טום קלנסי...

ice007

New member
ועוד משהו...

אני גם מתעניין במדעי המדינה ועשיתי שני קורסים בקיץ של אוניברסיטת קיץ לנוער בתחום הזה ככה שספרים על מרגלים וספרים על החברה או ספרים ראיליסטים אני גם אוהב...

Rivendell

New member
אני אתן לך מגוון

תנסה ותחליט. בספרי מתח, אגאת'ה קריסטי היא מלכה בלתי מעורערת. כל דבר שתיקח שלה אמור להיות לטעמך. הייתי גם מנסה שוב את סטיבן קינג, יש לי הרגשה שהוא כן יהיה לטעמך עכשיו. תנסה את "דברים שצריך", זה ספר מצויין. בתחום המד"ב, תנסה את "המשחק של אנדר", זה ספר שיש עליו קונצנזוס רציני שהוא פשוט מצויין. אני גם הייתי מנסה את "מלכוד 22" של ג'וזף הלר, שטוב לכל גיל. ולגבי החברה - הייתי קוראת את "בעל זבוב" של ויליאם גולדמן, שהוא ספר חזק מאוד וכתוב היטב. דיברנו עליו הרבה כאן בפורום. זה ספר שמתאר מה קורה לחבורת נערים שנתקעים על אי בודד (וזה ממש לא דומה ל"אי הילדים", תאמין לי). הסיפור בעצם מתאר מיקרוקוסמוס מסויים של החברה - מה מצבים מסויימים יכולים לגרום לאנשים לעשות. אני ממליצה על זה ממש ממש בחום.

Rivendell

New member
ועוד מילה על קריסטי

אני לא בטוחה שנכון לקרוא לספרים שלה מתח... היא כותב ספרי "whodunit"- בתרגום חופשי "מי עשה את זה". ספרים שאתה מנסה להבין בהם מי הרוצח ובד"כ יש טוויסט כלשהו לקראת הסוף.

ice007

New member
תודה רבה....

אני אקרא את מה שהצעת ואחזור לכאן להגיד עם נהנתי או לא...תודה...

Arana

Well-known member
מנהל
ואם כבר סטיבן קינג :

זהו אחד הסופרים האהובים עליי. למי שטוען שהוא לא אוהב אותו ו/או את סגנונו אני ממליצה על "עיני הדרקון", שהוא לא אופייני לו (רק 3 גופות בכל הספר? וואו...) ולכן מומלץ לכל מי ששמו של קינג מרתיע אותו. הסיפור בנוי בתבנית של אגדה: מלך זקן, שני בנים (הבכור מוכשר, יפה, חכם, והצעיר הפוך ממנו - לא יפה, לא חכם, תלותי) קוסם רע, ממלכה דמיונית. על זה "מלביש" קינג את הסגנון המיוחד שלו, הווה אומר - הומור שנון, תיאורים צבעוניים וסוחפים, וכמובן רגעי מתח (אבל לא הרבה אימה). אני לא מתכוונת לגלות לך מה הולך שם, בוא רק נאמר, שהמלך הזקן נמצא מת, הרופא קובע: "רצח!" והאשם נופל על הבן הבכור. אבל זה לא הסוף, זו רק ההתחלה... זהו ספר מעולה, שאני חוזרת אליו שוב ושוב. מומלץ-מומלץ-מומלץ!

Danial***

New member
עיני הדרקון

ספר מצוין. גם אני לא אוהבת את הספרים של קינג - אבל הספר הזה הוא יוצא דופן ביניהם. באמת כדאי לך לנסות אותו למרות שלא אהבת את ספרי קינג האחרים.

ג'ון לה קארה

בהחלט מומלץ למי שאוהב את הז'אנר - מתח, אבל לא פשוט. כדאי להתחיל מה"חפרפרת" ולהמשיך הלאה. ישנם כאלה שפחות אהבתי, בינהם "המתופפת הקטנה". לגבי ספרי מתח - כדאי לקרוא גם את "פארק גורקי", לא זוכרת מי הסופר, אבל הספר שווה.

LIRY1

New member
עוד ספרים שאני חושבת שתאהב

ספרי מתח של ויליאם כץ. אני אישית לא קראתי יותר מידי, אבל אח שלי בן 16 ממש אהב את כל הספרים שלו. הם ספרי מתח מענינים. ואני מצטרפת בחום להמלצות על אגאטה כריסטי - פשוט ספרי מתח טובים! שבת שלום!

omnes omnibus

New member
מצטרפת בחום להמלצה על

אגאתה כריסטי, ובאותה הזדמנות גם על אדגר וואלאס. סופר מתח מוכשר אחר הוא אדגר אלן פו, שלי יש רק תרגומים די ארכאים שלו, אז אם השפה לא מפחידה אותך, הם מצויינים. אבל יכול להיות שניתן למצוא תרגומים חדשים שלו שיהיו לך נוחים יותר לקריאה.

slightly

New member
ריגול

דיוויד מורל - ספרי מתח וריגול מרתקים. ביניהם מומלצים "מסדר האבן" מסדר האש" "הכחשה מוחלטת" "אחוות הוורד" ועוד רבים אחרים. קן פולט - אומן המתח והריגול. ביניהם - "עמודי תבל" חוד המחט" לילה מעל הים" ועוד...

omnes omnibus

New member
עמודי תבל הוא ספר שמאד נהנית לקרוא,

אבל קצת קשה להגדירו כספר מתח. רומן הסטורי תהיה הגדרה קולעת יותר. עדיין - שווה קריאה בהחלט

lady_anne

New member
באמת ניתן להבחין בדיכוטומיה

בספריו של קן פולט. מצד אחד הוא כתב את את "חוד המחט", Triple ו-The Key to Rebecca, אשר אותם ניתן להגדיר כספרי מתח או ריגול, ומצד שני יש את "עמודי תבל", Night Over Water, A Place called Freedom ודומיהם, אשר אותם ניתן להגדיר כרומנים תקופתיים. בשני המקרים פולט מצליח ליצור עלילות מרתקות, אמינות וקולחות, ואני מחבבת את הכתיבה שלו.

למעלה