טוב

Deep Blue Sky

New member
טוב

החלטתי להצתרף לכאן... אני קראתי את הספר הראשון באנגלית ואת השישי והחמישי בעיברית... האמת? אני לא אוהבת מד"ב בכלל. אני קוראת את הארי פוטר רק בגלל מה שהם עוברים... ז"א במובן הפסיכולוגי, הריגשי. הארי עבר הרבה מאוד בחיים שלו, וכאלה ספרים אני אוהבת. אה, דרך אגב אני אוהבת לצלם כמו שראיתם. טוב, מקווה להשתלב כאן
ביי

Koki Girl1

New member
איי נטשת אותי! ../images/Emo11.gifתסלחי לי אבל

אני רוצה לראות כנ"ל מתחת להודעה שלי .

אוי נכון

במחילה.. סתם רציתי להשתעשע עם בידורי חסר ההומור... אנא סלחי לי עלמתי

Koki Girl1

New member
ברוכה הבאה

אני דניאלה,והארי פוטר זה לא מד"ב זה פנטזיה. יש הבדל מד"ב זה יותר חדשני כזה כמו מלחמת הכוכבים וכו'.

Koki Girl1

New member
נו ההסבר שלי לא היה טוב אבל

אתם בטח יודעים למה אני מתכוונת
. זה לא אותו הדבר
כי סרטים כמו מלחמת הכוכבים אני לא אוהבת. פנטזיה זה יותר קסום ..

ToryMaster

New member
אני מבינה למה את מתכוונת

באמת יש הבדלים בין מד"ב לפנטזיה, אבל החלק ה"קסום" שאת מתייחסת אליו, אני חושבת שזה נוגע לסוג סרטים וספרים מסוים, יש הרבה ספרי פנטזיה שלאו דווקא נופלים לקטגוריה הזו. אבל הבנתי למה התכוונת

חרבביש

New member
אם כבר אנחנו פה, ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=403866&TypeID=1&sid=126 ציטוט משם, לעצלנים: "ההסבר הפשוט ביותר להבדל בין שני הז'אנרים הוא שבפנטזיה יש קסם ובמד"ב לא. עם זאת, מדובר בהסבר מאד שטחי ולוקה בחסר. ורד טוכטרמן, 36, סופרת, מתרגמת ועורכת מד"ב ופנטזיה בארץ, מנסה לעזור לי לתהות על קנקנו של ההבדל בין שני הז'אנרים. לדעתה, ההבדל העיקרי ביניהם נעוץ בכך שבמד"ב, בניגוד לפנטזיה, אנחנו מוצאים יקום סיבתי שדברים בו פועלים לפי חוקיות מסויימת, בעוד שבפנטזיה העולם לא מחוייב לתפיסה הסיבתית. קסמים, למשל, הם אקס-טריטוריה של החוקים הפיזיקליים. "לטעמי, ההבדל הוא בתפיסה היסודית שבבסיס הספרות", מסבירה ורד. "אדם שהתפיסה היסודית שלו היא שהיקום שלנו הוא חומרי, סיבתי וחוקי, כותב מד"ב. אדם שהתפיסה היסודית שלו היא שזה לא משנה, כותב פנטזיה". עיון בוויקיפדיה מגלה שהבדל נוסף בין הז'אנרים נעוץ בסוג היצורים התבוניים שקיימים מלבד בני אדם. בעוד שאם במד"ב ישנם יצורים תבוניים חדשים הרי שמדובר בדרך כלל בחוצנים, בפנטזיה נוכל למצוא יצורים שהתפתחו מהמיתולוגיה וחיים עם בני האדם על פני כדור הארץ. במהלך השנים התפתחו בפנטזיה יצורים שנוהגים להופיע בקביעות, כגון אֶלְפִים, גמדים, קנטאורים, שדים ופיות."

Guid

New member
ברוכה הבאה!

אני מציע לך לקרוא את שאר הספרים... ^^

black robe

New member
ברוכה הבאה../images/Emo13.gif../images/Emo63.gif

נטלי, 13 וחצי (האמת שזה ו8 חודשים, אבל שיהיה
) אישפוז נעים

למעלה