טוב,
היה לי יום ארוך למדי שמתחיל להסתיים עכשיו.בקרוב מאוד,מן הסתם,אני אלך להתכונן לשנת הלילה שלי ואז לאט לאט ארדם ואשקע בחלומות.אני שוקע בחלומות כל יום לאחר שאני הולך לישון.חלומות זה דבר טוב,אני אוהב לחלום.אם כבר מבלים שמונה שעות בלי לעשות כלום,אז לפחות שיהיה קצת בידור עצמי.
אתמול למשל,חלמתי שמישהו החליף לי את החדר שבו אני ישן ולתדהמתי גיליתי שהחדר החדש הרבה יותר קטן,קטן מאוד.בליבי אמרתי: "מוטי,לאחר שנכניס לכאן את המיטה,להיכן יכנסו הספרים הרבים שלנו"? ובאמת זכור לי שנסיתי לעשות שמיניות באויר מתוך מטרה להבין איך אצליח להכניס את כל הספרים הללו לאותו חדר קטן ולא הצלחתי ממש לתכנן זאת כי איכשהו זה נראה לי בלתי אפשרי.נראה היה שאצטרך לוותר על הספרים.בתוך אותו חדר קטן היה איזשהו פתח יציאה שנראה היה כאילו הוא מוביל לא אל העולם החיצון אלא אל מקלט כלשהו,אבל לא הצלחתי לברר מה פשר המקלט הזה,שנראה היה כי הוא מוביל למקום הרבה יותר גדול מחדרי הקט..בהמשך אותו הלילה זכור לי שנאבקתי עם איזשהו ענק,אם כי החלום הזה לא לחלוטין זכור לי לפרטי פרטיו... אז מה,מישהו הכחיל אותי כרגע?לא להרבה זמן,מן הסתם. לאחר שהתבוננתי בשבועיים האחרונים בגדולתו של מנהל הפורום הקודם,להלן "זמני" הבנתי כמה דברים חשובים. כאשר בני אדם אינם רואים איזושהי "זהות" שאחראית עליהם ואשר אמורה לפקח על מעשיהם,הם מגלים בדרך כלל אחריות יותר גדולה כלפי עצמם וכלפי אחרים. זהות מפקחת עשויה ליצור,בדרך כלל, גם איזושהי התנגדות פנימית כלשהי בקרב אנשים שונים,איזשהו סוג של אנטגוניזם סמוי הנובע מכל מיני סיבות שונות ומשונות התלויות באישיות הייחודית של האדם ובנקודת המבט שלו באותו רגע.גם כל אדם רוצה כל הזמן שייתייחסו אליו,כי כל אחד מאיתנו היה פעם ילד שהיה זקוק באופן קבוע לתשומת ליבם של המבוגרים(ואוי ואבוי אם הוא לא קיבל את זה
. אי לכך אני מעלה את הרעיון הראשון לשיפוטכם והוא שינוי "הזהות" של מנהל הפורום ולשם כך ,מן הראוי,לבחור למנהל הפורום כינוי חדש שיתאים לתפקיד. במקרה הנ"ל נשאלת השאלה,מה אמור להיות באמת תפקידו של מנהל פורום?כל פורום שהוא?האם את פורום מדיטציה חייב לנהל מומחה או שמא אפשר גם אדם שיודע להפעיל קצת(דהיינו לא הרבה
שכל ישר וברצונו להיות נקי מכל אינטרס זר כזה או אחר על מנת לאפשר לזרם הטבעי של הדברים לקבוע את היעד שאליו הכל יזרום,לטוב ולרע? אז אני רואה זאת כך.מנהל פורום הוא בעל תפקיד הנושא באחריות מסויימת כלפי שני צדדים שונים במהותם.צד אחד הוא הנהלת הפורומים שמאפשרת בכלל לכל הדבר הזה להתרחש ואחראית עליו "מלמעלה" עם כללים וחוקים סדורים היטב מבחינתם,צד שני הוא הגולשים עצמם שהופכים את הפורום למקום שיש בו חיים והתרחשויות בלתי פוסקות.מנהל פורום הוא הצד המקשר,המתווך בין שני העולמות והוא אחראי גם כלפי הגולשים ורצונותיהם וגם כלפי ההנהלה של תפוז. במילים אחרות,מנהל פורום הוא,בין היתר,גם משרת,או נותן שירות מסוים. כדי לתת שירות חייב להיות למנהל הפורום קווים מנחים מסויימים המתבססים על השכל הישר ואין כל חובה לנסח את הכללים הללו.מה שכן חובה על מנהל פורום לעשות או להסביר את צעדיו בפורום ולנמק אותם בטיעונים בהירים ככל האפשר במידה ונוצרת איזושהי התנגדות למעשיו. אז הכלל שלי כאדם שהתנדב לתת שירות הוא:"אני נותן שירות לאדם ולא לאישיות המזוייפת שלו",במילים אחרות לא אוכל לתת לאחרים להכתיב לי את טיב השירות ואופן השירות.בהקשר הזה אוכל להתייעץ עם באי הפורום,אבל בסופו של דבר לקבל החלטה לבד.אחרי ככלות הכל,כל עוד אני עדיין פה,האחריות,הרי,היא עלי.
החלטה מספר אחת שהגעתי אליה היא ליצור משתמש ניהולי בשם :"זמני בהחלט",שמשקף את התלהבותי מכישורי הניהול של המשתמש : "זמני" וגם משקף בעת ובעונה אחת את הקביעה שכל פעולה שאנו עושים בעולם הזה,או לחילופין בפורום הזה,היא עניין זמני מאוד וכדי שתהיינה לעניין הזמני הזה תוצאות לא אקראיות ולא זמניות,מן הראוי לזכור בכל רגע מדוע אנו עושים את אותה פעולה שאנו עושים בזמן נתון.אם איננו יודעים מדוע אנו עושים פעולה מסויימת,לפעמים כדאי שלא נעשה אותה בכלל,אחרת היא זמנית בהחלט. דרך טובה לזכור זאת היא לדעת עד כמה אנו "זמניים בהחלט".
אז מה אתם אומרים על משתמש ניהולי בשם "זמני בהחלט"? אתם יכולים גם להציע הצעות אחרות ולנמק אותן ומחר נראה כבר מה נעשה. בכל מקרה,אני מגיע לכאן רק בערב,אז תתנהגו יפה!,אחרי ככלות הכל אני רק זמני ולדבר זמני לא יכולות להיות לכם טענות,כלומר יכולות להיות לכם,אבל כדאי לכם יותר להפנות אותן אל הנצחי.לכו תדעו,אם הן מוצדקות,אולי הוא עוד יענה לכם?
הנה לכם הודעה ארוכה למהדרין."זמני בהחלט" מתחייב לכתוב רק הודעות קצרות.עוד נשתמע,מן הסתם..
היה לי יום ארוך למדי שמתחיל להסתיים עכשיו.בקרוב מאוד,מן הסתם,אני אלך להתכונן לשנת הלילה שלי ואז לאט לאט ארדם ואשקע בחלומות.אני שוקע בחלומות כל יום לאחר שאני הולך לישון.חלומות זה דבר טוב,אני אוהב לחלום.אם כבר מבלים שמונה שעות בלי לעשות כלום,אז לפחות שיהיה קצת בידור עצמי.