טוטו - ארוחת יומולדת

מתוקה31

New member
טוטו - ארוחת יומולדת

ארוחת יומולדת ספונטנית היום אחה"צ, הוזמן שולחן לראשונה לשעה 14:30 אבל הסרט של דני קיי בסינמטק התארך כל כך שבסופו של דבר הגענו למסעדה ב 16:00. ( כמובן שידענו את המסעדה ודחינו את ההזמנה בהתאם ).
המסעדה מעוצבת מאוד יפה לטעמי אהילים גדולים , פרחים טריים, ומראה ענקית מאחורי הבר שיוצרת אשלית גודל .
יש עסקיות ב 130 ₪ לסועד בשבת וזה מבורך בעיני. היינו שלושה אבא אמא ואנוכי.
ההורים לקחו כל אחד עיסקית הכוללת לחם , ראשונה ,ועיקרית. אני לקחתי מנה מהמיוחדים.
הגיעה סלסלה עם 3 פרוסות לחם עבות ! לחם טוב מקמח מלא אם כי ללא הקרום הפציח והמתבקש עם צימוקים ואגוזים . יחד איתו הגיעה צלוחית של זיתים טובים ופנכת איולי תוצרת בית משובח ( מזל שלא לקחתי ראשונה את כל האיולי אני גמרתי עם הלחם...)
ראשונות:
חציל בטחינה שחורה עם צנוניות ולבנה לאבא מנה נדיבה חציל שלם חמים עם שפע טחינה שחורה מתובלת עיגולי צנונית פריכים מעט לבנה חצי כדור מוצרלה ומעט עגבניות מגורדות מנה טעימה לכאורה אין מה לחדש בחציל בטחינה אבל כשחומרי הגלם הם טובים לא צריך כלום.
ראשונה נוספת אנשובי בכבישה ביתית 4 פילטים של אנשובי עם מין תבשיל קר של כרוב ובצל שהשתלב מצויין עם הטעם של האנשובי הכבושים קלות. גם זו מנה טובה מאוד.
עיקריות :
אני לקחתי מהמיוחדים מנת טורליני רך במילוי תרד וריקוה עם חמאה מלוחה גאודה מיושנת ופרמזןץ הגיעה מנה יפה של טורטליני עבודת יד ממולאים בנדיבות בתרד וגבינה עם רוטב של חמאה מלוחה ומעט אפונים ששברו את המליחות כעל המנה הונחה כף של ריקוטה שהייתה ניגוד מרגיע לטעמים המלוחים של המנה. טעים מאוד.
עיקרית של אבי הייתה סלמון צרוב על קרם אפונה , מנה מעולה סלמון צרוב היטב עם עור פריך פריך על קרם של אפונה ירוקה מנה מצויינת
עיקרית של אימי היית ה צלעות חזיר עם קרם כרובית מנה עם טעמים אסייתים שהייתה מעט חריפה לסועדת, הצלעות לא נוקו עד תום ונשארו עליהן שערות מעצבנות דבר שלא אמור לקרות במסעדה ! אך למרות זאת המנה נאכלה עד תום והחלקים הבלתי אכילים הושארו בצד. הסועדת למרות הכל נהנתה .
כשפונו הצלחות הערתי למלצר לא מעבר לזה כי בסך הכל היה טעים והמנה נאכלה.
קינוחים: אבי לקח סורבה אפרסק בתפריט מופיעה המנה יחד עם סלט פירות בפועל הגיע רק הסורבה ללא הפירות לא הערנו על כך כי שמנו לב רק לאחר שסיימנו לאכול.
הקינוח השני חלקנו אותו אני ואימי פלאן עם קרם פטיסייר ופטל טרי ( לא זכרתי לצלם אותה ) אחח איזה קינוח מעולה ! מושחת וקרמי קערה רחבה עם קרם קר ועליו שטרויזל פריך פטל טרי וכף של קרם פטיסייר עם רוטב פטל קינוח כבד ומצויין .
עם הארוחה שתינו שני קוקטיילים של ביטר פאשין מריר מתוק קליל ( 44 ₪ כ"א ) אבי שתה קוקטייל של יין לבן עם סודה ומעט אמרולה 35 ₪

לאורך כל הארוחה המלצרים היו קשובים לא מעיקים יעילים ונעימים נקודה לציון.
שולמו 593 ₪ לפני טיפ עם תה אחד ושני הפוכים קטנים.
ארוחת יומולדת כייפית טעימה ונעימה ביותר.
מומלץ בחום.

את הראשונות לא צילמתי.. מצורפת תמונת הטורטליני

שקדייה

New member
הייתי נכנסת לישון בתוך הצלחת הזו

נראית מנה פשוט מהממת.
קרם אפונה זה אחד הדברים האהובים עליי בכל העולם,
וסלמון איכותי שנצרב כמו שצריך זה גם משהו שאני בדרך כלל לא מביעה כלפיו התנגדות...

נראה שילוב פשוט מדהים בין השניים.
הרגת אותי עם התמונות האלו.... העסקיות האלו הן גם באמצע השבוע?

מיתר44

New member
מזל טוב ותודה

טוב לקרוא שיש עוד מקומות כאלו השומרים
על יציבות ברמה לאורך שנים.
האם היה מלא?
130 לעסקית בשבת - מחיר סביר בהחלט.

מתוקה31

New member
לגבי התפוסה

מסעדה לא הייתה בתפוסה מלאה אך בהחלט הייתה תנועה בלתי פוסקת של אנשים כל הזמן.
ומחיר הארוחה בהחלט סביר.

למעלה