טויוטה RAV 4

ysofer

New member
זה אוטו לכיף..

יש לנו עוד אוטו בשביל המשפחה.. יש דגמים חדשים (2001-2002) לקאיה ספורטז´??

מצמץ

New member
YSOFER

קודם כל יש לך מספיק כסף בשביל ספורטז´ שנת 01, אבל חוץ מהמנוע 2.0 של מאזדה שיש בו, כל הרכב הוא גרוטאה שלא שווה לשים עליה את הכסף. אומנם זה רכב לכיף אבל עם תקציב כמו שלך זה לא מצדיק לרדת לזנות. תסביר לי בבקשה, כי אני עצמי פשוט לא מבין, מה מפריע לך לקנות רכב כגון הפג´רו GLX קצר, ידני, בעל מנוע דיזל (בנפח 2,800 סמ"ק) שנת 99 או הטרנו SR קצר, ידני, בעל מנוע דיזל (בנפח 2,700 סמ"ק) שנת 99 כי הרכבים האלו עונים על כל הצרכים שהבאתה בפנינו. האם מפריעה לך העובדה שהן לא משנת 2000 ומעלה? האם מפריע לך העובדה שיש להן מנוע דיזל? האם לא עדיף לקנות רכב שטח טוב שישמש אותך בנאמנות מאשר לזרוק את הכסף לטימיון? בידידות מצמץ, אני לא אומר שאתה צריך לבחור דווקא באלו אבל בכל אופן אודה לך אם תוכל לענות לי על שאלותי.

ysofer

New member
אנחנו רוצים אוטו חדש!!!!

ח-ד-ש! עם ניילונים על המושבים, ועם ריח של חדש כשנכנסים לאוטו.. ואנחנו רוצים ג´יפ קטן, ידני, אמין, וכמה שיותר טוב בשטח! ולא שבילים!!

teen17

New member
תקרא את ההודעה פה למטה יותר.......

ותקרא את מה שרשמתי ותדע מה כדאי לקנות.

מצמץ

New member
אני אתן לך עוד אופציה לעומת הויטרה

אבל אני נותן את האופציה הזו אך ורק בגלל שאתה אומר חדש ובתקציב של בסביבות 120K בתור רכב פנאי לשטח ובגלל שעל יבש יש לו מה להציע לכם . הנה זה בא...(תוסיף קולות של תופים ברקע) יונדאי גאלופר . יחסית טוב בשטח, מגיע גם בגרסא קצרה, ידני, בעל מנוע טורבו דיזל 2,500 סמ"ק, ועם יותר איבזור מבויטרה. המנוע קצת חלש אבל הוא בהחלט יספק את הסחורה. והוא עולה כ130K מצמץ, שחושב שבתקציבכם הנתון ובהתחשב בדרישה שהוא יהיה חדש הגאלופר יתאים לכם כמו כפפה ליד.

teen17

New member
מה? אתה צוחק או מה?

הגאלופר זה בעצם פאג´רו של שנות ה-80 (סוף שנות ה-80) משמע דור 1 של הפאג´רו. הוא בנוי בצורה עלובה וירודה וממש לא שווה את הכסף שמשקיעים בו. מה גם שזה יונדאי, אני לא כל כך סומך על הקוריאנים בנושא רכבים. בכל מקרה כמו שרשמתי לך בהודעה למטה אז אני מציע לך את אלו: 1. הונדה HR-V גירסת 4X4 (לפי מיטב ידיעתי הם מוכרים גם גירסת 2X4) בנזין ידני עולה בדיוק בתקציב שלך. 2. רנו סניק RX4 דיזל/בנזין לבחירתך גם 4X4 גם כביש וגם שביל והוא טוב בשטח (4 כוכבים מתוך 5 במבחן בהגה שטח). אחד משני אלה עדיף לך לקנות בתקציב שרשמת.

מצמץ

New member
גל

1. אני לא הייתי בוחר בגאלופר והייתי קונה רכב אחר משומש אבל הוא רוצה לקנות רכב חדש בשביל הפנאי בשטח בכ120K ולכן המלצתי על הרכב הנ"ל. 2. ההונדה נראת טוב אבל היא לא תבצע בשטח את העבודה, זה הרי ג´יפון עירוני ואפילו אתה יודע זאת. 3. בנוגע לסניק, אם יש לו כ30K אקסטרה אז זה יכול להיות אופציה טובה שכן היא תוכל לשמש גם כרכב יום-יומי, אבל אם הוא מתכוון לקרוע את השטח אז זה יהיה פשוט חבל לקרוע ולהרוס רכב כזה בשטח. מצמץ, שחושב שאתה בונה מצוין מגדלים בכסף של אחרים, אבל לא בדיוק קולע למטרה שבשבילה רוצים לקנות את הרכב (בלי כל כוונה להעליב).

itzik93

New member
YSOFER - מה שאתה מחפש לא קיים בארץ.

גם זול, גם חסכוני בדלק (לא יותר מ 1600 עד 2000 סמ"ק), גם "חיית שטח" (ועוד יש לך בקשות: "לא לשבילים") , שיהיה חדש עם ניילונים (2002 מינימום).... הדרישות שלך מכוונות למשהו בסגנון טראנו, מאגנום, פג´ארו ולנד רובר עם מנועים גדולים מאוד (עתירי מומנט) שמיועדים 40%/60% לעבודת שטח/כביש... מאידך, אתה מסתכל על רכבים כמו קאיה ספורטאז´ ו RAV-4 שמיועדים לטיפוס על מדרכות ושבילים קלים בעיקר באיזור רמת אביב ג´ (סליחה מראש אם פגעתי במישהו, לא זו הכוונה). אני מציע שתרד לקרקע ותבין מה אתה מבקש: "חיית שטח" הינה חיה גדולה ויקרה מאוד לאחזקה (גם זוללת דלק) ומצריכה שידרוגים ותיקונים בהנחה שהיא באמת נוסעת בשטח (כן, יש נזקים פה ושם - עדיין לא מדובר בג´יפ צבאי...) - דבר זה מיועד למי שיש הרבה כסף (כל דבר יקר באוטו הזה, ביטוח, טיפולים, תיקונים, חלקים, צמיגים וכו´) ולא למי שמקבל שווץ מוחי מלשמוע על מנוע "גדול" (2500 סמ"ק) ברכב - התיגמול לכל הכסף ש"נזרק" כאן מגיע בדמות עבירות שטח מעולה (כיף לא נורמלי) כמו שאתה מחפש, כלי לא מכוער במיוחד ליום ליום ופוזה לשכנים ממול. מה שאתה מחפש הוא רכב צפונבונים עד 120K ש"ח, למשפחה, שיהיה יפה ויוריד לכולם את התחתונים בשטח... ורצוי שיהיה עם מנוע קטן וחסכוני - ולא פחות מזה, מודל 2002 עם ניילונים עליו -- מצטער לנפץ לך את המיתוס (אופס, כבר עשיתי את זה בכותרת) אבל אין דבר כזה בארץ . אני מקווה מאוד שלא תעשה שטות ותקנה איזה "ג´יפ" מצוקמק ותהרוס לו את הצורה תוך כמה חודשים בנסיעת שטח אליה הוא אינו מיועד - אלא אם הכוונה שלך ב"חיית שטח" שונה ממה שהסברתי מעלה. שמחתי "לעזור" איציק

ysofer

New member
אין בארץ??

אז אתה אומר שבחו"ל יש?? לא שאני מתכוון לעשות ייבוא אישי, אני סתם מתעניין.. אז יש כאלה בחו"ל? (אולי באמת נתפשר ונקנה פג´רו 98-99 דיזל.. נראה לי שווה בכל זאת)

kitt

New member
מה שאיציק התכוון הוא ברמות המחירים

והמיסים בארץ אתה לא תשיג חיית שטח, כי כל ה"ג´יפים" מסוג CR-V של הונדה, טריוס, ספורטאג´ ודומיהן הם לא ג´יפים אין להם יכולת שטח, ולחלקם אין גם יכולת שביל אפילו, קח לך בדיקה פשוטה, כל רכב אפילו אם הוא בעל הנעה כפולה, אבל אין לו הילוך כוח (low) לא יכול להיחשב לרכב שטח אמיתי, אחרת כל אימפרזה טורבו יכולה להיחשב לרכב שטח...... רק דרך אגב אפילו הסניק RX4 שאני אישית מת עליה, אינה בעלת יכולת התקלת שטחים מי יודע מה..... עזוב אותך מהשטויות של רכב חדש מהניילונים, אם אתה רוצה רכב לשטח, קנה אחד שנולד לזה, אם אתה רוצה להוציא לאנשים את העיניים ב120K הייתי קונה מרצדס סדרה A. kitt שהיה לו רכב שטח, אבל עזב את הכיוון הזה בגלל הוצאות שתיה מופרזות של הרכב.

מצמץ

New member
ysofer

קודם כל צר לי על כך שאיציק היה צריך לדבר אליך באופן ברור וישיר שכזה אבל הוא צודק בכל מילה. לידיעתך בפאג´רו GLX משנת 98 יש מנוע בנפח 2.5 ואילו בשנת 99/00 הוחלף לו המנוע ל2.8 ולאחרונה (2001) הנפח עלה ל3.2 (כל המנועים שמוזכרים כאן הם מנועי דיזל). נ.ב. כמובן שיש גם דגם קצר בנזין, אך עדיף לך דיזל, בהתחשב בעובדה שאתה רוצה לחסוך בהוצאות. מצמץ, שחושב שכשמבדובר בפאג´רו עדיף לקנות 99´ ומעלה.

teen17

New member
אני ממליץ לך על כמה אפשרויות:

1. הונדה HR-V גירסת 4X4 (לפי מיטב ידיעתי הם מוכרים גם גירסת 2X4) בנזין ידני עולה בדיוק בתקציב שלך. 2. רנו סניק RX4 דיזל/בנזין לבחירתך גם 4X4 גם כביש וגם שביל והוא טוב בשטח (4 כוכבים מתוך 5 במבחן בהגה שטח). אחד משני אלה עדיף לך לקנות בתקציב שרשמת.

kitt

New member
שניהם לא יכולים להיחשב רכב שטח, אלא

רק רכב שביל.

למעלה