טוב.

DeAth ScrEaM

New member
טוב.

שוטטתי לי היום בכמה פורומים ובאחד מהם מצאתי <הפרעות אכילה> משו נחמד... נקרא "הציטוט השבועי" משו כזה... כל אחד כותב איזה ציטוט שנגע בו איכשהו.... די נחמד =] אז חשבתי לי אולי לעשות גם פה אחד כזה? =]

AeroSlash

New member
יש לי מלא:

משרד החינוך מזהיר: כימיה מזיקה לביראות. תחרים את משה זמיר ותאריך את חייך בשנה. תשרוף טבלאות מחזוריות בל"ג בעומר - תעשה טובה לאיכות הסביבה!! :) אני לא רוצה בגרות בכימיה

Dynamo1929

New member
../images/Emo6.gif-->

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=592&msgid=54222010 ותראי מה ענו לו..

AeroSlash

New member
ואם ברצינות, לאירוסמית' יש שורה

גאונית: Life is a journey, not a destination...

Tulipss

New member
את מבינה,

השורה הזו צורמת לי.אוקיי מסע, אבל לאן ? זה מושך אנשים באף לכיוון לא משהו לדעתי... אפיקורס הרבה יותר קוסם. מה דעתך על המשפט שכתבת ? איך את רואה אותו ?

AeroSlash

New member
אוי... יש לי ראיה מאוד רחבה של

העניין הזה.. תראה, אנשים רבים בגיל מאוד צעיר מציבים לעצמם מטרות מסוימות בחיים, חלק מהלחץ של ההורים חלק מהלחץ של הסיבה וזה גם לא כל כך משנה. פשוט אנשים רבים, חיים את כל החיים שלהם בשביל איזה יעד מסוים. הם עובדים קשה כל החיים בשביל אותו היעד עד שהם לא שמים לב שהחיים עברו.. אם הם השיגו את המטרה: יופי טופי. ומה אם לא? הם בזבזו שנים על גבי שנים לשווא? לכן, לדעתי אם לחיות לפי הראיה שכל החיים שלנו זה בעצם מסע אחד ארוך, וכמו כל מסע אפשר להנות גם הרבה בדרך ללא תלות ביעד ולהנות בגדול. לשאוב את היופי שבמסע. ככה, אפילו אם אתה לא משיג את היעד שלך, אתה יודע שלא הפסדת כלום. כי נהנת מהמסע. לא בזבזת אף שנה בחיים סתם. ותראה, כשאתה שואל את השאלה של "לאן" אתה בדיוק עושה את ההפך מהשורה. אתה הופך את זה ליעד ולא למסע. הרי כל הקטע זה: זה מסע ולא יעד. יצא מבולבל, מצטערת...

Tulipss

New member
גוליבר

**פשוט אנשים רבים, חיים את כל החיים שלהם בשביל איזה יעד מסוים. למה לא ? ושעוברים אותו, יהיה עוד אחד. מדוע בזבוז ?כי אם לא השגנו, אז כל מה שעברנו לא שווה כלום ? האם אנחנו אותם אנשים כפי שהיינו לפני כן ? אני מבין למה את מתכוונת ואני מסכים מאוד ,אך הגישה הכללית של המשפט די מעצבנת אותי, זה הכל. החיים עוברים גם ככה ,"לפני שניה היית תינוקת,לפני שניה שיחקת מחבואים בגיל 10 ,לפני רגע למדת מהו ביטוי אלגברי ולפני שניה סיימת עם מתמטיקה, עוד רגע את מסיימת תיכון, ועוד רגע יש לך 2.3 ילדים כלב+חתול, גדר לבנה, וטויוטה כסופה בחצר...." את מבינה, יש אמנם 1440 דקות ביממה, אך הן טסות, לא משנה מה תעשי. בן אנוש ממוצע מבלה כשליש מחייו בשינה (!) ואם נתחיל לחשב את כל שאר הדברים, ניוותר עם מעט מאוד דקות .. אז הקדשת החיים למשהו ,לא נראית לי בזבוז כלל **לדעתי אם לחיות לפי הראיה שכל החיים שלנו זה בעצם מסע אחד ארוך, וכמו כל מסע אפשר להנות גם הרבה בדרך ללא תלות ביעד ולהנות בגדול. השאלה כמה אפשר ללכת, אם הראש בעננים ומרימים רגל אחר רגל מבלי להביט שמא תהיינה תהומות בדרך ,גם "במסע". ***לא בזבזת אף שנה בחיים סתם לדעתי ,,,, אין דבר כזה שנה מבוזבזת,פשוט אין. ואת יודעת מה , אני בטוח שאם את חושבת שיש לך אחת כזו, או יום כזה או שעה כזו, תבתרי אותה והניחי אותה בעין בוחנת בכל הרצינות, ותעני לעצמך אם לא למדת כלום אם לא זזת ולו שעל אחד. ברצינות ,בלי טיפת ציניות. זה מזכיר לי מסעות בזמן, בסרטים כאלה ואחרים ,שהם כל כך ל א מדוייקים, כי ברגע שאתה חוזר לעבר, לא משנה מה אתה עושה, אתה שם ושינית משהו, ואז מתרחשת תגובת שרשרת, סתם עלה לי לראש. ***אתה הופך את זה ליעד ולא למסע -לחיות בשביל לא למות או לחיות בשביל לחיות...- לטייל זה יופי, אבל הכל עובר מטושטש על ידך כי רוצים הכל מהכל ,ושוכחים להביט בפרטים קטנים,בחדות הצבעים . זה מה שקורה לדידי במסעות אלה ואחרים. לדעתי ,החיים הם היעד האחרון, אין הזדמנויות שניות ,אין תיקונים ואין שיפוצים.

AeroSlash

New member
אוקי...

"כי אם לא השגנו, אז כל מה שעברנו לא שווה כלום ?" אתה בעצם מדגיש את הנקודה שלי פה שמה שחשוב זה המסע ולא היעד. כל מה שעברנו מאוד שווה - וכל מה שעברנו זה בעצם המסע שלנו. "האם אנחנו אותם אנשים כפי שהיינו לפני כן? " - לא. ואנחנו משתנים בזכות הנסיונות שאנחנו צוברים בדרך [במסע]. השניות טסות - אבל אם אני אחליט שאני קמה בבוקר רק כדי בערב לעשות משהו מיוחד ובסוף מתפקשש לי אני מרגישה שזרקתי את היום לפח.. תראה, בקשר לדבר האחרון שאמרת - זה די קשור איך אנחנו מתייחסים למסע שלנו.

Tulipss

New member
אבל אבל אבל

נראה לי ,שאנו מדברים על אותו דבר, עם זוית אחרת.. אז ככה,בן אדם נולד, ומה ? הוא מתחיל ללכת,מכניס כל דבר לפה,מתחיל לדבר, מתחיל לכתוב מתחיל להכיר דברים. הוא עושה כל אחד מהדברים האלה מתוך מטרה לעשות אותם, זה בדם שלו. זה שהם הופכים לנהירים אחר כך, לא משנה את העובדה שהוא כן כיוון אליהם מלכתחילה. את רואה בזה מסע, אני רואה בכל אחד מהם יעד בפני עצמו "המטרה" ,כן, יכולה להיות כל מה שתרצי. ומה שציטטת אותי ,מזויתך הוא נראה שונה,אך הוא אותו דבר. שהוא- אם תרצי,יעד אחר יעד, "מסע" כיעד ויעד כמסע. בלי לדעת לדבר לא יכולת לבקש אוכל,ותוך שבוע היית גוססת. בלי לדעת ללכת, היית מרותקת למיטה, בלי יכולה לנוע וסובלת מניוון שרירים. אני אומר שאנו משתנים... *****אבל אם אני אחליט שאני קמה בבוקר רק כדי בערב לעשות משהו מיוחד ובסוף מתפקשש לי אני מרגישה שזרקתי את היום לפח זו כבר הרגשה אישית... אני יכול לומר אותו דבר שאם היו שולחים אותי לחוג זה או אחר בילדות היום היית מעורה בו. או אם היו מדברים איתי שפה נוספת ,אז כיום הייתי דובר שפה נוספת. אז לא שלחו, ולא דיברו-----SFW ? אז עכשיו אני לא יכול ? זו הטענה העיקרית שלי. ואף מהיותי פטאלי תחילה ורק אחר כך טוטאלי (מצטער על לעז המטופש, אני ממש שונא להשתמש בזה, אבל אני פשוט לא מוצא את המילים בעברית) בתחום הזה, אני משליך את הפאטליות הצידה, כי אין מקומה כאן.(או בכל מקום ,אבל לא משנה)

AeroSlash

New member
אנחנו באמת מדברים על אותו

דבר ומכנים את זה בדרכים אחרות... מה שכן, הרי כל השרשור הזה נפתח כדי שנציג את הציטוטים -שלדעתינו- הם בעלי משמעות שמוצאים חן בעינינו. ואת זה אני אומרת בהמשך למה שאמרת "זו כבר הרגשה אישית...". הרי כל הקטע פה הוא הרגשה ודעה אישית :))

Tulipss

New member
אכן,אכן.

מה ש"הדליק" אותי במשפט הזה, ההקשר הראשון הוא ככה : חיים
גן עדן(עולם הבא וכו, איך שתרצי לראות את זה), יש לא מעט שרואים את השורה הזו ככה. וזאת כשהדבר היחיד שיודעים על "הסוף" הוא רק דבר אחד, שאף אחד לא חוזר.

AeroSlash

New member
אהההה אוקי... הבנתי...

כל אחד מפרש את הדברים בדרכו שלו ומחליט לאחר מכן האם הוא מתחבר לזה או לא..

Janem

New member
כן, אבל

כל מסע נגמר ביעד מסויים, לכן החיים נראים לי כייעוד.

blue pill

New member
משפט ממש טוב ששמעתי....

משמעות החיים היא לתת לחיים משמעות זה מין מוטו אצלי, הבעיה היא שכרגע אני לא יכול להגשים לי את הדברים שיתנו משמעות לחיי.....

למעלה