טוב..

ƒlameStriker

New member
טוב..

אני רוצה להתחיל ללמוד סקריפטינג! זה נראה מעניין אבל הבעיה שאין לי מושג הכי פשוט בסקריפטינג... הבעיה הגדולה שלי היא: איך? מאיפה מתחילים? מה הדבר הכי קל ומה מתקדם? אודה לכם את תתנו לי למידע לגבי זה!

Mr Boggy Man

New member
מושי מושי נעע

קודם כל תכיר, הפקודה: /help זוהי הפקודה שתשרת אותך מהיום הזה ואילך, היא תיתן לך את כל המידע שאתה רוצה לדעת על סקריפטינג. במה להתחיל? תכיר קודם את הרימוט, האליאס, והפופאפ. אחרי זה משתנים, ואז תלמד את הפקודה /help ON TEXT לאחר מכן תמשיך ותלמד עוד ON Something כאשר Something זה NOTICE, SEND, SOCKETOPEN וכולי....

ƒlameStriker

New member
אבל מה הסדר המדויק?

הכוונה מה קודם? אומרים שבשביל להבין את הרימוט צריך לדעת קודם את האליאס ואז את הפופאפ ואחרי הרבה זמן מתחילים ללמוד את הרימוט. יש לך אולי אתרים או הסברים,עדיף בעברית,שמסבירים על זה? הקובץ עזרה של מירק לא מסביר כל כך בבהירות מה קודם למה...

Sandro

New member
לדעתי..

תתחיל מפופטס, זה הכי קל ומהר מאוד מבינים את העיקרון.. לא צריך כ"כ הרבה מדריכים כדי ללמוד פופטס.. זה פשוט זורם.. אליאס כדי ללמוד קצת אחרי שמבינים את העיקרון של הרימוט, כל ה on למניהם - זה די פשוט.. בתור עצה, אל תנסה ללכת על דברים מורכבים על ההתחלה, תתחיל מקטנות, אחרת סתם תסתבך.. לאחר שתלמד את הרימוט הפשוט, תעבור לאליאס - זה משהו שבד"כ עובר מהר, זה לא קשה במיוחד.. ואז תעבור לדברים המורכבים יותר - דיאלוגים, ולאחר מכן גם סוקטס.. ככה לפחות אני עשיתי..

Sandro

New member
בעיקרון

אם אני שם דגש חזק וקמץ (אם אני לא טועה) בפ' אני יכול להגיד פופס

פIלי

New member
הזכרת לי שיר עכשיו...

טוב זה לא בדיוק שיר, אבל יש פרסומת כזאת של MTV.

Sandro

New member
ממליץ לך..

לקחת סקריפטים פשוטים להעתיק, לנסות, וללמוד מה כל אחד עושה.. זו הדרך האפקטיבית ביותר לטעמי..

Mr Boggy Man

New member
תלמד את הכל ביחד

זה ממש לא בעיה ולא מדע האטומים. בסך הכל אליאס זה ליצירת פקודות, או כפי שאני אומר "local command", הרימוט (תנחש מזה?) זה הדרך להשתמש במירק מרחוק. או כפי שאני קורא לו "remote command" והפופאפ זה סתם בשביל קיצורי דרך וסידור הסקריפט שלך שיהיה לך נוח. באליאס אתה שם פקודות שאתה רוצה. למשל תכתוב:
/usa { /echo -a USA mean United State of my Ass...or something like that :) } ברימוט תכתוב on *:TEXT:killme:*: { /msg $nick Sorry dush, your dead now } והפופאפ אתה כבר תבין אחרי כמה ניסיונות​

למעלה