טווח ג'נין - טווח סודן

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
טווח ג'נין - טווח סודן

כמה עשרות מחבלים נהרגו בקרבות עזים בג'נין - הוקמה ועדת חקירה באו"ם. הוקמה ועדת חקירה בישראל, נכתב סרט וספר ואלף כתבות בעיתונים. כל העולם האיסלאמי זעק, דרש נקמה, הבטיח לישראל השמדה. ובצידו האחר של העולם (סודן) ובערך באוטו זמן "שבטים מוסלמיים" רצחו 50,000 איש. עשרות אלפים (אם לא מאות) ברחו/טרונספרו למדבר שם הם גוועים מרעב וצמא ומתים מוות איטי עד עצם היום הזה. ממשלת בריטניה הייתה היחידה שהציע סיוע לאותם אנשים, ממשלת סודן הודתה לה אך הוסיפה ש-"אין שום צורך בסיוע כרגע", ואם ממשלת סודן (ממשלה מוסלמית) תגלה שיש בעיה, היא תטפל בה בכוחות עצמה ללא קושי וכרגע ככל הידוע לה - אין שום בעיה, רק סכסוכים מקומיים בין כפריים מוסלמים לבין כפריים נוצריים. היכן האו"ם? היכן הרופאים ללא הגבולות? היכן כל מאות האירגונים ההומניטריים הממומנים ע"י ארה"ב ואירופה? העיתונאים, צלמים, מפיקי הסרטים? היכן העולם ההומני שכל כך איכפת לו? כן חברים, גם בשנות ה-2000, רצח של כושים באפריקה לא מעניין אף אחד!

all

New member
לפי דעתי ודעת רבים

ביניהם מקים הפורום הזה - כל מה שקשור לקיום, קשור גם לדו-קיום. חוץ מזה, אם אין כאן אף ערבי, איזה קשר יש בין הפורום הזה לשם שהוא מתהדר בו? נכון להיום, הייתי מגדיר את הפורום הזה - שמאל ימין. חבל, אבל זה מה שיש.

...

זה ברור שכל מה שקשור לקיום קשור גם לדו-קיום, אך הפורום הזה לא קשור לקיום ולדו קיום בסודן, עדיף להישאר בארץ ולהתעסק בסוגיות הדו-קיום שיש כאן. ערבים אין בפורום כי אולי יש כאלה שלא מודעים לקיומו של הפורום הזה, אולי כי אין לערבים אינטרנט,אולי כי הם מפחדים להביע את הדעות שלהם, והרשימה עוד ארוכה, בכל זאת אני ערבי
.

all

New member
אין ספק שיש לא מעט בעיות בארצינו

יחד עם זה, המוני זרים שאין להם שום קשר ליהודים ערבים או המזרח התיכון. מגיעים לכאן, מביעים דעות, מצלמים, כותבים, מפרסמים, מסייעים לצד זה או אחר. ואף מתערבים באופן פעיל בסכסוך (עד כדי כך שאזרחי אנגליה מבצעים פיגועי היתעבדות בת"א). אז מדוע שאנו לכל הפחות לא נביע דעה על השמדת עם בסודן? מדוע שמישהו כאן לא יקים צעקה על כך ששבטים שלמים נמחים מעל פני האדמה וממשלת סודן מאיימת על כל גוף שינסה להפריע לטווח? אולי אם כל העולם היה מתעסק פחות במזרח התיכון (ובנפט שלו) בטווח שהיה ברואנדה היו מתים רק 50,000 איש ולא 200,000? לא, איני מתכון להפוך פורום זה לדו-קיום בסודן, אך אני בהחלט מוכן להקדיש שרשור אחד עלוב לזכרם של עשרות אלפי הרוגים שם. לומר לך את האמת, אני מרגיש קצט מוזר, אתמול בבוקר, בלי כוונה היקשבתי ל-BBC ברדיו ושמעתי על השמדת-עם בסודן. הגעתי הבייתה, פתחתי עיתון - שום דבר! מדליק רדיו - שום דבר. פותח טלביזיה, הופך את כל 50 הערוצים וכלום! אולי משום האדישות הזו, החלטתי לפרסם גם כאן שכיום מתבצע רצח עם בסודן ולאיש לא אכפת. מקווה שלא פגעתי בך כשהיזכרתי שאת ההשמדה בסודן מבצעים מוסלמים. אני משוכנע שגם אם אתה מוסלמי, אתה מתנגד לכך לא פחות ממני.

...

כידוע לך ולי ולהרבה אנשים בעולם זה לא הטווח הראשון שקורה באפריקה ולא המלחמה הראשונה ולא האסון הראשון, ותמיד כשזה קורה באפריקה העולם שומר על שתיקה, למה אני לא מבין, כי אולי האדם הלבן שולט בעולם ולא איכפת לו מהאחרים או מכל מיני סיבות אחרות, אך הפעם מה שלא מוצא חן בעיני לגבי המתרחש בסודאן הוא הדגש ששמים על האיסלאם והמוסלמים כאילו שאפריקה לא סובלת מדברים הנוראיים האלה,ומכאן אני מוביל את עצמי למסקנה שיש משהו מסריח בדיווחים שמתקבלים במערב, ואם נוצרים היו טווחים אחד בשני האם היה מישהו שם את הדגש עם הדת שלהם, למה כשיש קונפליקט בעולם שיש בו איסלאם ומוסלמים ישר האיסאלם הופך לכותרת המלחמה, כנראה שיש חשבון ישן בין האיסלאם ובין המערב שקשה לו לסגור את החשבון הזה.

מטרניך

New member
בטח 'האדם הלבן' אשם שהאיסלאמים

בסודן רוצחים מיליונים מבני העמים הלא מוסלמיים - ואפילו המוסלמים כמו בדרפור. ואולי הציונות והיהדות הבי"ל אשמות? בטח קראת על כך בתקשורת המצרית (או הפלסטינית) החופשית. מצער לקבוע שהעולם הערבי של היום מאופיין ע"י בערות, פיגור, נחשלות, עוני, מחשך תרבותי, קנאות דתית ורצחנות בכל אשר נפנה. מספיק לקרוא משכילים וסופרים ערבים ומוסלמים הממלאים כגולים ופליטים את מדינות המערב - מה שהם כותבים על ארצותיהם ועל המשטרים השוררים בהם: פואד עג'אמי, בסאם טיבי, רפיק שאמי רק בתור דוגמאות. רבים למדו להכיר את בתי הסוהר הערביים מבפנים והם לא מעיזים לחזור אפילו לביקור.

all

New member
אפשר היה לכתוב את אותו הדבר

גם ללא המרירות, ההאשמה והפגיעה האישית שנגרמת לאדם שכל בני דתו מואשמים. ואל תראה את דברי כהתרסה או התחלה של ויכוח, מכיוון שהפעם אני חושב שאתה צודק ב-100%. קח בחשבון שאולי אותו בחור מוסלמי עלול לחשוב בדיוק כמוך, אך מרגע שפגעת בכל בני דתו ושמת אותו בכוח בצד השני של המתרס - הוא לעולם לא יוכל להסכים איתך.

מטרניך

New member
למה אתה מסלף את דברי?

זה ממש מקומם. >>אפשר היה לכתוב את אותו הדבר גם ללא המרירות, ההאשמה והפגיעה האישית שנגרמת לאדם שכל בני דתו מואשמים.<< איפה ראית אצלי >>שכל בני דתו מואשמים<<???? במיקרה של סודאן כתבתי שהאיסלאמים רוצחים שם אפילו מוסלמים, כמו בדופר. 'איסלאמים' הוא ביטוי מקובל לתומכי האיסלאם הפוליטי והטרוריסטי - כמו באלג'יריה, למשל (ISLAMISTS). אף פעם לא האשמתי את מאמיני דת האיסלאם כשלעצמם בפשעים או בכלל במשהו. גם האישים שהזכרתי הם מוסלמים ולא רק שאין לי שום דבר נגדם, אלא שאני מרגיש הערכה וקירבה גדולה אליהם.

...

"האדם הלבן" עדיין מצליח לשלוט בעולם ומה שקורה באפריקה לא מעניין אותו, אך בגלל שיש צד של איסלאם ומוסלמים במלחמה הזאת הוא דוחף את עצמו לתוך המלחמה דבר שלא קרה באפריקה מהרבה זמן. אין מיליונים שנרצחים בסודאן והמלחמה בסודאן משתוללת שם הרבה שנים כך שכל צד יש את האינטרסים שלו, התערבות המערב הפעם מעניינת כי בכל השנים שעברו זה לא עניין אף אחד. זה מובן מאליו שהעולם הערבי יהיה מאופיין ע"י הדברים שהזכרת, וזה בגלל התמיכה של המערב במשטרים של מדינות ערב, אם ארה"ב ואירופה היו רוצים שהעולם הערבי יהנה מחופש ודימוקרטיה הם לא היו תומכים במשטרים האפלים האלה ובמיוחד ארה"ב, וגם זה לטובת ישראל שהעולם הערבי מפגר ועני.

מטרניך

New member
יפה שאתה מכחיש את רצח העם בסודן

שמבצע משטר ערבי הקרוב לליבך. במקום לצעוק נגד הרוצחים מבני ה'אומה' שלך אתה צועק נגד מי שמתערב נגד מעשי הרצח שלהם. וגם במקום לחפש בתוך החברה הערבית את הסיבות לדיכוי האכזרי בעולם הערבי והמוסלמי ולמצבו העלוב, אתה מגן עליה ומאשים אחרים במצבכם. אבל כמעט כל הבעיות שלכם הן תוצרת בית: המבנה החמולתי הפטריארכאלי המפגר, דיכוי האישה והילדים, דיכוי ההומואים, הקנאות הדתית, האמונה באמונות טפלות, ההפלגה למחוזות הדימיון - הכל תוצרת בית. לא במיקרה מיטב המשכילים והאינטלקטואלים הערביים ברחו מארצות ערב למדינות המערב. מי נשאר בעיראק תחת סדאם? בסוריה של אסד? באלג'יריה? בלוב? במרוקו? בסודן? בלבנון? איזה 'חיי רוח' יש בערב הסעודית?איפה נמצאת השמנת המשכילה והאינטלקטואלית של איראן? ועוד לא אמרתי כלום על ערפאתיסטן. העולם הערבי לא רק שאיננו מתקדם, אלא הוא נסוג אחורה בנתיב הזמן. הינה הבעייה המרכזית שלכם: כל זמן שלא תתמודדו באומץ עם הבעיות שלכם ומעשה ידיכם תמשיכו להיות תקועים בימי הביניים ולהשתרך מאחורי ייתר העולם ברמה אחת עם אפריקה השחורה. במקום לחפש את הקיסם בעיני אחרים כדאי שתיטול קורה מבין עיניך.

...

אני לא מכחיש את מה שקורה בסודאן אבל מעדיף לא לקרוא לזה רצח עם כי לפי הדיווחים שאני קורא אין שם איזכור לרצח עם והשמדה המונית, ההתערבות הזאת שנויה במחלוקית, הרי למה לא מתערבים בכל מקום שיש בו מלחמה באפריקה או רצח עם לפי הגדרתך?, למה לא מתערבים בצפון קוריאה שמשמידה אנשים בתאי גזים?, למה דווקא סודאן?, לפיגור העולם הערבי יש סיבות חיצוניות ויש סיבות פנימיות, פנימיות הן כמו הדברים שהזכרת וחיצוניות כמו האימפריאליזים ששלט בעולם הערבי לפני עשרות שנים והתמיכה שזוכים לה המשטרים מצד ארה"ב והמערב.

מטרניך

New member
בסודן רצח העם נמשך מ-1982 בדרום

המדינה. נרצחו שם כ-2 מיליון בני אדם. עכשו יש רצח עם חדש בדארפור נגד האוכלוסיה המוסלמית שם. נכון, לא מתערבים בכל מקום. גם בסודן לא התערבו עד היום ונתנו למשטר האיסלאמי בחרטום לרצוח ללא הפרעה. עכשו העולם קצת התעורר. שלטון ה'אימפריאליזם' בארצות ערב נמשך לא הרבה זמן והוא נגמר כבר לפני הרבה הרבה זמן. לחלק מהמדינות הוא הביא ברכה - פיתוח, השכלה וכד'. צריך לראות באיזה מצב היה העולם הערבי ב-1917. רוב המשטרים הערביים לא זכו לתמיכת ארה"ב - עיראק, סוריה, לבנון, לוב, אלג'יריה, סודן וכד'. דווקא בריה"מ וסין תמכו במשטרים הכי גרועים במשך עשרות שנים. חלק מהתמיכה הזאת נעשית כיום ע"י אירופה המערבית, וביחוד צרפת. אבל זאת לא הסיבה לדיכוי ולפיגור, אלא סיבות פנימיות. למשל סודן: מסוף המאה ה-19 היתה בשלטון משותף (CONDOMINIUM) בריטי-מצרי. ב-1953 זכתה בעצמאות ותראה מה קורה שם מאז. זאת המדינה הכי גדולה באפריקה עם עושר טבעי עצום ויחד עם זאת אחת המדינות הכי מפגרות בעולם, ברמה דומה לרואנדה. קח כמה נתונים. סודן: http://devdata.worldbank.org/external/CPProfile.asp?CCODE=SDN&PTYPE=CP רואנדה: http://devdata.worldbank.org/external/CPProfile.asp?CCODE=RWA&PTYPE=CP

...

שלטון האימפריאליזים הוא לא הסיבה החיצונית היחידה, העותמאנים גם נושאים חלק נכבד בפיגורו של העולם הערבי, בכל זאת אני לא מאלה שאוהבים להאשים את האחרים בכל דבר כי הכל בידיים שלנו. סודאן יכולה להיות מדינה מפותחת ומתקדמת בזכות האוצרות שיש לה, אך כמו כל מקום באפריקה זה לא קורה. ארה"ב תומכת במדינה הכי חשובה בעולם הערבי והיא מצרים ותוסיף לזה את כל מדינות המפרץ וחלק ממדינות אפריקה כמו תוניס ומרוקו והשאר נתמך ע"י אירופה המערבית וצרפת.

טשאפק

New member
אבל ארה"ב לא תמכה במצרים עד 1977

ובכל זאת היתה שם דיקטטורה עם כל הבעיות המוכרות. ארה"ב לא תומכת בלוב אלא להיפך - וגם המצב בלוב לא מזהיר. לפיכך לדעתי התמיכה המערבית בחלק מהמשטרים היא לא הסיבה האמיתית לבעייה הנוכחית - ובטח לא העות'מנים. אני חושב שהמשפט שלך "הכל בידיים שלנו" הוא חכם וחשוב מאד, חבל שכל כך קל להאשים אחרים במקום לקחת אחריות.

all

New member
אתה די צודק

אבל זה לא רק כשנוצרים טווחים בנוצרים, גם כשהמוסלמים טווחים במוסלמים (למשל אירן-עירק - יותר ממיליון הרוגים!!!) - העולם שותק. אולי זה איזושהיא סטיגמה מעווטת שכשבני אותה דת רוצחים זה את זה - זה בסדר, זה עניין פמימי לשהם צריכים לפתור בעצמם.

טשאפק

New member
גם ההרוגים שם הם מוסלמים

בעבר עשו המוסלמים טבח בנוצרים ועובדי האלילים בדרום סודן, הפעם מדובר בטבח וגירוש המוני (שני מיליון איש גורשו מבתיהם!) וגם מעשי אונס המוניים, והצד הסובל זה שחורים מוסלמים ממערב סודן (מחוז דארפור). מבצעי הפשעים הם ערבים שגם הם מוסלמים. המעשים הנוראים מבוצעים ע"י מליציות הג'נג'וויד בתמיכה או לפחות העלמת עין של השלטון המרכזי בסודן. זה לא עניין דתי בכלל אלא עניין גזעני. יש לציין שהעולם הערבי לא רק שותק בעניין אלא מנסה להגן על סודן מפני התערבות של האו"ם.

שדון26

New member
../images/Emo104.gifלא היה ולא יהיה דו קיום במדינת

באו נודה בעובדות אנחנו לא מאושרים מזה שיש לנו פה המון ערבים. הערבים לא מאושרים מזה שהיהודים הם פשוט גזענים. היהודים חושבים שהערבים הם בעיה דמוגרפית. והערבים לא מבינים ביכלל מה הבעיה. היהודים רוצים שוויון זכויות ו ח ו ב ו ת. והערבים חושבים ש חיבים להם. אבל על דבר אחד כולם מסכימים כולם רוצים" טרנספר".

למעלה