טועם היין.

SC

New member
נכון מאוד, אני טוען שדמות זו הינה

סוריאליסטית באותה המידה כמו זו ההפוכה לה אלא שפה מדובר ביצור אגדי שמוכר לכולנו מימים ימימה ולכן זה נתפס כ"מציאותי" אבל לא. את צודקת, נימפה היא בהחלט יצור סוריאליסטי.

pomelit

New member
סירנות, נימפות ובנות ים

הסירנה המקורית היתה בכלל חצי ציפור וחצי אישה. היא מוכרת לנו לראשונה מהסיפור של אוסיאוס ומסעותיו. הסירנות היו מפתות את המלחים בקולן הערב. לאחר ששמעו את הקול פעם אחת המלחים היו נשבים בקסמו, ויורדים למצולות הים כדי להמשיך ולהאזין לו, מה שכמובן לא היה יעיל מבחינת בריאותם הגופנית. אודסיאוס אטם את אוזני המלחים שלו בשעווה כדי שלא ישמעו את קול הסירנות, אבל מכיוון שכן רצה לשמוע אותו ציווה על המלחים שלו לקשור אותו לסיפון בעבותות כדי שלא יתפתה לקום, וכך היה האדם הראשון שהצליח לשמוע את הסירנות ולספר עליהן. אגב, מכאן גם המילה סירנה - אזעקה
מאוחד יותר הן קיבלו את הצורה המוכרת לנו היום של דג ואישה, שהיא מיתית, אבל אני לא בטוחה שהיא סוריאליסטית בהגדרתה. ברור מעצם המילה שסוריאליזם הוא משהו מעל למציאות, אני רק לא בטוחה שזה חייב להיות הגיוני יותר או פחות. אחת הבעיות בחיי היום יום שלנו, ואולי גם אחד הדברים שהופכים אותם למעניינים, זה שלא הכל הגיוני... ולכן התמונה הזו כאילו מתאימה לתפיסת המציאות שלנו, אבל בעצם מכריחה אותנו לבדוק את אותה מציאות.

למעלה