טוהר הבחירות

טוהר הבחירות

האם שווה ללכת לקלפי ולהכניס פתק שאינו בקונצנזוס בשכונתי החרדית או שמשמרות המהפכה יעלימו את הפתק שלי ממילא?
אני שואלת למרות שאני יודעת שאמורים להיות גם משקיפים ליברליים יותר.
שאלה שניה: האם יש פה כאלה שעדיין ששוקלים אמסלם או שחבל להם לזרוק את הקול על שלא עובר את אחוז החסימה.? (לא שהכרעתי בכיוונו)
כנף - מעניין אילו בחירות יהיו / קיימות במדינת הלכה - האם זה נמשח למלך מראש בידי הגדולים או שתהיה לנו בחירה בין פלג אויערבך לשטיינמן.....

הקלפי נעולה, ונפתחת בנוכחות נציגי כל המפלגות

כך שכוחות כאלה ואחרים לא יכולים להעלים את הפתק, הם כן יופתעו לגלות פתק ללפיד/מרץ יו ניים איט. (וליתר דיוק לגלות יותר מפתק אחד או שניים)

ובחירות בין אוירבעך לשטיינמן זה רק בצד הליטאי, בצד החסידי יש מלחמות אחרות...

ואמסלם ? לא יודע אם הוא מסוגל להזיז משהו, הוא אולי רוצה, גם לפיד (האבא) רצה, גם ליברמן רצה.

לא נכנסתי לתחום

אין לי כוח (כן אני רדוד) להכנס ולקרוא את המצע של כל מפלגה
בגדול
כולם טוענים שהם יכולים טוב יותר מביבי, ושהם יודעים טוב יותר, ומה שחשוב זה להחליף אותו

והשיטה היא הגדלת קצבאות, תמיכה בועדים, ועוד
להאמין להם?

מבחינה דתית כלום לא הולך להשתנות.
בצורה מסויימת אני שוקל להצביע בל"ד, או עצמה לישראל אני יודע שהם לא יכולים לעשות נזק והקול שלי לא ילך לאיבוד (-ף

ממש לא

מרצ היא מפלגה ותיקה עם ערכים עקביים (בין אם הם מוצאים חן בעיניך או לא). הח"כים שלה הוכיחו את היושר והחריצות שלהם בפעילות פרלמנטרית עניפה. בין השאר, מרצ היא הסיעה המובילה בחקיקה למען הפרדת דת ומדינה: [URL='http://oknesset.org/agenda/</a>']http://oknesset.org/agenda/[/URL]

ללפיד אין שום נסיון פרלמנטרי או דומה לזה. בחודשים בהם הוא פעיל הוא הקפיד להמנע מהבעת דעות ברורות.
רשימת "יש עתיד" נקבעה באופן בלעדי ע"י לפיד, שגם שריין לעצמו את תפקיד יו"ר המפלגה ל-8 השנים הקרובות. במרצ נערכו פריימריז.
התפיסה הכלכלית של מרצ היא סוציאל-דמוקרטית, ואילו לפיד דואג רק למעמד הביניים. ועוד ועוד.

סליחה אבל לא מסכים איתך,

ההבדל בין "מרצ" ל"יש עתיד" אינו רק במידת השמאלניות שלהן.
ההבדל העקרוני בין השתיים הוא באידיאולוגיה בה הן תומכות.
בעוד "מרצ" היא מפלגה סוציאליסטית הדוגלת בשיוויון ועזרה לחלשים, "יש עתיד" היא מפלגה בעלת אידיאולוגיה קפיטליסטית, כל אחד לעצמו. אומנם לפיד מנגן על הטיקט של המעמד הביניים אבל הוא רחוק מסוציאליזם ודאגה לחלש.

וזה הבדל הרבה יותר גדול מאשר רק מידת השמאלנות.

אגב, אולי אפשר להגיד שההבדל בין מפלגת העבודה למרצ הוא באמת במידת השמאלניות שלהם. מפלגת העבודה מוגדרת כסוציאל-דמוקרטית ואילו מרצ כסוציאליסטית.

התחבטתי בשאלה זו

וערכתי מעט בירורים

מסתבר שהחשש רחוק

מזכיר הקלפי הנו עובד מדינה ואף אם הוא חרדי לא שווה לו לקחת סיכונים

שמעתי בעבר

מאנשים גאים על הצבעות כפולות, תחפושות ואפילו "גניבת" ת.ז. והכל למען המפלגה הקדושה - אז אלו סיפורי חרטא?

לחלוטין לא סיפורי חארטה

אבל כשמדוהר בקלפי מאויישת ע"י מגוון אנשים קיים פחד
מה גם שאדם שיזהה בפרסום התוצאות שלא היה בקלפי קול של המפלגה בה בחר יוכל לעשות בלאגן וזה בהחלט גורם רתיעה.

שווה, כל קול חשוב

קצת קשה לי להבין למה להצביע אמסלם ולא למפלגה שיש סיכוי שתפעל למען הליברליות אבל אין ספק שכל קול חשוב ובהחלט שווה ללכת ולהצביע.
יש לי הרגשה שהפתק שלך לא יהיה היחיד שלא עולה בקנה אחד עם השקפת משמרות המהפיכה.

כעיקרון לא צריכה להיות בעיה כי גם

מפלגה שלא חברה בועדת הקלפי זכאית לשלוח משקיפים מטעמה אפשר(ואפילו רצוי) לתקשר לועדת הבחירות המרכזית
להגיד את מקום הקלפי בוא את מצביעה ולשאול אותם לגבי טוהר הבחירות
לגבי אמסלם אני אישות חושב שמי שיכול לשנות את החברה החרדית זה רק משהוא מבחוץ ולכן אני נוטה להצביע יש עתיד

סוג של "אמירה"

פתק ממפלגה שאינה בקונצנזוס מבטא אמירה מסויימת. וגם אם לדעתך קול אחד לא עושה הרבה רעש, המסר שאת מעבירה כשיראו בשכונה החרדית שלך שבחרת אחרת ממה שהם מטיפים, לדעתי זה דבר חשוב מאוד.

וגם אם יש סיכוי קטן שיזרקו אותו (לא מצליחה להבין איך אבל הם מסוגלים להכל) אז עדיף לבחור מחמת הספק.

למעלה