טופו -כמות מומלצת

טופו -כמות מומלצת

מבולבלת מכל המידע שבאינטרנט, האם טופו יכול לגרום לשיבוש הורמונלי? כמות מומלצת לצריכה?

אני מניחה שאם אוכלים מ-מ-ש המון ממנו

אולי יש סכנה.
אני אוכלת לעיתים חבילה שלמה בעצמי ביום, ולי זה עדיין לא עשה כלום. אני מודה שאני לא "מתמידה" עם חבילה שלמה כל יום, אבל זה גם ככה המון, וקורה רק אם אין לי משהו אחר שאני יכולה/רוצה לאכול.

טופו שלם בתוך פשטידה למשל, אפילו שתיים או שלוש חבילות זה ממש לא נורא כי לא אוכלים פשטידה שלמה לבד בארוחה אחת... זה מתפרס על הרבה זמן ואנשים.

לא נראה לי שאת יכולה להגיע לכמות מזיקה של טופו, אבל אם יש לך בכל זאת איזשהו חשש כלשהו אז אני מציעה לאכול מקסימום חבילה אחת של טופו ביום.

אם החשש הוא בגלל פיטואסטרוגנים- ראוי לציין שבחלב מחיות יש אסטרוגנים, שהם ההורמון האמיתי, כך שאם רוב האוכלוסיה אוכלת כמה מוצרי חלב ביום והם "בסדר", כנראה מטופו ממש אין מה לחשוש.

ladybug6

New member
קודם כל, אין מה לחשוש מטופו וסויה

הנה מסמך מעניין של משרד הבריאות על סויה והשפעותיה:
http://www.old.health.gov.il/Download/pages/soya.pdf
בגדול, הוא סוקר את הנסיונות להשמיץ את הסויה ובעצם מגיע לבסוף למסקנה ששום דבר לא הוכח ושדווקא יש הרבה מחקרים שמצביעים על כך שהסויה עוזרת למנוע או להאט מחלות כמו סרטן, טרשת עורקים ועוד.

עכשיו נשים את כל זה בצד, וזו דעתי על סויה באופן כללי: סויה היא קטנית אחת מני רבות, אני חושבת שעדיף לגוון ולא להסתמך על סוג אחד כי בסוגים שונים יש הרכב תזונתי שונה, ותמיד עדיף לגוון, כמו בירקות, פירות ודגנים. כמו שאף אחד לא אוכל רק מלפפונים אלא מגוון בעוד ירקות, כך גם אין סיבה להתקע על סויה ועדיף לגוון עם עוד קטניות.
אז נכון שיש הרבה מוצרים שעשויים מסויה כמו טופו, חלב סויה, ממרחים וגלידות, ואני חושבת שעדיף להמנע מלהפוך אותם לעיקר התזונה שלנו. לא כי זה מסוכן ויצמיח לנו קרניים, אלא כי זה פשוט לא מספיק מגוון.

RSPA

New member
אני מתחיל לחשוש כשאומרים לי לא לחשוש...

המסמך שהבאת באמת מצוין וסוקר בצורה מעמיקה וסדורה את מה שהיה קיים "במצאי" נכון ליום פרסומו (ינואר 2002). עם זאת, אני מעריך שמאז נוספו מחקרים נוספים שפנו לכאן ולכאן וכדאי אולי למצאם ולהביאם לכאן גם.
דבר אחד שעולה, זה שעל אף "שיש הרבה מחקרים שמצביעים על..." - שום דבר לא סגור ולא ניתן לקבוע דברים בצורה חותכת. לעומת זאת, הדברים בהחלט מתאימים לסיכום שכתבת ביחס לצריכה מאוזנת ומגוונת.

חוץ מזה, מעניין כמה אנשים כאן באמת יודעים מה זה "כרכשת" שמופיע במסמך...

(גילוי נאות: אני לא ידעתי וזו פעם ראשונה, בחיי, שאני נתקל במילה הזו.
)

ladybug6

New member
קודם כל, אל תקלל אותי

כרכשת אתה בעצמך!

שנית, אתה צודק, המסמך אכן ישן אבל הוא המסמך הכי רציני ורשמי שמצאתי בעברית בנושא שבאמת מתייחס לכל המיתוסים המדוברים. אשמח לראות גם דברים עדכניים.

קצת טיפים

סויה זה לא מאכל מקובל בעולם המערבי, כמה אנשים אוכלים סויה בתור מזון בסיסי? מעט מאד. אז איך זה שכולם לפתע יודעים שבסויה "יש הורמונים"? התשובה היא שזה קמפיין של תעשיות המזון מהחי בארצות הברית, שהתחילו לחשוש כשנכנסו לשוק תחליפי בשר וחלב, וסיה זהו מזון מעולה, חלבון שלם, מלא מינרלים חשובים וסגולות טובות.

הספין שלהם היה להתלבש על החומר שנקרא "פיטואסטרוגן" שנמצא בסויה, ולעשות לו דמוניזציה כאילו זה אסטרוגן אמיתי. לפיטואטסורגנים לא רק שאין השפעה דומה לאסטרוגן אלא יש להם השפעה הפוכה מאסטרוגן למשל במניעת התפתחות סרטן השד.
זה מזכיר את הדמוניזציה שעושים לגלוטין כי השם שלו נגזר מ glue - דבק.
לא צריך לעשות מחקר כדי לדעת אם לפיטואסטרוגן יש השפעה של התבגרות מוקדמת וסימפטומים נשיים אצל גברים, כי איפה כן אוכלים סויה כל יום? במזרח אסיה, מאות מיליוני אנשים אוכלים טופו ומוצרי סויה שונים מדי יום, והם בריאים יותר מאיתנו, לגברים אין ציצים וילדות בנות 10 לא מקבלות מחזור.
לא יכול להיות מחקר יותר מקיף ורציני מזה.
טופו וחלב סויה וכל מוצר סויה האחרים הם בריאים ומעולים ותאכלי כמה שאת רוצה.

במה כן יש אסטרוגן אמיתי ואת זה לוחשים בסוד ואף אחד לא יודע? במוצר שאנשים אוכלים כל יום וכמה פעמים ביום, חלב אם. בחלב אם בהריון יש אסטרוגן אמיתי, ובכמות עוד יותר גדולה כשההריון מתקדם.

l coyote l

New member
לא הבנתי את השורה האחרונה

"בחלב אם בהריון יש אסטרוגן אמיתי, ובכמות עוד יותר גדולה כשההריון מתקדם."

בהריון אין חלב, יש קולוסטרום. חלב נוצר כמה ימים אחרי הלידה.
למה התכוונת?

רוב הזמן שהפרה נחלבת היא בהריון עם העגל הבא

מכניסים אותה להריון חודשיים בערך אחרי ההמלטה
וכמות האסטרוגן עולה ככל שההריון מתקדם.

למעלה