טוחן אשפה - כן או לא?

nushkaa

New member
טוחן אשפה - כן או לא?

היום בחיפושים אחר כלים סניטרים עלה הרעיון של טוחן אשפה, אנחנו מאוד בעד אבל קראתי פעם שזה לא חוקי ולא מומלץ כאשר מדובר במערכת ביוב משותפת וישנה (אנחנו בונים תוספת ומשפצים מהיסוד דירה בבניין משותף). מה דעתכם? ועל הדרך.... הציעו לנו כיור מטבח דגם כרמל אקווה טופ +טוחן אשפה 3/4 כ"ס של גומא+ברז נשלף פרח של סיון אופירי ניקל מוברש ב- 5,500 ש"ח שווה או לא שווה? המון תודה!!

efratcn

New member
אני נגד.

בניגוד למה שחושבים זה ממש לא אקולוגי. תעשי חיפוש בגוגל ותמצאי הרבה מידע. לא חושבת שזה לא חוקי אבל בכלל מערכת הביוב בארץ לא ערוכה לטוחני אשפה.

רשר

Well-known member
מנהל
טוחן אשפה ביתי

קראו את הדיון והחליטו בעצמכם

גוליגל

New member
אני נגד מסיבות אקולוגיות

זה לא חוקי בארצות רבות. יבוא היום, אם השחיתות לא תהרוג אותנו ואם סדרי העדיפויות יאפשרו, שגם בארץ זה לא יהיה חוקי.

פיטנגו4

New member
זה אקולוגי ומומלץ, לפי מחקר של הטכניון

שנערך לפני כמה שנים שבו השוו את היתרונות והחסרונות בשימוש בטוחן באיזור חיפה, והגיעו למסקנה שהטוחן עדיף ורצוי. זו הסיבה שאני עצמי, שאקולוגיה חשובה לי מאד, חזרתי להשתמש בטוחן. אפשר למצוא באינטרנט את המחקר הקדום יותר (שמתנגד לטוחן) ולא את המחקר הזה, כך שאני מצטערת מאד, אבל אין לי להביא ציטוטים. אבל, במקרה הספציפי, אם מערכת הביוב בבית לא תקינה, לא הייתי מעמיסה עליה עוד.

גוליגל

New member
ואללה? אני מכירה (בלי ציטוטים) מחקר אמריקאי

שאומר שזה ממש מזיק.

פיטנגו4

New member
חייבים ציניות?

המחקר מהטכניון לא בדק את אמריקה, אפילו לא את מדינת הקודש תל-אביב. הוא בדק את השפעת טוחנים בשכונה חיפאית (לא זוכרת איזו, אבל לא שכונה חדשה) על מערכת הביוב המקומית. המסקנה היתה שיש הטיה לטובת שימוש בטוחנים, כי היתרונות רבים מעל החסרונות. אני הפסקתי להשתמש בטוחן, ואחרי קריאת המחקר שבתי להשתמש עד היום. מי שלא רוצה - שלא יאמין לי, ושיחשוב שאני ממציאה מחקרים. זבש"ו. זה אכן נשמע מופרח, וגם לא רציני בלי ציטוטים, אבל זה המצב, לצערי. כבר התנצלתי שאני לא מוצאת את הציטוט. נכון? המחקר אכן קיים. מי שלא רוצה להאמין לי (או לרשר שנימוקיו שונים) שלא יאמין. מי שממש-ממש-ממש מתעניין - שילך לספרית הטכניון ויחפש.

גוליגל

New member
אני רחוקה מלהיות צינית. רק מופתעת.

ובטח לא חושבת שאת ממציאה מחקרים... חבל שאת מרגישה מותקפת, זו בכלל לא הכוונה! היית צריכה לשמוע אותי קודם אומרת לבעלי "נכון שהתנגדתי לשקע כוח בשביל טוחן אשפה, מסיבות אקולוגיות? אז יש פה אחת שמבינה בזה לא מעט, שאומרת שמחקר טכניוני מצא שזה טוב דוקא". בקיצור סליחה אם פגעתי. חג שמח.

פיטנגו4

New member
../images/Emo13.gif

לא פגעת ובטח שלא התקפת, רק נשמעת צינית...
סיפרתי על מחקר שהשפיע עלי כצרכנית. אני לא מקצועית בכלל בתחום אקולגיה והנדסת סביבה, רק מתעניינת כבדה, כי הנושא האקולוגי מאד חשוב לי אישית. קחי את ההמלצה שלי בהתאם. אני מבינה הרבה הרבה יותר בנושא אקולוגיה בנוף ובגינון... דרך אגב, חלק ניכר מפסולת המטבח שלי מוצא את עצמו באדמת הגינה, ולא מגיע לטוחן בכלל. (לא לדאוג, אין ריח, אין זבובים, אין עכברים, והכל אסטטי) אם מישהו חוקר את הנושא של טוחן אשפה לעומקו ויכול להביא ציטוטים (עדכניים !!) ממחקרים רציניים ישראליים, לכאן או לכאן - אני אשמח לקרוא. בתודה מראש.

חוצפה בהתגלמותה , בני אדם המדברים על

אקולוגיה הם חוצפנים מהסוג הגרוע ביותר , לאחר שבני האדם הורסים כל חלקה טובה על הפלנטה הם מעיזים לדבר על אקולוגיה . האקולוגיה היחידה שיכולה להתקיים היא כאשר בני האדם יכחדו מעל כדור הארץ . כל אדם החי באורח חיים מערבי הכולל טכנולוגיה אל לו לדבר על אקולוגיה . הפעולה בעד האקולוגיה היא בעצם הפוכה , ככל שבני האדם יזהמו יותר את כדור הארץ, כך תפטר יותר מהר הבעיה האקולוגית קוראים לבעיה אנושות .

kbtsnk

New member
חד משמעית - המשרד להגנת הסביבה נגד

לדוגמא: http://www.sviva.gov.il/Enviroment/bin/en.jsp?enPage=BlankPage&enDisplay=view&enDispWhat=object&enDispWho=Articals^l708&enZone=city_waste&enVersion=0& קיימות באתר עוד התייחסויות נוספות לנושא.

nushkaa

New member
תודה לכם!

בשלב הזה החלטנו לוותר למרות שאנחנו מאוד רוצים, לא רוצים להזיק לסביבה ולא למערכת הביוב המשותפת.

טלטוש

New member
אני בעד טוחן אשפה

בכל מקרה אני עשיתי הכנות לטוחן (צנרת רחבה + מתג חשמלי שכרגע מחובר לשום מקום). לגבי המחירים שקבלת נראה לי קצת יקר. תתקשרי לעמודי שלמה ותבקשי מחיר.

nushkaa

New member
הבעיה איתם שהם אף פעם לא עונים!

ועד שענו לי העבירו אותי ולא הגעתי לשום מקום. אם זה מתחיל ככה לפני הקניה מה יהיה אם נצטרך שירות לאחר הקניה? לכן ויתרנו עליהם.....

טלטוש

New member
אפשר גם דרך רגבה

הם נתנו לנו הצעה של כיור כפול + ברז + משאבה לסבון (שממש לא רציתי) ב- 3,600 ש"ח.

טלטוש

New member
כי המשאבות כל הזמן נסתמות

לחמותי יש שתי משאבות במטבח (1 לכל כיור). הן כל הזמן נסתמות והיא כל הזמן מפרקת ומנקה. הבעיה היא שהגישה אליהן לא נוחה כל כך. לאחרונה היא הפסיקה להשתמש בהן בכלל.

מוס מוס

New member
ועכשיו, לאחר כל הדיבורים-דעתם של חוקרי הסביבה

The Under Sink Garbage Grinder: A Friendly Technology for the Environment Authors: Bolzonella D.; Pavan P.; Battistoni P.; Cecchi F. Source: Environmental Technology, Volume 24, Number 3, 1 March 2003 , pp. 349-359(11) Publisher: Taylor and Francis Ltd Abstract: The use of garbage grinders is not a usual practice in Europe, but it is in other countries around the world (e.g., North America, Japan and Australia). Sometimes, garbage grinders are accused of producing problems in sewers and wastewater treatment plants and are prohibited by environmental protection laws. In this study, the different impacts determined by the use of this technology were considered to show the positive impacts of its use. In particular, it was shown that garbage grinders enable the disposal of household organic wastes with advantages for the wastewater treatment processes because of an increase in the carbon/nutrients ratio in the wastewater. This is particularly important for biological nutrients removal processes. Daily specific contributions for person equivalent (PE) due to organic waste disposal through garbage grinders were found to be equal to 75 gCODPE-1d-1 for carbon (as COD), 2.5 gNPE-1d-1 for nitrogen and 0.25 gPPE-1d-1 for phosphorous, respectively. Those determined a value of 30 for the COD/N ratio. Moreover, no problems with solids settling in sewers were noted. These results were extensively compared with literature data. The economical balance showed that the use of garbage grinders allowed a global saving of some 17 year-1 for a three people family. Important benefits are also gained from an environmental point of view (e.g., organic wastes disposal, nutrients removal in wastewater treatment and increase in biogas production with energy reclamation).

מוס מוס

New member
חוסר תמימות דעים זה בסדר גמור, אבל

כחוקר במקצועי, אני רגיל לדעות שמבוססות על ידע מוצק. לא על "אני שמעתי ש..." או "נדמה לי ש...". ובנושאים כמו זה דרוש ידע או לפחות יכולת להציג/לנתח את הדעות של המומחים בתחום. אבל באינטרנט קיים google, אז כולם יודעים הכל ... :)

למעלה