טוב!

Princess Grace

New member
טוב!

אז לנוכח כל ההודעות המדכאות שנראו כאן לאחרונה, החלטתי לקחת את המצב לידיים!!! והנה משהו מעניין שחשבתי שאפשר לנהל לגביו שרשור ארוך במיוחד... אבל האצבע שלי מאוד מאוד כואבת ולכן לא אזבל לכם את השכל עם יותר מידי שטויות.. (מישהו אמר "יש!!!!"?) טוב אז......... בעקבות שרשור דיי ישן.. מהם, לדעתם, הגבולות של חופש הביטוי במדינה דמוקרטית מתוקנת? (כמו מדינתנו הקטנה- אני מקווה..-) דעתי בנושא תגיע כשהאצבע תחלים
!

החלמה מהירה../images/Emo13.gif

זה דיון מאוד מעמיק וזאת לאפעם ראשונה שהוא עולה לדיון כאן. אני חושב שהבעיה היא לא מתי מגבילים את חופש הביטוי, אלא איך מגבילים ומי מפקח שלא נעשית סתימת פיות מבוקרת תחת הססמא 'בטחון המדינה'. חברה שבגלל איזשהו ייפוי נפש לא מגבילה את חופש הביטוי מתדרדת למצבים קשים מאוד. אין לי כוח לפרט, אבל אני ממליץ לראות את הסרט American History X, שעוסק בסוגייה הזאת, ומבוסס על שרשרת מקרים אמיתיים שבהם הסתה וגזענות הובילו לרצח. את חופש הביטוי מותר וצריך להגביל במקרים של גזענות והסתה, השאלה היא רק מי מגביל. לכך אין לי עדיין תשובה. רעיונות יתקבלו בברכה.

eviv

New member
אני חושב

אני חושב שחופש הביטוי מתחלק לשתיים אחד המדיה הכתובה ושניה המדיה המדוברת כיום המדיה המדוברת מטופלת כראוי לפי דעתי והמדיה הכתובה לא כל כך אסור לפסול משהוא כי הוא לא בדעת המדינה או שהוא נגד מהלכי הממשלה אסור לפסול משהוא שמראה את הממשלה באור שלילי חד כיווני ובאותו זמן לתת אישור לדבר חד צדדי שמאיר את הממשלה באור חיובי חד כיווני... לפי דעתי לצנזורה אין מקום במדינתנו

לצנזורה ועוד איך יש מקום...

מדינת ישראל כבר למדה בצורה קשה מאוד לאן מובילה הסתה פוליטית בתקשורת וברחובות. הזכות לחופש ביטוי מתגמדת אל מול הזכות לחיים, וכאשר מילים מובילות לאלימות, חובה לצנזר אותן.

eviv

New member
אבל לא לוועדת צנוזורה

צריך להאכוף את זה ככל חוק אחר המשטרה צריכה למנוע הפצת דברים המנוגדים לחוקי מדינת ישראל כמו הסטה לרצח או כמו דברים מסויימים הפוגעים בכבוד האדם ובחירותו אבל וועדת צנזורה שצריכה לשפוט סרטים ומחזות על פי קרטריונים של בעד המדינה או לא בעד המדינה דבר זה פסול כל עוד הדבר לא עבר על חוקי המדינה לא צריך ל"צנזר" אותו

אני דווקא חושב שצריך ועדה משפטית

שתחליט מה נכלל בחופש הביטוי ומה לא נכלל. מה שכן, אני חושב שלשב"כ לצה"ל ולמוסד לא צריך להיות קשר לעניין הצנזורה, מכיוון שהסעיף של 'בטחון המדינה' הוא מדרון מאוד חלקלק- זה מתחיל בחומר מודיעיני חסוי ומסתיים בקריאה להחליף את השלטון...

Carl Freeborne

New member
השאלה מי שולט בצנזורה...

למשל אם ישלוט בה הימין או השמאל.. וכל צד שישלוט בה יעורר את זעמו של הצד השני.

Princess Grace

New member
אויש איך זה מתאים, חברי פורום מולדת

שיחקתם אותה!!!!!!!!! שימו לב לזה!!!!

Princess Grace

New member
איזה דברי??

האנשים שם, החליטו שצריך לצנזר סרט פלשתינאי (כנראה ג'נין ג'נין??) האם ז חופש הביטוי?

Alexco

New member
החוק הישראלי, למקרה שהתעניינתם

"כל אדם זכאי להביע דעותיו, לפרסמן, להפיצן ולהקנותן לאחרים, וכן לפרסם, להציג ולהפיץ מידע, מחקר ויצירה מדעית, ספרותית ואומנותית, והכל בעל פה, בכתב ובכל אמצעי תקשורת. אין שוללים ואין מגבילים זכות מזכויות אלה אלא מכוח החוק הבא להגן על קיום המשטר הדמוקרטי, על בטחון המדינה, על שלום הציבור או על זכויות הזולת, למנוע פגיעה בערכי המוסר או חלול הדת או להבטיח הליכי משפט תקינים". - מתוך החוק בדבר זכויות האדם, במטרה שיהפוך לחוק יסוד. אבל ברמה המעשית - חופש הביטוי בארץ הוא בדיחה. הממשל עושה שימוש ציני בצנזור הצבאי בכל הנוגע לתקשורת, וחומרים נפסלים ללא שום עילה מוצדקת (ג'נין ג'נין, מלכת האמבטיה וכו'). יש המוני דוגמאות לכך.

Deathatred

New member
ג'נין ג'נין נפסל מסיבה מוצדקת

סרט שמעודד אלימות ורצח כלפי יהודים ומלא בשקרים והסתה בסגנון גבלס.

איך הגענו למלכת האמבטיה?

בכל זאת עבור 34 שנים... היום ישנה הצגה שעולה לא פעם ראשונה והיא קיצונית הרבה יותר, 'מאמי'... ישנה התקמדות חיובית. בקשר לג'נין ג'נין- העניין כבר נידון בפורום בעבר.

Alexco

New member
יש מספיק אירועים עדכניים

פשוט תמיד כשמדברים על זה מלכת האמבטיה עולה לראש... בעתיד הקרוב אני אפרט...

למעלה