images/Emo104.gif

אני באופן אישי טיפוס מאוד רציני. (כן סמדר, עוד צד שלי) לכן לא נהנתי מ"שר הטבעות" כמו שנהנתי מ"הארי פוטר". כי מצאתי את עצמי אחרי קריאה של "מראת גלדריאל" מחזיקה אצבעות לפרודו... אני חייבת להודות ששני הספרים מעולים, אבל הכל תלוי במי שקורא אותם. יכול להיות שלאדם אחד "הארי פוטר" יראה שיטחי משהו, ולאדם אחר לא. זה לא שאחד מהאנשים האלו הוא פחות חכם, אלא שהוא מעדיף משהו אחר. אני למשל נהנתי מ"השטן והעלמה פרים" והחברה הכי טובה שלי הגיעה למסקנה שזה ספר משעמם ורציני מידי לטעמה. וזה לא שהיא פחות חכמה, אלא שהיא מעדיפה סגנון אחד.

Ecthelion

New member
תני לי להבין...

חברה שלך היא דוגמא לכל האנשים של העולם? יכול להיות שהחברה שלך לא יכולה לקרוא סגנון מסוים כפי שאמרת? אל תקפצי למסקנות עם הביסוס שלך הוא חברה שלך.

pallidfool

New member
ועם כל הכבוד לחמישה בלונים

אחד יכול לאהוב אותו ולשנוא את שרה"ט, והשני יכול לאהוב את שרה"ט דווקא. אבל זה הכל קשור בטעם, נכון? שני הספרים מעולים - הכל תלוי במי שקורא אותם. לאחד חמישה בלונים יכול להראות שטחי משהו, ולאדם אחר לא. זה לא שזה שאוהב חמישה בלונים פחות חכם, הוא פשוט מעדיף משהו אחר. (ידוע לי שחמישה בלונים הוא יצירה יפה
אבל בכל זאת, שרה"ט יותר)

Hermione HP

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

וחברות שלי פשוט לא הצליחו לעבור את הפרק הראשון! הם פשוט מתו משעמום.. והן הכריח ואת עצמן לקרוא.. ולא הצליחו. והן ממש לא טיפשות, אני יכולה להבטיח לך, שלפחות אחת מהן הולכת לקבל תעודת הצטיינות השנה.. (אם לא שלושתן) ומה ששמתי לב אליו, זה שיש אנשים שמתחברים לסם, יש לארגורן ויש ללגולס. אני מצאתי את עצמי בצד של פרודו, למרות שניסיתי להיות נייטרלית.. הכל עניין של השקפת עולם, וטעם אישי, כמובן. וכך זה גם לעניין השטחיות של ה"פ, שהוא לדעתי לא כל כך שטחי, וגם אם כן, הוא הספר השטחי הכי טוב שנכתס מאז ומעולם.

Real Dream

New member
עלי; אסחף. מצטערת אני לא יכולה

להתאפק מלתקן ועכשיו לא מקבלים את זה יפה בפורומורט.

Ecthelion

New member
את יודעת למה אומרים את זה? כי זה

מעעעצצצצצצצבבבבבבןןןןן!!! יו אני לא יודע מה נכנס בי. אם את רוצה לתקן אותי שלחי לי דואר ל[email protected] לא בפורום,זה פשוט קצת,טיפה מעצבן.

גם הודעה שיש בה יותר שגיאות מאשר

מילים זה מעעעצצצצצצצבבבבבבןןןןן!!! אם אתה לא מתחשב באחרים, אז אין לך מה לדרוש התחשבות.

Ecthelion

New member
תביני,אם את רוצה לתקן אותי תתקני

אותי באימייל. זה פשוט מעעצצצבןןן{חאלאס עם זה-מקווה ש"חאלאס" זה תקין}זה פשוט מעצבן שכל אחד מתקן אותך.אם את רוצה לתקן שזה יהיה באימייל בפרטיות בנעימות,אני איש שיודע לקבל ביקורת, דרך אגב... שיכתבתי עם מישהו את השיר... לשלוח לך אימייל של השיר או שאת מעדיפה לחכות?
נ.ב: את תהיה במפגש?

pallidfool

New member
אני מזדהה במובנים שונים עם דמויות

רבות משרה"ט, וביניהן פנגורן. וחוץ מזה, שרה"ט כן יותר טוב. *לא נכון* *כן נכון* *לא נכון* *כן* *לא* *כן* *לא* *כן*

למעלה