טוחן אשפה - כן או לא?

פיטנגו4

New member
השאלה

האם ניתן להשוות את מערכת הביוב של ישראל לזו שבחו"ל וגם בארץ, יש הבדלים בין ישוב לישוב ואפילו בין שכונה לשכונה. נכון, או שאני טועה? ואם יש שוני כזה, אז בנוסף ליתרונות יש גם חסרונות של ההשפעה על מערכת הביוב. נכון? (תודה על הציטוטים! )

מוס מוס

New member
מחקר מקומי

להלן התגובה לקיבלתי היום מפרופ' נוח גליל מהטכניון, שחקר את הנושא: "שלום רב, אכן עסקנו בנושא לפני מספר שנים. עבודתנו בדקה את השימוש בטוחנים מההיבט של העמסת מערכות הביוב לעומת הקלות משמעותיות על מערכות האשפה. המסקנות היו ברורות מאד בעד השימוש בטוחני אשפה ביתיים לאחר גיבוש תקנות ברורות בדבר סוגי המכשירים שמתאימים למטרה זאת בתנאי הארץ. מקווה כי סיכום הפרויקט יפורסם בספרות במהלך התקופה הקרובה. בברכה, נח גליל."

tacher

New member
מצטרפת מאוחר לדיון אבל יש לי הערות

אני מסכימה עם הדעה שנשמעה כאן כי טוחני אשפה אינם תורמים אקולוגית, מדובר במכשיר חשמל לכל דבר, שאמור לטפל בפסולת אורגנית בלבד, שעוד צריך לדאוג שלא סותם את הביוב. מה המניעה של כל אוהבי טוחני האשפה לפנות את הפסולת האורגנית לקומפוסטר או לקבור באדמה ?

פיטנגו4

New member
מניעה משתי סיבות

הראשונה: לא לכל אחד יש שטח אדמה פרטי
השניה: אפילו אני, שמפנה המון פסולת אורגנית לכיוון הגינה, לא מעלה על דעתי לקחת גם את השאריות מהצלחות טיפין טיפין... הרבה יותר קל להוריד אותן לטוחן (או לפח, למי שאין לו טוחן). בנוסף, אני גם לא מעבירה שום פסולת בשרית לגינה. מה שאי אפשר לתת לכלבה, עובר לטוחן. בשימוש נכון אין שום סתימות בביוב, והתועלת רבה כי יש פחות פסולת במזבלות. כלומר, יש יתרון אקולוגי. המחקר הישראלי שצוטט כאן, ותומך בשימוש בטוחנים, הרבה יותר חשוב מהדיעה הפרטית שלי.

tacher

New member
את מתעלמת מנושא החשמל

בתים מודרנים מתאפיינים בשימוש יתר במשאב החשמל, כולם מתקינים דודי שמש, אבל שוכחים את מיבש הכביסה, מדיח הכלים וכו', כל מה שמקל על הלך החיים מתקבל בברכה ורק המוסכמות שמתבטאות בכסף גדול מקבלים התייחסות בתכנון הבית ובקשר לנושאים שכן התיחסת אליהם : 1. המחקר שהפנית אליו התייחס לשאלות הנוגעות לתברואה עירונית, ולא לאפקטים האקולוגיים, אין כאן המלצה אלא העדפה. 2. אף אחד לא מתיימר להיות צדיק עם איסוף טיפות מהצלחת, אבל אם 80% היו מפרידים את הפסולת שלהם וזורקים רק פסולת אורגנית, אשרינו. אני בטוחה שבעלי טוחני אשפה טוחנים גם חומרים לא אורגנים כי "יותר קל", באותה מידה זירקי את כל מה שאת רוצה לשים בטוחן לקערה שתפני לגינה. 3. בערים רבות גוברת המודעות לקבירת אשפה וקומפוסטרים, והרבה בתים משותפים הסכימו לייחד אזור בגינה לכך, לא חייבים אדמה פרטית, רק רצון ומודעות.

למעלה