טולדנו - טולידאנו

צפוני

New member
טולדנו - טולידאנו

שלום רב לכולכם, לקראת יום הולדתה ה-80 של אמי אנו חוקר את תולדות משפחתה. אביה דוד רומנו עלה לארץ מאדרנה Edirne שבטורקיה בשנת 1920 לערך, אמה (סבתי) כוכבה טולדנו נולדה בירושלים והוריה משה וטובה טולדנו עלו לארץ ממוניסטיר (ביטולה) בסביבות 1902 . אני מנסה להתחקות על עקבות המשפחות רומנו וטולדנו (האם ראוי לכתוב טולאדנו?) בארצות מוצאם, טורקיה ומקדוניה - ללא הצלחה יתרה. אני יודע כי דוד רומנו השאיר באדרנה הורים יהושוע ובוליסה רומנו שאח"כ עברו לאיסטנבול. לא מצאתי מידע לגבי קברם באיסטנבול - חפשתי במאגר המידע של רבנות איסטנבול. איתרתי את קברה של טובה רומנו - בבית הקברות קרית שאול, ועדיין לא אתרתי את קברו של משה טולדנו שנקבר בהר הזיתים. בקיצור נעצרתי בסבים וסבתות של אמי ולא הצלחתי מעבר לכך... אשמח לכל בדל של מידע. כל טוב ותודה מראש. נצר למשפחות רומנו וטולדנו

האם אתה מכיר את הספר

'אילן היוחסין של דניאל טולידאנו'? הספר נדפס בשנת 1999 וזה התיאור אודותיו באתר הספריה הלאומית. ‫ עיול ראשי ‬ ‫ טולדנו, יעקב בן חיים ‬ ‫ כותר ‬ ‫ אילן היוחסין של דניאל טולידאנו : [ספר המשפחה של צאצאי הרב דניאל בן יוסף טולידאנו ממשפחת מגורשים מספרד] / יעקב טולידנו. ‬ ‫ כותר כרטוס ‬ ‫ אילן היוחסין של דניאל טולדנו ‬ ‫ מהדורה ‬ ‫ מהד’ א. -- חלק א-ב. ‬ ‫ דפוסת ‬ ‫ ר"ג [=רמת גן] : י"ט טולידאנו, 1999. ‬ ‫ מקום כרטוס ‬ ‫ רמת גן ‬ ‫ תאורת ‬ ‫ 2 כר’ ב-1 ([2], 310, [17] ע’) : איור צבעוני, דיאגרמות, מפות צבעוניות, פקסימילים (אחד צבעוני) ; 28 ס"מ + [8] דפים מקופלים. ‬ ‫ הערה ‬ ‫ שער נוסף באנגלית. ‬ ‫ אודות מחבר ‬ ‫ טולדנו (משפחה) ‬ ממה שאני ראיתי, הספר מאד מקיף, וכולל אלפים רבים של צאצאים.

לפני רכישתו

אתה יכול לגשת לראות אותו באיזה ספריה, לראות אם יש מה לחפש בו. הנה לך קישור לאתר של קטלוג הספריות האוניברסיטאיות בארץ.

צפוני

New member
תודה רבה מאוד

ובאותו עניין.... לפני זמן מה בתחילת מחקרי את משפחת רומנו קראתי מאמר של Yigal Schleifer עיתונאי מאיסטנבול שראיין את יוסף רומנו, אחרון היהודים ב Edirne . יצרתי קשר עם העיתונאי (אימייל) ובקשתי פרטיו של יוסף טולדנו, לאחר יום אחד קבלתי את מספר הטלפון שלו ואתמול בעזרת מתורגמן לדינו (בן דוד של אמי יהושוע רומנו) שוחחנו עם יוסף. שאכן אישר שמשפחתו היא משפחת היהודים האחרונה ב-Edirne ושהוא עומד לעלות לארץ - ובכך תבוא לסיומה נוכחות היהודים שם. לצערי לא מצאנו קשר משפחתי עם משפחת רומנו מ Edirne , יתכן כי יש קשר אך רחוק מאוד בדורות קודמים. עיון ברשימת הנישואין והנפטרים של רבנות איסטנבול מראה כי יש מאות רישומי "רומנו" , מחט בערמת שחת.... יום נעים לכם.

z a h a v i

New member
משפחת רומנו במצרים-קהיר, רוקח בשם ELI ROMANO

שלום, צפוני! ידוע לי שבטוח השנים בתקופת מלחמת העולם הראשונה במאה שעברה, התגוררה משפחת רומנו במצרים-קהיר, אחד מבניה היה רוקח ששמו אלי רומנו ELI ROMANO, יתכן שמשפחה זו מקושרת למשפחתי באמצעות נישואין מהמאה ה-19 בצפת, אחת מדודות סבתי, מרים או רחל נישאו לבן משפחת רומנו כפי הנראה, אין לנו כל מידע מה עלה בגורלן של שתי הדודות והצאצאים אם יש, בשלב זה מתבסס על ידיעה ששני בני משפחה מאוסטרליה ביקרו משפחה במצרים-קהיר במלחמת העולם הראשונה כחיילים בדרכם לגליפולי, ממשפחה זו נשלחה גלויה מאוחרת יותר לאוסטרליה עליה חתום אלי רומנו, גם המשפחה באוסטרליה לא יודעת על מידע נוסף. האם מוכרת לך משפחת רומנו במצרים עם סיפור שכזה?.

צפוני

New member
לצערי לא ...

לא מוכר לי סיפור של אבות משפחת רומנו שלי ( עד סבא-רבא) עם קשר לרומנו במצרים, בצפת ובכל מקום אחר מלבד תל אביב, אדרנא ואיסטנבול.

oded 3

New member
משפחות טולידאנו

שלום, ראשית, אני שמח סוף סוף למצוא כאן חוקר של משפחות טולידאנו, ועוד בהקשר של טורקיה !
הצורה הנכונה היא טולידאנו, כך לפחות הופיע במקורות. כפי שתוכל לראות למטה בחתימה שלי, אני חוקר את משפחת טולידאנו מהעיר איזמיר. מרבית משפחות טולידאנו מקורן בבמרוקו (הכוונה כמובן לתקופה שלאחר הגירוש - לפני הגרוש המקור הוא מן הסתם ספרד). במהלך המחקר שלי עד היום הצלחתי לאתר רק ארבע משפחות טולידאנו מטורקיה (העץ שלי ועוד שלושה עצים) - כולן מאיזמיר. אחרי מאמץ, הצלחתי למצוא קשר לאחד מתוך שלושת העצים האחרים. הספר שבני הזכיר למעלה יצא בגירסה מחודשתומעודכנת ממש לפני ארבעה חודשים (יש בידי עותק). לא ניתן לרכוש אותו בחנויות, אך אם אתה מעוניין אוכל לשלוח לך במסר את פרטיו של מי שהוציא את הספר (חוקר משפחות טולידאנו כבר כשלושים שנה). באתר של הפרוייקט של דניאל קזז תוכל למחפש מידע לגבי יהודי איסטנבול. אגב, מהו האתר של רבנות איסטנבול ? עודד

bilen

New member
האם טולידנו מבולגריה שייך לטורקיה ?

חושבת שמכירה משפחה כזו, מסופיה אאל"ט.

oded 3

New member
זה תלוי

כמו בהרבה מקומות אחרים באירופה שהחליפו ידיים (כלומר היו בשליטה של מדינות שונות בתקופות שונות) - זה תלוי באיזו תקופה מדובר. זה גם המצב כשמדובר באזורים שהיו בשליטה של האימפריה העותומאנית. נתקלתי בטכסט שהתייחס למשפחת טולידאנו מטורקיה, כשלמעשה היה מדובר במשפחה שהתגוררה בסלוניקי. מנגד, מצאתי רישום כניסה לארה"ב של מישהי מעץ משפחת טולידאנו שלי שם נרשם כי היא הגיע מאיזמיר (למעשה נרשם סמירנה), ותחת סעיף הלאום נרשם "יווני" - הרישום נעשה בתקופה שלאחר מלחמת העולם הראשונה כשאיזמיר הייתה בשליטה יוונית (לפני שחזרה ב - 1922 לשליטה טורקית).

רישומי נישואין של בני מש' טולידאנו בירושלים

שלום לכל, אינני חושב שאני מוסיף הרבה, ובכל זאת: להלן שני רישומי נישואין של בני משפחות טולידאנו המופיעים בפנקס הכתובות (מלשון כתובה) של ועד עדת הספרדים בירושלים. המידע סורק את התקופה בין תמוז תרנ"ג לבין אלול תרס"ב (1883-1913). לצערי טרם השלמנו את מיחשוב כל בפנקסים (הפנקסים מכסים את התקופה עד 1944) ומן הסתם, ישנם אחרים. שם החתן: יעקב בן שלמה טולידאנו. שם הכלה: פריחה בת יוסף מלכה. מועד החופה: ערב שבת קודש (יום שישי), יד' חשון, תרנ"ו. שם החתן: עזרא בן שלמה שמאע הלוי. שם הכלה: מתרכתא (היינו גרושה) מזל טוב בת יעקב טולידאנו. מועד החופה: יום ד', יד' תמוז, תרנ"ד. כל טוב, רפי לוי

friend9

New member
ספר נוסף:

בספר אהל יעקב, הנקרא לפעמים ספר אהל יעקב, מאת טולדנו, יעקב (בן משה), 1997: בכרך א' יש כ-40 עמודים: "שושלת הזהב למשפחת טולידאנו". הספר נמצא בספריות: הלאומית, בית אריאלה ת"א, אונ' ת"א, אונ' בר אילן, ישיבת הר עציון. כדי לדעת אם מדובר על המשפחה בטורקיה - כדאי לעיין בספר. {וגם לידיעת מעוניינים נוספים במשפחה הזאת.}

למעלה