טויוטה VS סובארו (מחירי הטיפולים)

JUROR

New member
טויוטה VS סובארו (מחירי הטיפולים)

לפני כשנה רכשתי טויוטה ראב 4 PREMIUM+ החדשה והגיע הזמן לעשות טיפול 15K.

עשיתי טיפול במוסך מורשה של טויוטה ושילמתי 375 ש"ח.

הוחלף:מסנן שמן, שמן ושייבה. (הכל כמובן מקורי)

לפני כ-4 שנים עשיתי טיפול זהה לסובארו אימפרזה מנוע 2000 במוסך מורשה של סובארו (מוסך קטן) ושילתי 500 ש"ח על אותה עבודה וחלקים.

בשני המקרים קיבלתי הנחה של 10%, רק שבטויוטה פשוט ביקשתי לא לשים תוסף דלק וכל ה"נוזל שמשות וכו' שאני יכול לשים לבד והם באמת לא שמו להבדיל מסובארו ששם הייתי צריך "לשמור על הרכב" כי הם בכוח רצו לשים את התוסף למרות שביקשתי לא לשים.

לפני כשנתיים עברתי טיפול 45K במוסך מרכזה של סובארו בהרצליה ושם לא רק שלא קיבלתי הנחה, אלא גם כן דחפו את התוסך ומילאו נוזל שמשות (200 גרם בערך, כי שבוע לפני מילאתי לבד וחייבו על 2 ליטר) ושילמתי 900 ש"ח על אותה עבודה ואותם חלקים לאותו רכב! בתוספת מסנן אוויר למזגן שעלה 80 ש"ח (אני ביקשתי שיחליפו אותו, זה בסדר).

אני יודע שעל ג'יפ (ראב 4) הטיפול אמור להיות יקר יותר ובטח עם השנים ילך ויתיקר משמעותית, אבל די הופתעתי כשראיתי חשבונית. נראה כמה יעלה טיפול 30K בשנה הבאה.

ראתי כאן שמישהו קיבל הצעה על טיפול 15K לניסן טידה של 900 ש"ח, אז אולי הרכב חסכוני בדלק אבל מה זה המחיר הזה עבור הטיפול?

shahf

New member
אם ביקשת שלא יוסיפו תוסף והוסיפו, למה שילמת?

JUROR

New member
כי הבוחן המסכן כשקיבל את הרכב לטיפול"שכח"

לכתוב לא לשים תוסף בדף הקבלה ואני חתמתי, סמכתי על קנותו. וכששמו את התוסף, "פחדתי" שיפתרו את הבוחן או שיגידו לו לשלם עבור התוסף אם אעשה רעש, בטח יש לו ילדים בבית.

אכלתי אותה, אתה צודק!

אתה לא היית משלם! "היית מביא את הטרקטור שלך למוסך וחוסם את הכניסה עד שלא יחזירו את כספך"

shahf

New member
אז למה אתה מתלונן אם אתה בחרת לשלם על טעותם?

JUROR

New member
הבאתי השוואה בין מחירי הטיפולים עבור 2 רכבים

של יצרנים שונים.

לא הבאתי תלונה. לא צריך להפוך כל דבר.

JUROR

New member
ולפי דעתי זו דרך עבודתם ולא טעותם, אבל אינני

מעוניין להכנס לנושא זה.

grafika

New member
גם בלנדקרוזר הטיפולים השוטפים זולים

ואני מדבר על טיפולים במוסך היבואן
לעומת זאת בפורסטר הטיפול השגרתי היה יקר יותר

ובמאזדה

אני צריך לעשות טיפול קטן בלאנטיס.
לאחר בירור הסתבר שאני צריך רק להחליף שמן. על שמן+פילטר שמן+פקק+עבודה+פירוק גלגלים ובדיקת בלמים=600 שקל.
מתוך ה 600 - 300 על עבודה. 300 שקל על לפתוח פקק ולפרק גלגלים (כאשר רק לפני כ 8 חודש הוחלפו דיסקים ורפידות ברקס)?

לאחר שניגשתי ליועץ שרות ואמרתי לו במפורש שאיני מוכן לשלם 300 שקל על עבודה ואחרי שקיבלתי אין ספור הסברים שבמהלך הטיפול מפרקים גלגלים ובודקים ברקסים ושרק על לפרק גלגלים לוקחים 200 שקל (?) סגרתי על 450 שקל (יותר ממה שצריך לשלם על טיפול כזה אבל, נו טוב, שיהיה).

לאחרונה אני חושב שזה ממש טיפשות לטפל ברכב במוסך מורשה.

למעלה