טווח ארוך

הצופה.

New member
טווח ארוך

תהליכים , התהוות ,להביט מעבר לקיר , תוכנית חומש.. "מה הוא שוב רוצה? "שואלת נשית ומוציאה לסער את התחתונים מהפה חחחחחחח. אז ככה ..היום מחפשים מנהיגים שיש להם ראיה לטווח רחוק כאשר אתה חושב על טווח רחוק זה דרך להסיר אחריות מהטווח הקצר יעני "תמשיך לאכול חרא יהיה בסדר בעוד כך וכך שנים" ואתה אמור לשתוק לעומתם מי שמדבר על הטווח הקצר נחשב מגוחך הרי יש בירוקרטיה ויש תהליכים ולא יתכן..זה דימיוני וכה.. המעניין שהפוליטיקה וההדבקות לכיסא גרמה לכך שגם התחיבות לטווח ארוך שאין עימה סכנה של ביקורת על מעשים שנעשים בטווח הקצר..הפכה מעורפלת כך שמוסרת האחריות הן מהטווח הקצר והן והטווח הארוך "מה הוא מתכון לומר שואל אניגמטי וממשיך לגלגל את החתיכה שהוציא מהאף" ובכן שאחרים יחכו לעתיד טוב יותר עייפנו אנו רוצים פיתרון עכשיו דברים ברורים הם הכרח המציאות נמאס מג´יבריש פתרונות ברורים השמאל שרוצה לחזור ל 67 מה מתכון לעשות עם מליון מאתיים אלף ערביי ארץ ישראל? האם ישראל היא מדינה יהודית? האם יכול להיות ראש ממשלה ערבי? והימין שרוצה את ארץ ישראל השלימה אותן שאלות בדיוק..רק עם שלושה מליון ערבים ויותר שטח האם קיים פתרון ? נניח חזרה לגבולות 48 שבו לא תהיה סכנה לדמוקרטיה "היהודית"? ללא מלחמה דמוגרפית? הקיים שמאלני אשר יאמר בפה מלא שאחרי חזרה לגבולות 48 לא תהיה זכות הצבעה לערבים? רק ליהודים? האם בכך הוא לא כורת את הענף עליו הוא יושב? רק טרנספר הדדי מרצון של שני הצדדים וחלוקה מחודשת עם גבולות ברורים של הארץ ולא מובלעות ואו גטאות ...עם כבוד ותיכנון משותף יתן פיתרון. כל פתרון חלקי שגם מהצד השמאלי וגם מהצד הימני הקיים היום יוליד באושים בעתיד

בלה בלה בלה אתה יודע מה?

נמאס כבר מכולם, כולם מדברים (העם) אבל אף אחד לא יוצא אל הרחובות ומתחיל לעשות מהומות על הנושאים שמפריעים לו. כלכלה - מעלים מחירים, פוגעים בחלשים = דממה מלחמה - טובחים בנו = דממה ובסופו של דבר, אנו העם, בוחרים באותם האנשים שעשו את מה שעשו בקדנציה הראשונה - אז?????????.

נשית~37

New member
../images/Emo12.gif אני מקווה שאלה לא התחתונים שלי

לגבי השאר...לא מבינה בזה
.

מו שיקו

New member
אני דווקא

קראתי עד הסוף זה כל כך ישראלי לא לחשוב לטווח הארוך אני לא הופתעתי

נגה...

New member
לאוו דווקא בעניין התכנון לטוח הארוך

תתבונן בדרום אפריקה. שמונה שנים חלפו מאז "חוסל" כביכול משטר האפרטהייד ההבטחה הגדולה, התוכניות והתיכנונים לעתיד טוב יותר לתושבים השחורים... והתוצאה יותר בעיות כלכליות, העשירים נעשו עשירים יותר, העניים עניים יותר, ישנה בריחת "מוחות" למקומות נוחים יותר למחייה וכולי וכולי... ובכל זאת, הם עדיין מצביעים/יצביעו לאותם נבחרים. נגה.

מו שיקו

New member
אין לי ממש מושג

על אייך דרום אפריקה מתנהלת היתה שם מהפיכה,ואני מניח שהרבה לבנים עם הרבה כסף יצאו משם,מה שאולי השפיע לא מעט בטווח השנים שאת מדברת עליו, אולי יהיה נכון יותר לבחון את התוצאות שם עוד שניים שלושה עשורים.

נגה...

New member
קנה המידה שלך סביר להניח הוא

המזרח הרחוק. ספציפית אולי סינגפור, טאיוואן, ואולי גם הונג קונג תחת השלטון הסיני עכשו. דרום אפריקה וישראל דומות בעיקר מבחינת בעייתיות הרכב האוכלוסין שלהן, מה שמשנה את "תמונת" תיכנוני הטווח הארוך והקצר (לדעתי כמובן). לילה
נגה.

מו שיקו

New member
מניח שאת צודקת

אני יודע שברמה העיסקית,אין זכות קיום למי שפועל ללא חשיבה לטווח ארוך

נגה בדיוק הייתה כתבה על זה ביום ששי

ביומן וראיתי גם בחיי שאפשר להשוות אותנו אליהם ממש מזוכיסטים פה... רק ששם הורגים אחד את השני בהפקרות ללא משטרה נורמלית מזל שפה עוד איך שהוא זה מרוסן, לא מאת האחוזים אבל לא כמו שם..

הצופה.

New member
זה שקראת עד הסוף

והחלטת שזה כל כך ישראלי לא לחשוב לטווח הארוך לא הבנתי אם זה טוב או זה רע מפיך זה נשמע רע אולי כמו לומר זה כל כך פלשתינאי לחשוב ירוק הטווח הארוך נקבע ע"י מחשבה ברורה ופעולה נחרצת בטווח הקצר ועוד משהו מה זה טווח ארוך? כמה זמן זה? האם פרספקטיבה של כמה עשורים היא מחשבה נכונה? ואם קראת טוב ועד הסוף הבנת שמדובר בפיתרון לטווח ארוך יכול להיות שהוא לא מוצא חן בעינך...

מו שיקו

New member
צופי

אני אוהב ומכבד אותך למרות חילוקי הדיעות בינינו. אז אם אתה מטיף לפתרונות מידיים,אל תתפלא שזה מה שמבינים מדבריך. אני לא דיברתי על הפתרון עצמו, ולפיכך אין קשר בין דיעותינו החלוקות לאי הסכמתי לשיטה של חשיבה ופתרונות לזמן קצר. מלבד זאת, הצגתי את דעתי כציון עובדה ישראלית ותו לא, אני גם חושב שיש הסבר הגיוני לגישה הישראלית הזו של אי חשיבה לטווח ארוך. מדינה שחיה מיום הקמתה על החרב,עם דורות שגדלים על סיסמאות כמו אכול ושתה כי מחר נמות, אין לי טענה לאזרחיה בעיני הם קורבנות של המצב, הם ניכשלים בדברים שבמדינות אחרות שכחו מהם. ואחד הדברים הוא חשיבה לטווח ארוך. אתה הרי יודע אם חשיבה לטווח ארוך זה טוב או רע.

הצופה.

New member
מושיקו

חשיבה לטווח ארוך יכולה להיות שגויה כמו חשיבה לטווח קצר רק שהתשלום יהיה יקר יותר אכן רצוי תיכנון לטווח ארוך אך אל תשכח כי החיים הם דינאמיים המדע מתפתח ומה שתכננת לפני שלושים שנה ואו פחות יהיה נכון למציאות החדשה?.. כתבת שיהיה נכון לבחון לגבי דרום אפריקה בפרספקטיבה של עשורים דבר שאינו נכון רק בגלל שהמציאות משתנה במהירות וכן צורת החשיבה אכן צריך להתבצע תיכנון לטווח ארוך אבל חייב להתבצע מעקב יום יומי וכאשר מזהים שהדרך אינה נכונה יש לעצור ולשנות את התוכנית אין צורך לחכות כמה עשורים כדי לבחון כנ"ל גם בעסקים כמו שנאמר "משקיע לטווח ארוך הוא ספקולנט שטעה בהשקעה לטווח קצר" ומחכה לימים טובים יותר ואני אומר שאחרים יחכו לימים טובים יותר שלך מר ישראלי

מו שיקו

New member
בחייאתתת צופי

משחקי מילים זה אחלה לשעשועים אבל כשמדברים ברצינות אז זה לא סחורה למרות זאת אני עדיין מכבד אותך ואת גישתך אני אעשה הכל על מנת לחשב כמה מהלכים קדימה,גם ברמה של שנים ואתה תעשה מה שבא לך היום,הרגע,עכשיו רק בריאות אני מאחל לך

ואני..

קראתי את 4 השורות האחרונות ו... הסכמתי לפיתרון, עכשיו צריכים לחפש 2 שפויים שיחתמו עליו....

../images/Emo9.gif

מסתבר שהראייה שלי היא לטווח קצר בלבד... שלא נדבר על הזיכרון יופי בוטן, אולי יום אחד תגדל שם קשיו....

שחר 33

New member
לפחות שנדע שאתה טרנספריסט

אגב, אין טרנספר מרצון- זה משהו לא קים. באופן אישי ממליץ לך לטרנספר מפה גם רוסים במילא רובם לא יהודים. להשכלה כללית:אין בעולם מדינות בני דת אחת, רק פוליטיקאים שלא מבינים בכלל את כללי המשחק הפוליטיים בעולם גלובלי מתוקשר יכולים לעלות רעיון אוילי שכזה. רבין שלח מפה 400 מחבלים עם דם על הידים ללבנון באוטובוסים...מקווה שאתה זוכר מה קרה איתם בהרי הלבנון ???!!! תכפיל אותם 10,000, תקבל 4 מליון כאלה בכל רשתות הטלביזיה. מקווה שאם נגלה בקירבנו מישהו גזען - פשישט, לפחות שנדע שהוא כזה... שלך, שחר 33

מה אתה מכניס את הרוסים לעניין שחר??

הוא מדבר על אילו ששונאים אותך על אילו שטובחים בך, מה קשור לרוסים הלא יהודים, כל עוד הם לא מזיקים לך נראה לי שקצת נסחפת ...!

למעלה