טווס חיה מוגנת?

viko222

New member
טווס חיה מוגנת?

היום שחזרתי מבית הספר ראיתי בחדר של בית טווס מטייל זה חיה מוגנת? מה עושים עם הטווס שבתוך הבית?

einav2h

New member
טווס הוא בע"ח שמוחזק לעתים לנוי ../images/Emo4.gif

יש כאלה אנשים. כמו שיש כאלה שחולקים מחיה עם תרנגולות, או אווזים, יש כאלה שחולקים מחיה עם טווסים. גם בעיר. זו לא חיה מוגנת, אלא "עוף מחמד" כמו סוגי עופות רבים אחרים (תוכים למשל)

פרדוקס הטווסים המגוחך

הטבע נתן כלים למין הנשי כדי לבחור בן זוג. גם אצל בני אדם זה קורה, אפשר להתווכח על זה אבל יש נשים שרואות בכסף ובהשכלה, ביופי חיצוני, גובה, שרירים ועוד שאר סימנים כמעידים על בחירה בבן זוג שיבטיח את ביטחון ילדהן. אצל הבעלי הכנף (שאגב , ציפורים רבות הם צאצאים של דינוזאורים) הזכר הוא הרהבתן. כלומר הנקבה רואה בו את הסיכוי הטוב ביותר לבטחון ילדיה. ופה הפרדוקס, הרי ילדיה ירשו את התכונה של אביהן, את הנוצות הכי יפות מתוך הקבוצה, אותן נוצות שגרמו לנקבה לבחור בו. אותן נוצות שמסמנות אותם בשטח וגורמות לטורפים להתמקד בו (טורפים = גם האדם המנצל במקרה הזה). אז מה הטבע יעד לאותם טווסים יפים ? להטרף ? להטרף או למצא זיווג טוב , מה עדיף ?

einav2h

New member
לא מדויק

התכונה החיצונית שגורמת לנקבה לבחור בזכר, אמורה להצביע על תכונות השרדותיות שלו. כלומר - מי שיותר גדול/יפה/צבעוני וכו', משמע שהוא כנראה גם יותר שורד. עובדה שהמינים הללו עוד קיימים. כנראה שמי שיש לו נוצות הכי יפות, גם בורח יותר מהר. זו המשמעות של הבחירה. הנקבות בוחרות במי שהפיטנס שלו יותר גבוה, והתכונות החיצוניות תפקידן להצביע על פיטנס.

נכון ואני רוצה להוסיף

היופי והרהבתניות של הטווס הזכר (נקבות הן פחות מרשימות ופחות צבעוניות), הטיפוח שלו מראה על הבריאות שלו. אבל זה בדיוק הפרדוקס, הרי האדם אוסף אותו בגלל התכונות שאמורות להיות שורדניות, וחיות הטרף שמות לב למי שמושך את העין. הרי שמה שגורם לו להיות מושך לרביה הוא אותו הגורם שגם מפריע להישרדות שלו. פרדוקס.

einav2h

New member
בע"ח ששורד מיליוני שנים

לא הייתי אומרת שזה מפריע להשרדותו

אחותי, זה לא קשור

הטבע לא אמור ליצר לך תכונות שיהפכו אותך לפגיע ונטרף. אולי דווקא בגלל ההישרדות שלו והתחרותיות על הזיווג אז המין הזה מרשה לעצמו לפתח את היופי. חוץ מזה שאני באמת לא יודע כמה זמן הין הזה קיים ואיך הוא היה לפני כך וכך שנים. אני גם לא יודע עד כמה הוא משגשג בטבע. טוב, אני לא מתווכח, רק רציתי להעלות את הפרדוקס הזה ואני באמת חושב שקשה להגיד שאין פה פרדוקס. זה בשבילך
. בשביל ענבלוש יש לי גם מתנה קטנה, אבל אני לא מוצא לאן לשרשר את זה, משהו על חתולים.

לטווסים יש תכונות מפתיעות

אצלנו יש טווסים שמסתובבים חופשי. לפעמים אני רואה כלב שרץ אחרי טווס, ופתאום העוף השמנמן הזה מתעופף לגג של בניין, בגובה של כמה מטרים.

מיום ליום אני יותר ויותר מאמין

שאתה גר בגן עדן של טבע. עים ציפורי גן העדן וכו'. |קינאה|

einav2h

New member
כן, אני יודעת שהם עפים-קופצים לגובה

בגלל זה אני אומרת שהנוצות הצבעוניות שלהן לא מהוות פרדוקס להשרדות, כי למרות שהם בולטים יש להם תכונות השרדותיות שמפצות על זה.

כן בטח ! קיבוצים זה מקום נפלא

יש פרות וריח זבל של פרות כך שאי אפשר לפתוח את החלונות .

הרפת והלול מרוחקים מבתי המגורים.

או לפחות מאיפה שאני גר. לפני יומיים רצתי בשדות ולבסוף עברתי ליד הלול. אי אפשר לנשום לידו, צחנת המוות והצואה פשוט בלתי נסבלות.

אבל..

בטבע המטרה של כל פרט (לא משנה איזה בעל חיים, אני חושבת שכמעט כולם) היא לא לשרוד בעצמו כמה שיותר טוב, אלא להתרבות ולהגדיל את האוכלוסיה. ולכן זה לא ממש פרדוקס.. יש הרבה מקרים של בעלי חיים שאחרי ההזגווגות הם מתים, נאכלים ע''י בת/בת הזוג, וכו'..

למה את נשמעת מעודדת מזה

שבת הזוג טורפת את הזכר ? לא יפה (אגב, אני לא מכיר מיקרים שהזכר טורף את הנקבה). לא יכול להיות שהטבע לא מכוון להישרדות עצמית. יש מצבים שפרט מקריב את עצמו בשביל הכלל (דבורה שעוקצת למשל). יש גם מצב של מספר פריטים רב כדי שהסיכוי המספרי יבטיח הישרדות (להקות דגים למשל). אבל פה מדובר על תכונה שכל קיומה הוא למנהגי חיזור, בשביל כמה דקות מהחיים. בשביל כמה דקות היצור הזה מסכן את קיומו. זה לא פרדוקס שאני המצאתי, זה מתוכנית טבע.

אני לא נשמעת מעודדת.. ../images/Emo9.gif

הזכר טורף את הנקבה אצל מספר סוגי חרקים... אני לא זוכרת איזה בדיוק. וחוץ מזה, למה אתה נטפל רק לטווס, יש המון בעלי חיים זכריים שצורתם החיצונים מושכת יותר, בכדי למשוך נקבות. אני לא חושבת שהנוצות הרבות של הטווס מפריעות לו, כי אז מן הסתם לא היו נשארים טווסים.. אתה אומר- "אבל פה מדובר על תכונה שכל קיומה הוא למנהגי חיזור, בשביל כמה דקות מהחיים" זה אולי כמה דקות מהחיים, אבל אותן כמה דקות מהחיים הם בעצם המטרה כולה בחיים שלו. איך שלא תסתכל על זה, המטרה של רוב בעלי החיים בטבע היא להעמיד צאצאים ולהגן עליהם עד שהם מספיק גדולים כדי להגן על עצמם.

שכחתי להזכיר את הזנב הכבד שלו

זה שמונע ממנו תעופה ממשית. זנב מפואר. את העובדה שטווסים נכחדים . את זה שהטווסים בוייתו. הנה קישור מעניין בנושא. שוב אני מזכיר, לא המצאתי את הפרדוקס, הטבע, הטבע לא לוקח בחשבון את התערבות האדם. אבל האדם כן התערב ותכונות הטווס משמשות לרעתו, לא רק באופן טבעי מפני טורפים. אני מציין דברים מתוכנית טבע שקראה לזה פרדוקס, אישית אני לא חושב שראיתי טווס בחיים שלי.

תסמוך על הטבע

שהוא יותר חכם ויותר מתוחכם ממני וממך ומכולנו ביחד.. לכל יצור חי יש חסרונות, אבל גם יתרונות שמפצים עליהם. אולי לטווס יש זנב כבד אבל קרוב לוודאי שיש לו משהו אחר שמפצה עליו..

למעלה