טוף גרוס

kfirik

New member
טוף גרוס

רציתי לדעת איך אפשר לגרוס טוף או אם יש את הטוף הגרוס בשקים במשתלות רגילות? למה אני שואל? כי גיליתי שלהרבה מוצרים קונבנציונליים יש תחליפים זולים ולא בטוח שפחות טובים באיכותם לדוגמא,מנסיוני, ראיתי שאפשר לקדוח חור (בסבלנות) בתבנית קרמיקה או חרס או למשל בקעריות סלטים קטנות שיתאימו לבונסאי שמחירם נמוך בהרבה מזה שמציעים לנו במיני גן!

amihaye

New member
יש טוף גרוס במשתלות

לרוב הם מחזיקים אותו לשימוש עצמי ,אך יש גם למכירה בשקים.

סן תאי

New member
קעריות סלטים../images/Emo31.gif

לא מתאים למטרות בונסאי. הגלזורה בחלקו הפנימי של הכלי לא מאפשרת התבססות טובה של העץ.

tk96

New member
כן.

אני עשיתי זאת כמה פעמים, וזה באמת לא אותו הדבר

amihaye

New member
חוץ מזה../images/Emo185.gif

גם אם תמצא כלי חרס ללא גלזורה,עדיין לא יהיה לו את המראה הקלאסי (לטעמי),של כלי לבונסאי. קח בחשבון גם שעל החלק הפנימי להיות ללא שפה בחלקו העליון(כדי שיהיה קל להוציא לטיפול שורשים).ולא לשכוח כמובן את ההגבהה\רגליים בתחתית. ועוד דבר-המחיר,המרחק בין המחירים לא כ"כ גדול,אבל אם מצאת כלים העונים לקריטריונים ויש לך הרבה עצים ,זה בהחלט יכול להיות פתרון.

kfirik

New member
../images/Emo185.gif

אתה יודע מה,אנחנו צריכים לעשות מרד צרכנים כי אין שום סיבה שחוטי נחושת יעלו במיני ישראל 100 שח לסליל ובחנות חומרי בניין חוטי נחושת בעוביים שונים 38-50 ש"ח. אבל חוץ מזה מה אני מקטר על המחיר אם לא בא לי על מיני ישראל (שאגב נמצאת במרחק רב מביתי בבאר שבע) אני אקנה בHARDWARE STORE חוטים ואזמין אצל קדרית אזורית כמות לפי מידה עם רגליים וגלזורה איפה שבא לי וגם באיזה צבע שאני רוצה....להזמין גם לכם?

erezbt

New member
עם כל הכבוד מה שאתה טוען קצת מגוחך

לא שאני צריך להגן על מיני-גן אבל חשבת פעם למה כל מוצר כמעט אתה יכול למצוא במחירים שונים (החל מסכין מטבח ועד ספת סלון)? תחשוב על זה. ידעת שהמחיר של אותה דירה (אותו שטח וכו) בשני מקומות בארץ יכול להיות שונה במאות אחוזים? מפליא לא?

kfirik

New member
קיבעון מעודד יוקר

ראשית כל אני לא טוען כלום. שנית כל כן,העובדה שאתה קונה מוצר מחנות מתמחה הוא בהכרח יעלה לך יותר הן מפאת מומחיותה שנית מפאת הביקוש הדל יותר מחנות "חובבים", ושלישית מפאת היבוא הכרוך. משפך בונסאי אני לעולם לא ארכוש בחנות שלא מתמחה בכך מכיוון שהתוצאות של שימוש במשפך רגיל למשפך בונסאי שונות בתכלית אך לעומת זאת אין בחוט ליפןף מנחושת שיובא מיפן למיטב הכרתי שום סגולות מיוחדות שאין בחוט נחושת רגיל. אני מתמחה בנגינה על גיטרה ומנגן על מיבחר כלי נגינה רב וניסיוני לימד אותי שישנם המון מוצרים כמו למשל ספריי לניקוי גיטרות שאנשים היו משלמים על 200ML של חומר 30 ש"ח ויותר שלא בטוח שפנטסטיק לעץ ב12 ש"ח ל750ML לא עושה את אותה העבודה אם לא יותר טוב. מה שמזין את תעשיית המוצרים למומחים זה דווקא הקיבעון שנוצר אצלינו הצרכנים למותגים. ואני אתן עוד דוגמא: שנה וחצי מחיי עבדתי כעוזר שף במסעדה ונגעתי בסכיני מיטבח מקצועיות בחיים שלי לא פעם אחת,ונכון,ישנם מותגים מעולים שעולים 600 ש"ח כמו DREIZACK אך אני אומר לך שהרבה שפים דווקא ימליצו לך על שמות פחות מוכרים ולאו דווקא כי הם קמצנים אלא כי הם לא מסתנוורים ממותגים. הדוגמאות אינן נגמרות לי אך קח בחשבון שאני גם טועה....

אולמוס

New member
חוטי ליפוף וקדרות

נסה באזורך לאתר בית מלאכה לליפוף/תיקון שנאים ומנועים חשמליים. יש אצלם בדרך כלל שאריות ומכשירים מקולקלים המושלכים לגרוטאות. מנסיונם של חברי חוג הבונסאי- זה מקור לא רע לחוטי נחושת או אלומיניום במבחר של קוטרים שונים. אני בטוח שתמצא. באשר למה שנמכר בחנות שציינת -זהו עסק לכל דבר שיש לו את מתח הרווחים שלו והציוד שנמכר שם ,אני מניח, הוא במחיר שלבעלי העסק יהיה שווה ליבאו. אינני מתמצא במחירים אצלם עתה ואיני יכול להתייחס לפרטים. ההחלטה אם לרכוש היא של כל אחד לפי אמצעיו ואם שווה לו לשלם מחיר זה או אחר ואף המרחק, זמן הנסיעה והדלק גם הם בבחינת שיקול כלכלי צרכני. ציבור הרוכשים הפוטנציאלי בתחום שמצומצם בלאו הכי עושה את השיקולים שלו ומוצא פתרונות שונים ואין כאן ענין של "מרד צרכנים"... אבל מכיון שאני גולש לנושא של "פורום צרכנות" אעצור כאן. בנושא עבודת קדרות לכלי בונסאי - התנסינו בכך- הענין לא הכי פשוט ויש לבדוק את העלויות- ייתכן שזה גבולי (יש ליצור תבניות, לשרוף בתנור לצבוע עם גלזורה לפי הזמנה וכד' והעלות בהתאם)

גיא קרן

New member
ואפשר גם...

אפשר לשתול בונסאי גם בתוך כובע. זה נקרא "כובעסאי". זו אסכולה מאוד ידועה. ועכשיו ברצינות: בקשר להצעתך לגידול בקעריות סלטים. חשבת על האפשרות לגדל בונסאי עגבניות או מלפפונים ואז.....הסלט כבר גדל בקערה. נשאר רק להגיש לשולחן.

kfirik

New member
לא צריך להתעצבן

תראה ידידי לא צריך לצאת מהדעת אם תקרא בקיצור את מה שאמרתי זה א)שאני אזמין כלים מתאימים אצל קדרית ואף אחד בעולם לא צריך להזמין ביחד איתי. ב)אומנות נקטעת כשהיא לא מתחדשת ומתעדכנת. אומנות מקובעת=אומנות מנוונת=אומנות מתה. ג)לא פלא שיש רק 31 אנשים שעושים בונסאי בארץ. הקליקה שלכם סגורה. ומקובעת. ואני חדש בפורום. ד)הבונסאי לא היה קיים בעולם אם אנשים כמוך שחושבים שזה מופרך לגדל עץ במגש היו הרוב!

גיא קרן

New member
אם תרשה לי לתקן אותך....

א) אומנות הבונסאי בכל העולם פורחת ומשגשגת וגם מתעדכנת. ב) בארץ יש הרבה יותר מ31 אנשים שעוסקים בבונסאי. ג) משום מה רוב העוסקים בבונסאי מבינים שאחד הדברים המהותיים באמנות הבונסאי הוא הכלי שבו שתול העץ. להזכירך": בונ-סאי ביפנית: עץ שתול במגש. היינו יש לנו עץ ויש לנו כלי בונסאי (ולא קערת סלט). אגב, אם היית מציע את הצעתך ביפן (שם כנראה ההגדרה שלך למקובעות אולי תופסת) היית נאלץ לבצע "ספוקו" ("חריקירי" בלשון העם).

kfirik

New member
מרשה...

טוב ידידי לא התכוונתי לשנות סדרי עולם. אני מתנצל אם פגעתי במישהו, בסך הכל הנטייה האישית שלי היא לפקפק בקדוש בכל תחום אומנותי שהוא. כך אני לומד. אז אין טעם להתנצחות בעיני ושוב אני מתנצל אם אמרתי משהו שפגע בחשיבות של מישהו. רק אהבה ורצון טוב...

אולמוס

New member
חברים יקרים..

הויכוח מענין, אבל בכל זאת ישנה חשיבות כלשהי להתאמת הכלי לעץ. "נתקלתי" בנושא לא אחת ועשיתי טעויות לא מעטות בנושא התאמת עציץ לעץ בשנים שבהן אני עוסק בבונסאי. יש אמנם בעייה בהשגת עציצים וזה אחד הגורמים ל"מצוקה" הזו ולחיפוש אחר פתרונות אחרים ואין זה אומר שחסרים כאלה... כפי שכבר אמרתי בעבר - מעבר לכללים הנוקשים שקבעו היפנים התפתחו בעולם אסכולות "חופשיות "יותר אבל רוח הבונסאי נשמרת, גם אם מקור הכלי אינו במפעלי הקרמיקה היפניים או הסיניים, אם מצאת כלי שעונה על הדרישות האלמנטריות ועל כללים בסיסיים פחות או יותר - ייתכן שגם זה פתרון. ראינו אצל מספר מחברי החוג שלנו כולל ותיקים ומנוסים פתרונות מענינים.חלקם גם זמניים, אך גם אסתטיים- עד להשגת כלי מתאים יותר.

סן תאי

New member
אילתור כלים

kfirik, התייחסותי לקערות הסלטים הייתה נקודתית לסוג זה של כלים בעלי גלזורה פנימית שבהחלט התנסיתי בהם בתחילת הדרך ואני יכול לאמר מנסיון שזה פתרון רע. אבל ככלל אני מאוד בעד אילתורים, התנסויות חדשות ופתרונות יצירתיים, הן בנושא העציצים והן בנושא כלי עבודה וכבלי ליפוף. אז המשך בדרך שלך ואם יצוץ לך מידי פעם פתרון יצירתי מעניין או מקור טוב וזול לחומרי גלם מסוג זה או אחר אשמח אם תשתף את כולנו.

kfirik

New member
תודה

תודה רבה סאן תאי בסך הכל לא רציתי לעורר שום פרובוקציה אלא לשתף אתכם חברי הפורום הנכבדים ברעיון אשר עלה בראשי וטרם מומש,רציתי לשמוע את דעתכם במקביל לשיקול דעתי כדי ללמוד. אך לפעמים הציניות והתוקפנות של חלק מחברי הפורום לא מאפשרות שיחה אלא מגננה כנגד מגננה,אני לוקח בחשבון שחלק מדברי יצור אנטגוניזם,ולכן אולי אנסה להבהיר שמדובר ברעיון ולא בקביעה גורפת וחד משמעית. אשתף אתכם בעוד רעיונות שיבואו לי ובמקביל ואקח בחשבון שחלק יביעו סרקזם וחלק יעירו הערות בונות.

אולמוס

New member
בקורת בונה

בהמשך לדבריך הנכוחים- הייתי מצפה מחברים בפורום הנוהגים להציג בקורת בצורה כלשהי, מבלי להתייחס כרגע לתוכנה או לאיכותה וצורתה, לעשות זאת גם כ"בקורת בונה", דהיינו להציג פתרונות אפשריים או לבקש מחברים אחרים בפורום להציג מידע על פתרונות אפשריים מנסיונם הם. אני מעריך בכנות את יצר הויכוח והבקורת של מספר חברים נחמדים בפורום שאקרא להם ברוח טובה כמובן- "צעירי הבונסאי" (חלקם גם בגיל וחלקם גם בנסיון בתחום), בהחלט יש מקום לויכוח עניני ולגישות שונות, אבל חברה' - "רוח הבונסאי" - הרבה סובלנות וסבלנות- קבלו, העירו, תייעצו, תפרגנו,החליפו מידע, ואם יצא לכם גם להפגש אחרי כל זה אישית- יהיה עוד יותר נחמד ומענין... מנסיון - אני מבטיח לכם- זה עובד !

למעלה