טוטאליות?

אלותות

New member
אף אחד מהם לא אדם רע

הם אנשים טובים ורוצים להכיר ולהתקרב, אבל לא מצליחים. נבוכים, מפחדים. הם היו רוצים לכבד אותו, הם רק לא יודעים איך. זה כמו שפה אחרת, תרבות אחרת. הכל שונה. הם עושים מה שהם יודעים ושעובד עם ילדים רגילים, שעבד עם ילדיהם וגם עם האחים הנ"טים של הא"ס הפרטי שלי. אבל איתו זה לא עובד. הם צריכים כלים חדשים, שפה חדשה, והם לא יודעים ממי לקבל. אני איתו המון, כל הזמן, ומכירה אותו וקרובה אליו. אבל האמת שגם אני לא תמיד מבינה אותו, לא תמיד יודעת למה הוא עושה מה שעושה, לא בהכרח ולא תמיד יודעת לגשת אליו, לפעמים הוא בוכה ובוכה, ואני רק מנחמת בלי שום ניסיון אפילו להבין למה הבכי. שאלות מעצבנות אותו כל כך, שאני כמעט לא שואלת דבר. אני לא מרגישה שאני מבינה מספיק כדי לתווך להם אותו. אני לא יודעת למה הוא צועק כשהם פונים אליו. אין לי מושג למה הוא בורח כשמישהו שמכיר אותו מגיל אפס ורואה אותו המון (דוד שלו, למשל, שבעיני הוא אדם מקסים ורגיש ומכבד ועדין), אומר לו שלום. אין לי מושג איך להדריך אותם. ואני מבינה למה הם מפחדים. זו גם השונות וגם התגובות שלו אליהם שמפחידות. הם רוצים להתקרב, אך מבינים שזה מלחיץ אותו. הם רוצים להתייחס, ולא יודעים איך. איזו התייחסות תתאים מצידם. וגם אני לא יודעת. אותי הוא מקרב כל הזמן, מחבק ובא, ומביט ומנשק, ומדגדג... אני לא יודעת אילו תחושות היו מתעוררות בי אם היה דוחה אותי ככה באופן עקבי. אני מניחה שהייתי מגיבה כמוהם, במן תמהיל של עצב וחשש ומבוכה. לא שופטת איש, אבל אין לי דרכים לקרב אליו את יתר העולם. והייתי רוצה שיהיו עוד אנשים בעולם שיאהב וירגיש אליהם קרוב. לפחות עוד אדם אחד. אבל אני לא יודעת אם זה יקרה ולא בטוחה בכלל שיש לי השפעה כאן. זה רק שלו, ואם זה יקרה זה יהיה כשהוא ירצה בזה, ולא דקה קודם.
 

dina199

New member
תעשי סדר עדיפויות.

הילד במקום ראשון (כי הוא חסר ישע) , את במקום שני (כי את מטפלת בו) וכל השאר א"כ.
זה שהם אנשים טובים לא משנה את המצב הנוכחי. מכירה את האמרה : 'הדרך לגיהינום רצופה כוונות טובות' ?
זה לא חשוב שמה מכירים רק מה שעבד עם הילדים הנ"טים שלהם. הרי הבן שלך לא יודע את זה. ייתכן שבמצבים מסוימים הוא אפילו מרגיש גיהינום , ועוד כועסים עליו שהוא לא יכול להסביר את זה . למה באמת אמור להביא המצב שמבוגר נעלב מילד א"ס בן 4 כי אותו מבור חושב שיש לו כוונות טובות ?
כתבת ששאלות מעצבנות אותו. זה הגיוני. כי ייתכן שאלה שאלות שהוא לא מבין (למש שאלות פתוחות ) , או שלא יודע איך לענות , או שבעצמו לא יודע להסביר לעצמו מה הוא מרגיש (ילש א"ס בן 4 יכול להיות המצב רגשי שלילד בן שתיים). ואם קרובים נתקעים איתו על אותה שאלה - הוא כבר מראש מפחד מהם והוא שונא שאלות - אז איך הוא אמור להרגיש ? והרהגשה שלו הרבה יותר חשובה מהעלבון של המבוגרים. גם אם הם לא יודעים איך להתנהג עם א"ס, הם עדיין מבוגרים עם ניסיון חיים מאשר ילד בן 4.
את לא שופטת אותם , אבל נראה שכולם שופטים את הילד. וכן, מותר לשפוט אותם. כמו שארתי הם מבוגרים עם נסיון, ואם הם לא יודעי משהו, הם יכולים ללמוד. ואילו כששופטים את הילד, את ההגנה היחידה שלו.
 

kagome10

New member


 

אלותות

New member
אבל איזה סוג של הגנה אני אמורה לתת?

לא להפגיש ביניהם? ללכת איתו לחדר אחר כשמגיעים אלינו (את זה אני עושה אם הוא מבקש). מה אני אמורה לעשות? אנו חיים בקהילה, הוא רואה אנשים, אנשים פונים אליו. איך בדיוק אני אמורה להגן עליו מהפניות?
 

kagome10

New member
להגיד לאנשים מה היא צורת ההתנהגות הנכונה

ולהרחיק אותםפ מהילד ואת הילד מהם אם הם מתנהגים בצורה שפוגעת בו. ולהסביר, שוב ושוב, שמגוחך לצפות מילד קטן יותר משמצפים מאנשים מובגרים. אז שיגלו בגרות!
 

dina199

New member
שהילד אוטיסט (והסבר אם צריך).

ואם יחזרו על ההתנהגות שלהם, להגיד שוב. ושוב. ושוב
. לא להתבייש לחזור על ההסבר. בסוף הם יקלטו. וגם אם לא יקלטו זו כבר לא בעיה שלך, אלא שלהם. את לא יכולה להיות יותר קדושה מהאפיפיור
 

שלומות0

New member
את מחזירה אותי

עשר שנים אחורה, את ממש מתארת את הבת שלי,
ואני יכולה לכתוב לך שיש תרופה הכי טובה למצב הזה
הזמן, והזמן עושה את שלו,
הוא סובל מלקות תקשורתית ושום דבר לא ישנה את זה,
הוא כרגע רואה בך הדמות היחידה שהוא יכול להתקרב אליה[וטוב שזה כך}
אז תני לו את הזמן שלו,
הבת שלי שנה יותר מאוחר התחילה להתחבר לבני אדם מסויימים ולא רק נצמדה אלי, החיבור שלה לבני אדם מיוחדים היה פשוט מדהים, התופעה הזו
קיימת אצלה עד היום, יש בני אדם שהיא לא תתחבר אליהם בשום אופן ואז הולך בלאגן שלם איתה זה נכון אפילו לגבי סייעות מסויימות בבית הספר,
ויש בני אדם שהחיבור כל כך מושלם בינה לבינם שזה ממש נראה האידאיליה הכי מחוברת שיש..
 

kagome10

New member
זו סיבה מספקת לחוסר תקשורת

בעקרון, אני לא רואה בקרבת משפחה סיבה לקשר. זה באמת כל כך חשוב שהוא יהיה איתם בקשר? לדעתי יש טעם בכך רק אחרי שהם יתנהגו בצורה נאותה.
 

galitkm

New member
לדעתי עדיף לחשוב קודם כל על טובת הילד

והתנהגות כמו שאת מתארת מצד המבוגרים לא נשמעת לי לטובתו, והאמת גם לא כל כך לטובתך...גם אני מצאתי את עצמי בסיטואציות דומות ואני מתחרטת על המקרים שהיססתי ושלא הצבתי למבוגרים את הגבול בזמן.
אם מדובר בקרובי משפחה שאת בקשר יחסית טוב איתם, אולי כדאי לך לשוחח איתם על הנושא בארבע עיניים, להסביר להם ולבקש שיניחו לילד כי למרות הכוונות הטובות שלהם, ההתנהלות שלהם לא מועילה ואולי אפילו מזיקה - גם לילד וגם לקשר שלהם איתו (ואולי גם איתך? זה נשמע לי די מדכא ומחליש בתור אמא כשקרובי משפחה מסתכלים על הילד שלך במבטים עצובים)
 

אלותות

New member
הוא קצת אחרי 4

למרות שאני בכלל לא מסכימה אתכם שיש לגיל משמעות פה, מרגע שלא מדובר בתינוק אז ארבע או שבע לא באמת משנה
 

dina199

New member
זה העניין .לגיל יש משמעות
. רק שאצ א"ס

זה מיוחד. אצל א"ס אין משמעות לגיל הכרונולוגי בתור משהו שקובע שהילד צריך לעשות דברים 'תואמי גיל'..
הבעיה שאצל ילד בן 4 מצפים להתנהגות 'מתאימה לשכבת גיל' . ואז אם הוא מתנהג כמו בן 6 (זה קורה הרבה מבחינה קוגנטיבית) אז כולם מרוצים. אף אחד לא התלונן אף פעם אםמישהו חזק במשהו יחסית ל'שכבת גיל'. תמיד מתלוננים על מה שחלש.אז אם הילד מתנהג כמו בן שנתיים (שזה נחשב תינוקי) כי הוא עדיין בשלב הזה מבחינת בשלות רגשית (למרות שכרונולוגית בן 4) אז באים על המבוגרים מסבביב ונעלבים ש'הוא לא מתייחס אליהם'. הוא לא יכול להתמודד איתם, אז הוא פונה למקום שהכי מגן עליו - אמא
 

galitkm

New member


וכל המבוגרים שנעלבים ככה מילד בן 4 - האם הם מתנהגים בהתאם למצופה ממבוגרים בגילם?
 

dina199

New member
מבחינתי לא חשוב התאמת הגיל שלהם


מה שכן יש להם איזו שבלונה ספציפית (כמו שיש לרוב האנשים המבוגרים) איך ילד בן 4 אמור להתנהג.
וכשיש להם ילד שלא מתאים לשבלונה , הם מנסים 'בכח' להתאים אותו לבלונה , וכשלא מצליחים - אז הם נעלבים ממנו.
 

galitkm

New member
כתבתי את זה קצת בצחוק

אבל גם קצת ברצינות כי יש בזה משהו מפריע לי - מבוגרים שנעלבים כי ילד בן 4 לא מתייחס אליהם ורוצה רק את אמא שלו...

בכל מקרה, גם אם ההתנהגות שלהם כן בסדר למרות מה שאני חושבת, אני נגד להפעיל לחץ כלשהו על ילד להתאים לדרישה כזאת, ובטח שלא בגיל 4, בלי קשר להיותו א"ס או נ"ט
 

dina199

New member
אני הבנתי את זה.

וזה שאנחנו הופכים דבר למצחיק, לא עושה את זה פחות רציני.
אולי ככך יותר קל לנו להתייחס לזה
 
זה לגמרי טבעי להתנהג ככה בגילאים כאלה

בגיל יותר מאוחר הם בכלל לא רוצים להיות עם מבוגרים
 
התכוונתי לא לרצות מגע ולברוח לאחד ההורים

זה קורה הרבה פעמים בזמן התכנסויות משפחתיות למשל גם אצל ילדים לא אוטיסטים
 
למעלה