טונה משומרת

inglor

New member
טונה משומרת

שלום. כחלק מתזונתי אני צורך כמות גדולה יחסית של טונה מקופסאות שימורים (בייחוד לאחר אימונים) . אף על פי שאני מעדיף כמובן טונה טריה הדבר אינו זמין לי רוב הזמן. רציתי לשאול האם טונה משימורים מכילה את הייתרונות התזונתיים של טונה טרייה. אני יודע שלמשל העובדה שאין בקרת טמפרטורה יכולה לפגוע בערך התזונתי... למעשה אני לא בטוח ממש איך עובד כל תהליך שימור הטונה והאם נכון לצרוך טונה משומרת. פשוט כחלק ממסגרת צבאית אני מעדיף הרבה פעמים לאכול טונה משימורים בתוך החלבון בארוחה בניגוד לנקניקיות או המבורגר מלא שומן... לא יודא האם זה רלוונטי אבל הטונה היא טונה במים.

טונה וערך תזונתי

אם אתה מבקש לקבל מידע על ערך תזונתי הוא מצוין תמיד באריזת המזון. אם זאת נראה כי כדאי לפנות לאיש תעשית מזון בעניין. על כל פנים, מזון משמור בדרך כלל מתוסף בחומרים משמרים, ולכן נראה כי העדיפות היא למזון טרי. בנוסף, לא הכול קם ונופל על הטונה, ניתן לצרוך חלבונים גם ממוצרי מזון אחרים והתוצאות תהיינה זהות, וייתכן שההנאה תהיה גדולה יותר. אלי ראש תחום ספורט בנטוגריין

meravdiet

New member
טונה

הי לא מומלץ לאכול יותר משלוש מנות של טונה ( 120 גר' למנה) בשבוע מחשש לתכולה גבוהה של מזהם כספית. בכלל בתזונה בריאה גיוון היא מילת מפתח לכן בחר עוד מזונות חלבוניים שגם הם מצויינים לאחר אימון כי החלבון שלהם מלא: גביע גבינה, ביצה קשה, חלב ... מירב רבר - דיאטנית קלינית www.meravdiet.co.il

למעלה