טוחן אשפה

רשר

Well-known member
מנהל
קנה/י בעל הספק הקטן ביותר - 1/2HP

מעבר לכך זה סתם כסף לחברת חשמל ובבנק של המוכר, כולם מסתובבים באותה מהירות, לכולם אותו גודל פתח, לכולם אותו גודל יציאה, לכולם נדרשת אותה כמות מים, כולם טוחנים בקצב שאת/ה מצליח/ה להכניס אשפה, כולם נגמרים כמו כל ציוד חשמלי (לכן כדאי לחבר לחשמל עם תקע/שקע להחלפה קלה),

פיטנגו4

New member
על מה אתה מדבר???

יש לי 12 שנים אותו טוחן In sink erator מודל 75 3/4 כ"ס http://www.a-designer.co.il/מטבחים.asp?Product=13023 אני חוזרת על המנטרה: מי שקונה זול משלם ביוקר. אם קונים מכשירים מהשורה הראשונה, הם לא מתקלקלים ולא נגמרים ואין צורך פעם ב4 שנים להחליף.

msvnk

New member
bראה לי שהוא התכוון למאפיינים הטכניים

ולא ליצרן.

פיטנגו4

New member
היצרן חשוב

כדי שלא יכתבו ש "כדאי לחבר לחשמל עם תקע/שקע להחלפה קלה". שלי אכן מחובר לשקע, ונדמה לי גם למעגל משלו (לא בטוחה) אבל אין צורך לנתק לשם החלפה כבר 12 שנים.
(טפו טפו מלח מים חמסה חמסה) בנוסף, עד כמה שהבנתי מגעת, אם למכשיר יש יותר כ"ס אז הוא מתאמץ פחות כדי לטחון אותן שאריות, וכנראה מתקלקל פחות.

רשר

Well-known member
מנהל
עוד על טוחן אשפה

לדוגמה - שלי 1/2HP ממקסיקו ביבוא אישי עלה 30$ לפני 15 שנה ועובד ללא כל בעיה, יחד איתו הבאו עוד 2 זהים באחד מהם נשרף מנוע אחרי 10 שנים, כאשר יש בעיה כזאת רוצים מייד לחבר ביוב רגיל זמני עד לתיקון או החלפה של הטוחן, מאחר וחיבור הטוחן לכיור מתבצע עם מצמד מהיר יש הצדקה לחבר כך את החשמל כך שכל אחד יוכל לפרק בעצמו (להביא לתיקון או להרכיב אחר), עקרון הפעולה של טוחן אשפה ביתי הוא זריקת החומר על רשת מחוררת וסחיפת פרורי החומר מהחורים ע"י מים שמושלחים בכוח ע"י אותן הכנפיים, מה שקובע את ההספק זה שטח הרשת ומהירות הסיבוב של המנוע (כמובן גם כמות המים), מאחר ובכל הטוחנים הביתיים המהירות זהה ושטח הרשת דומה אין הבדל בזמן הטחינה של אותה הכמות, כל עוד לא דוחסים בכוח כמות בלתי סבירה שעוצרת את המנוע אין כל משמעות לHP של המנוע ולכן אין הצדקה למנועים גדולים ויקרים (בוודאי שאין הצדקה לקנותם בארץ במחיר הטירוף של המשווקים)

lishar

New member
טוחן אשפה מומלץ

אין כזה דבר שכולם אותו דבר ... יש הבדלים בין היצרנים והחברות, ולקנות בחו"ל זה נראה לי טעות (אחריות, מכס, יבוא - מגיעים לאותו מחיר) יש את הטוחן In Sink Erator כמו שחברי המליץ כאן, שהוא מיוצר בארה"ב ומיובא ארצה עם אחריות טובה. באתר הזה יש מבצעים לרכישה http://trash.maozakor.co.il

למעלה