טווח מספרים

nirdagan

New member
עדכון לאור בדיקת אתר האקדמיה

1. אתר האקדמיה כתוב נכון מבחינת סימון הכיווניות. 2. באינטרנט אקספלורר 6 על חלונות 98 ההצגה היא שגויה. מדובר בבאג בדפדפן אם כך. 3. אין לי אינטרנט אקספלורר על חלונות 2000 אבל כדאי לבדוק. באינטרנט אקספלורר 5 (וחמש וחצי) גם על חלונות 95 התצוגה היא לפי הספר. אינטרנט אקספלורר 5 איננו מסתמך כלל על מערכת ההפעלה בתצוגת עברית. ייתכן שאינטרנט אקספלורר 6 כן מסתמך (כי חלונות 2000 ומעלה כולל תמיכה בטקסט דו כיווני בכל הגרסאות שלו) ולכן מציג עם שגיאות בחלונות 98 שבו מערכת ההפעלה מציגה עברית באלגוריתם שונה מזה של יוניקוד.

גם אני בדקתי

באינטרנט איכספלורר 6 תחת חלונות 2000. כל הטווחים מופיעים בסדר ההפוך. יכול להיות שכתבו את זה הפול כדי שייראה נכון? ואז איפה שזה אמור להיראות נכון זה נראה הפוך? או משהו כזה?

nirdagan

New member
אז יש באג באינטרנט אקספלורר 6

לא יכול להיות שכתבו הפוך כדי שיצא ישר כי בדקתי מה כתוב בקוד ה-HTML של האתר המדובר. האתר כתוב נכון ומוצג נכון באינטרנט אקספלורר 5 ו-5.5

vegan

New member
בטוח?

הכללים אמנם די מסובכים, אבל מעיון בנספח 9 של תקן היוניקוד, המגדיר את האלגוריתם הדו-כיווני (לקישור הגעתי מאתרך), אני מבין כך: קו מפריד, שהוא אותו תו המוגדר כסימן מינוס, מוגדר תחת סוג ET (Europen number terminator) בקטגורייה WEAK. על פי כלל W5, סימן מסוג ET הסמוך לספרה (EN) מתייחסים אליו כאל ספרה (EN) וספרות מוצגות משמאל לימין. בקוד המקור של אתר האקדמיה מופיע קודם המספר הקטן, אחריו קו מפריד ולאחריו המספר הגדול. מכיוון שאין תג BDO, לפי הכללים הנ"ל כל הרצף צריך להכתב כספרות, משמאל לימין וזה בניגוד לעמדת האקדמיה. לפיכך, אם הבנתי נכון, תקן יוניקוד אינו תואם לעמדת האקדמיה וכדי להציג נכון, צריך להוסיף תג BDO שיגדיר את הכיוון הנכון, או להפוך במקור. אם אכן זה כך, אקספלורר 6 מציג נכון (לפי הסטנדרט) ואתר האקדמיה נכתב (ב-2001) בהתאם לנהוג באקספלורר 5, הלא סטנדרטי.

אתר האקדמיה באקספלורר 5

תגובה זו הוקלדה באקספלורר 5 (חלונות 98 מהדורה שנייה): 20-30 רגיל 20–30 אלט 0150 (אפשרי רק בחלק מהגופנים) 20 - 30 רגיל עם רווחים

אתר האקדמיה באקספלורר 6

תגובה זו הוקלדה באקספלורר 6 (חלונות 98 מהדורה שנייה): 30-20 רגיל 20–30 אלט 0150 (אפשרי רק בחלק מהגופנים) 20 - 30 רגיל עם רווחים

vegan

New member
וגם במוזילה 1.0

שזה דפדפן חדש עם קוד פתוח, המבוסס על נטסקייפ שאמור לעמוד בכל התקנים, כולל עברית. אגב, בנענע הוא נמצא בראש רשימת ההורדות, מעל אקספלורר, מה שאולי מעורר תקווה לסוף שליטתה של מיקרוסופט בעולם הדפדפנים. כשיש כמה דפדפנים נפוצים, גם טורחים שהאתרים יהיו סטנדרטים ויעבדו עם כולם.

הוא בראש הרשימה מהסיבה הפשוטה

שלכולם כבר יש אקספלורר, לא צריך להוריד אותו
.

nirdagan

New member
איך לשקר עם סטטיסטיקה

מי שמוריד אקספלורר עושה את זה על פי רוב דרך ה-windows update ולא דרך נענע.

nirdagan

New member
אני אבדוק את זה...

תודה על ההערה. ייתכן מאוד שאתה צודק. בכל מקרה צריך לחשוב על דרך לאלץ את כל הדפדפנים להציג זאת נכון. אני חושב שאפשר בלי BDO אלא ע"י שימוש בסימנים RLM ו-LRM.

nirdagan

New member
יש פתרונות טובים יותר

לאחר בדיקה אכן אינטרנט אקספלורר 6 הוא הפועל כתקן ואילו 5 לא בסדר. הפיתרון גם להצגת טווח נכון באקספלורר 6 וגם לעקיפת הבאג בהצגת טלפונים הוא במקרה של מספר טלפון: לכתוב משני צידי המקף את הסימן LRM ובמקרה של הצגת טווח את הסימן RLM חשוב לציין שבשני המקרים יש לכתוב בסדר הטבעי: במספר טלפון קודם את הקידומת, ובטווח קודם את תחילת הטווח. דוגמא מצורפת... נא כולם לבדוק שמספר הטלפון והטווח מופיעים לפי הספר.

מקף וקו מפריד

להלכה, מקפים וקווים מפרידים אמורים להיראות כך: ואף־על־פי־כן – נוע תנוע. כלומר, המקף, המחבר שתי מלים או יותר לביטוי אחד, צריך להיות קצר ובגובה השורה; ואילו הקו המפריד – ארוך יותר ובאמצע השורה. שימוש בסימנים אלה גם מייפה את הכתוב וגם פותר את בעיית הכיווניות, למשל: המאה ה־20, 40–50 וכדומה. הצרה היא, שכדי ליצור את הסימנים הללו, צריך להחזיק את מקש אלט לחוץ ולהקיש במקלדת הנומרית (כשמקש Num Lock פעיל) מספר בן ארבע ספרות (למקף 0206 ולקו מפריד 0150); וגם זאת אפשר רק בחלק מהגופנים, ולא בכולם. החלופה הטבעית היא אפוא שימוש במקש המינוס גם כמקף וגם כקו מפריד, והוספת רווחים גם כשאין בהם צורך. אשר לפתרון שלך, ניר: האם הוא מיועד לתכנתים בלבד, או שאפשר לישם אותו גם במעבד תמלילים (איך)?

nirdagan

New member
הפיתרון שלי הוא ל-HTML או

לכל מערכת כתיבה שיש בה LRM ו-RLM. האמת שיש גם בוורד ובנוטפד (חלונות 2000 ואילך), ושוב כרגיל צריך ללחוץ alt ואיזה מספר... הסימן המפריד שדיברנו עליו הוא סימן המינוס, ששייך גם לקבוצת התוים המפורסמת US-ASCII

הדף המצורף

כאשר מוצג בקידוד ISO-Visual מוצג הפוך, כאשר בקידוד Windows מוצג כיאות. יש לציין שברירת המחדל עם פתיחת הדפדפן היה דווקא הקידוד ISO-Visual ולכן הפתרון תמוהה.

גנגי

New member
האמנם

הפתרון תמוהה? (ואני חשבתי שרק אלוהים היא בלשון נקבה...)

nirdagan

New member
זה ענין של הדפדפן שלך אולי

1. יש באינטרנט אקספלורר אפשרות לסמן Auto detect של הקידוד. במקרה זה הוא מציג את הדף לפי הקידוד שהשרת אמר לדפדפן (או הקידוד המסומן בתגית meta), ולא בקידוד ISO-visual. גפ HTML4 ממליץ לדפדפן להשתמש בהכזת השרת\הדף ולא בקידוד שרירותי. הדפדפן שלך מציג בקידוד iso-visual כי כיוונת אותו להתעלם מהקידוד שהשרת או הדף מכריז (ע"י שביטלת את ה V ליד auto detect). זו טעות שלך בכיוון הדפדפן. 2. הצגת טקסט דו כיווני איננה קשורה לקידוד בכלל. היא קשורה לסימון הכיוניות שנעשה במסמך ה-HTML עצמו. בדף שצירפתי לא היו תוים עבריים לכן זה לא צריך לשנות אם הקידוד שהדפדפן משתמש בו הוא iso-8859-1 או windows-1255 או utf-8 או iso-8859-7 לצורך backward compatibility דפדפנים עושים דברים תמוהים ביותר אם הם סבורים שהקידוד הוא iso-8859-8. לכן HTML4 (המלצה של W3C מ-1997) אומר שאסור לסמן דפי HTML בקידוד זה בכלל, אלא ב-iso-8859-i שהוא אותו קידוד (מבחינת התאמת בייטים לתוים) רק שלא מתייחסים אליו ככתוב בשיטה הויזואלית.

למעלה