טווח גילוי מגדלור

ofer b

New member
טווח גילוי מגדלור

היי לכולם! שבוע שעבר כתבתי פה על מבחן ניווט ב´ שעשיתי, ועל השאלה מה קובע את טווח גילוי מגדלור (15 פיט על פי משרד התחבורה הישראלי וגובה פני הים על פי האדמירליות הבריטית - מעניין מי באמת קובע...). בכל אופן המדריך שלי סיפר לי שהשבוע האחראי על הבחינות במשרד התחבורה (שהוא אותו אחד שאמר שהתשובה הנכונה היא 15 רגל - ראו הודעה מה-19.11.02) התקשר אליו אחרי שהוא ראה את ההודעה שלי בפורום. אחרי לא מעט וויכוחים המדריך שאל אותו איזה תשובה הוא רוצה שהנבחנים יכתבו בבחינה, האחראי אמר לו 15 פיט. המדריך אמר שאין בעיה והוא ימסור את זה לתלמידים אבל ילמד אותם שהתשובה הנכונה היא גובה פני הים. האם זה לא מוכיח שכל בחינות משרד התחבורה הן בעצם בחינות שלא משקפות ידע אלא שינון של תשובות? אגב, את הבחינה עברתי. :) שנעלה ונצליח, עופר

אדם99

New member
15 Feet

טווח הגילוי המצוין במפה של מגדלור הינו עבור צופה בגובה 15 Feet בהצלחה בקורס.

ה ש ח ף

New member
טווח גילוי מיגדלור

אדם, אתה ממש לא מעודכן. 15 רגל זה נכון למפות מלפני 30 שנה. ראה את ההסבר שכתבתי בדיון הקודם בנושא.

dolphi

New member
יש מקום להבהיר

אכן נכון. בשנת 1971 שונו המפות למפות מטריות.לאור השינוי הטווח המופיע במפה המטרית הוא טווח ההארה של המגדלור התלוי בעוצמה האור בתנאי ראות אופטימלים ולא!!!טווח הגילוי. טווח הגילוי לעולם ישאר הטווח המחושב בהתאם לגובה המגדלור וגובה הצופה(טווח האופק). אל תיטעו בין שני המושגים. זהירות זה מבלבל. כאשר נשאלים מהו טווח הגילוי של מגדלור יש לחשב זאת לפי הנוסחה הבאה: למידת הגובה במטרים, שורש הגובה כפול 1.2 ולמידת רגל, שורש הגובה כפול 2.1 טווח הגילוי אינו מופיע במפות.

lizard

New member
אתה יכול אולי תכתוב את הנוסחה

בצייר כלשהו ולשים פה תמונה שלה ? כי לי אישית זה לא היה כזה ברור. חוץ מזה, יש עוד נוסחרוםת שכדאי לדעת ? אני חושב לרכז את הנושא תחת המאמרים בפורום. תודה מיכה

אדם99

New member
אשמח להתעדכן

אותי לימדו בקורס חובלים שטווח הגילוי של מגדלור מחושב לצופה בגובה 15 FT מתי זה שונה, והאם כל המפות האדמירליות שונו בהתאם. בתודה מראש.

ה ש ח ף

New member
עידכון

כל המפות האדמיראליות שיצאו החל משנת 1971 עודכנו בהתאם. מדריכי קורס חובלים לא תמיד מעודכנים, עידכנתי אותם כמה פעמים והשגיאה חוזרת כאשר הם מתחלפים. (אבדוק זאת שוב במילואים הבאים בקרוב) טווח האופק הוא הקו היוצא מעין הצופה (או מראש המיגדלור) ומשיק לפני כדור הארץ. כדי לחשב את טווח האופק בו נראה את המיגדלור יש לחשב את טווח האופק של הצופה, את טווח האופק של המיגדלור, ולחברם יחד. הנוסחאות לחישוב: D=sqrt(h)*1.144 כאשר h נתון ברגליים. D=sqrt(h)*2.072 כאשר h נתון במטרים. (sqrt הוא סימן שורש ריבועי) לדוגמה: אם גובה המיגדלור 124 רגל, וגובה הצופה 4.5 מטר (מעל פני הים) אז טווח אופק המיגדלור = 12.74 מייל וטווח אופק הצופה = 4.39 מייל יחד, טווח האופק של הצופה למיגדלור = 17.13 מייל. עכשיו צריך לבדוק האם עצמת המיגדלור חזקה מספיק כדי להגיע לטווח כזה ואת זה רואים במפה. אם הטווח המופיע במפה גדול יותר אז נראה את המיגדלור רק בטווח הזה בו הוא יופיע על קו האופק, אחרת, יתחיל להופיע חלש מעל האופק בטווח המופיע במפה ויתחזק כמובן עם ההתקרבות. בכל מיקרה, הטווח במפה מחושב עבור ראות ממוצעת ולכן יתכנו הבדלים במציאות בהתאם למצב הראות. טווח האופק תלוי בקוטר כדור הארץ והוא לא צפוי להשתנות בעתיד הנראה לעיין.

למעלה