טווינה

טווינה

אשמח לקרוא חוות דעת/מידע על שיטת הטיפול הנ"ל והאם היא מומלצת למי שסובל מכאבי גב ויציבה לא נכונה? כלומר האם בעזרת הטיפול בטווינה אפשר גם לטפל בכאבי גב וגם לשפר את היציבה?

שמש א

New member
טווינה לכאב גב

נטע שלום, טווינה מצויינת לכאבי גב מסויימים, אבל לא לכל המקרים. הטווינה טובה מאוד במקרים שבהם אנחנו רוצים 'לפזר עודף' ואילו פחות מתאימה 'לחזק חוסר', (שאז נכנס השיאצו לתמונה). במידה ומדובר בגב עליון/שכמות/צוואר, לרוב הטווינה מעולה! אם מדובר בכאב גב תחתון כרוני, כדאי להעזר בשיאצו. בהצלחה, גלית

שילוב טווינה, שיאצו וקרניו סקרל

זה מה שאני ממליצה לבעיות גב ויציבה. טווינה מפזר כאבים ממתח חוסר תנועה, הטיפול מעורר וחזק. שיאצו מחזק ביקר גב תחתון וטוב לריפיון בגב עליון, מאוד מרגיע במהותו. והקרניו סקראל מטפל בשלד וברקמות חיבור לאיזון ויציבה, בעבודה עדינה ועמוקה. אך הכי חשוב זה הרגלים נכונים כדי שהשרירים לא יצטרכו לפצות על הטעויות של עצמו. בהצלחה

ינוקא1

New member
מצויינת.

אבל הכי חשוב זה המטפל ולא השיטה. לשני מטפלי טווינא שונים יש איכות מגע שונה לגמרי , כנ"ל לשני מטפלי שיאצו שונים , כנ"ל לשני מטפלי עיסוי שונים. חשוב ללכת למטפל או מטפלת שתרגישי אצלם את הטיפול "נכון". בטיפולי מגע (בניגוד לדיקור או לצמחים למשל) את כמטופלת יכולה לדעת הרבה על המטפל ויכולותיו מעצם ההרגשה של הטיפול. את יכולה להרגיש האם המגע מרגיע או מלחיץ , האם המטפל מכווץ או רפוי , האם הוא מתמקד במקומות הנכונים וכו' וכו'. לכן שני מטפלים במגע זה שני עולמות אחרים לגמרי אפילו אם הם באותה שיטה , חשוב לא להתחייב מראש להרבה טיפולים אלא לבדוק כמה מקומות.

תודה לכולם

אציין שאצלי מדובר בכאבי גב תחתון, שלפי מה שהבנתי מהתשובות כאן, טווינה פחות מומלצת למקרה כזה. בכל אופן אנסה באמת לבדוק שיטות טיפול/מטפלים אחרים. תודה על העזרה

Besomet

New member
שיטת אלכסנדר

מתמקדת באופן מיוחד ביציבה עד כמה שידוע לי. בכאבי גב תחתון ניתן לטפל בשיטות שונות וכל טיפול במגע יכול לעזור. כפי שינוקא1 ציין, החשוב הוא המטפל. נקודה למחשבה, כאבי גב תחתון יכולים להיות ממקור כלייתי או אף מהרחם במקרים מסויימים. רפואה שלמה!

ינוקא1

New member
טווינא מאוד מאוד מומלצת לגב תחתון !

כשהמטפל טוב. עם כאבי גב תחתון בדרך כלל התוצאה הכי מהירה.

אסתר884

New member
בהחלט

ואם את רוצה יש לי משהו מצויין עבורך.תפני אליי בפרטי ואתן לך את פרטיו. אסתר

תודה למעשה שאלתי

מתוך התלבטות על פניה לטיפול בקופת חולים (טווינה זה אחד הטיפולים המוצעים בקופה). אני יודעת שטיפול משלים דרך קופת חולים הוא מאוד שנוי במחלוקת כאן אבל זה מה שאני יכולה להרשות לעצמי כרגע ושמעתי על אנשים שטיפולים כאלה עזרו להם (בקופת חולים) אז אני מסתפקת בזה

0 אור 0

New member
אני קצת אחזק אותך

ודאי ראית שאני מאד מתנגדת בדרך כלל לטיפולים דרך קופות החולים - וזאת בגלל הקטע של האבחון והאפשרות לטיפול כולל, אבל דוקא בשיטות כמו טוינא או עיסוי רפואי, כשאת רוצה להתמקד בבעיות שרירים, יש לך סיכוי לא רע לקבל טיפול שווה ערך לטיפול אותו היית מקבלת באופן פרטי, כי האבחון הוא קצר יותר ומשולב תוך כדי הטיפול. כמובן, תלוי בכך שתקבלי מטפל טוב.

טוינא וגב תחתון

מהכרות קצרה עם הטוינא, הטיפול מתמקד בראיה כללית דרך המרדינים. רוב הכאבים לגב תחון נפתרים בשיטה זו. ושוב כנאמר מעלי צריך למצוא את המטפל הנכון לך.

למעלה