טוב....

maayan15

New member
טוב....

האמת היא שכבר לא נעים לי לפתוח הודעות.....אני פשוט לא כתבתי הרבה הודעות ואז בא החודש הזה ופשוט שברתי שיא של פתיחת הודעות חדשות....אני מתנצלת..ואני אשתדל שזאת תהיה האחרונה.... אז ככה, אני מרגישה רע! וזאת הבעיה... ועכשיו בהרחבה, אני מרגישה רע!...אני לא יודעת למה..זה ממש מוזר...רגע אחד אני אצל אחותי, עייפה וסובלת מכאבי ראש אבל במצב רוח רגיל...רגע שני בבא לי לבכות, אני עצובה, אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי...וגם שמתי לב שיש שירים שמעוררים את זה אצלי...הקטע הוא שאני לא יכולה לא לשמוע את השיר..אני מרגישה צורך לשמוע את השיר, אני חייבת לשמוע את השיר והוא פשוט גורם לי לרצות לבכות.. בעיה שנייה שקשורה לבעייה ראשונה אבל בעיה בפני עצמה כבר 15 שנה... אין לי פרטיות בגרוש אין לי דלת, אני חולקת חדר עם אחי וכדי להגיע לחדר של ההורים שלי חייבים לעבור דרך החדר שלי (וזה לא נובע מבעיות כלכליות אלא פשוט מהעצלנות של ההורים שלי שלא מסוגלים לבנות דלת מזורגגת..). ובנוסף לזה, לאמא שלי יש נטייה להיות לי בחדר, כלומר..להירדם לי על המיטה (אחרי שביקשתי והסברתי לה שזה מפריע לי!) ולהגיד לי ש"כשתרצי לישון תעירי אותי" (אחרי שהסברתי לה שזה אומנם חלק מהבעיה אבל לא כל הבעיה!) עכשיו, איך זה מתקשר לבעיה ראשונה?..פשוט, גם אם אני רוצה לפרוק את הרגשות שלי (AKA לבכות), מה שאני לא רוצה לעשות אבל אתם יודעים איך זה שלפעמים אי-אפשר להחזיק מעמד (ואם לא הלוואי והייתי אתם..)..אז, אני לא יכולה כי יש לי אנשים בחדר!!....ואני לא יכולה להיכנס למקלחת 80 פעם ביום! (אני בדר"כ נכנסת למקלחת אם אני ממש מרגישה רע ושם יש לי גם פרטיות ואני גם נרגעת בגלל המים וכל זה..).. למישהו יש רעיונות בשבילי? <שוב..אני ממש מתנצלת על ההודעה החמישית ביומיים...>

מיטללל

New member
מעיינוש!

גם אותי תמיד מקלחת רותחת של שעה מרגיעה. או להבדיל מקלחת קרירה מרגיעה. :) תראי, השאלה היא מה בעצם גורם לך למעוקה הזאת שאת מתארת.. אני כל הזמן קוראת את ההודעות שלך. הרגשות אל הידיד (מה עם זה?), הבעיות והחוסר עניין בלימודים, המעורבת הרגשית החזקה שלך בבעיות של חברתך. חוסר הפרטיות בבית. וממה שאני מבינה ממך, את לא פועלת ממש כדי לשנות את כן מה שמפריע. ודיי מדחיקה. ואוגזרת. ולא ממש מתמודדת. את צריכה להבין שזה גיל כזה שלכולם יש מליון ואחת בעיות כאלה... זה הגיל, החוכמה היא לא להתעלם מזה. ולדבר על זה. חוסר הפרטיות שלך, את צריכה ללכת לאמא שלך, להסביר לה עד כמה זה מפריע ולא נוח לך. ולא לוותר. ולנסות להבין להם כמה זה חשוב לך, ובתקווה שיבינו את הדלת.

maayan15

New member
על רעיון הדלת וויתרתי ממזמן...

רק כדי שתבינו...יש לי אח שהוא כיום בן 28, מאז שהוא היה בן 12 (בערך) הוא ביקש דלת...עברו 16 שנה ועדיין אין דלת... אם הייתי יודעת מה הבעיה שלי הייתי פותרת אותה... הרגשות אל ידיד שלי עדיין שם..אבל אני חושבת שהריחוק ממנו בחופשת חנוכה עזר לי..אני לא חושבת עליו כ"כ הרבה וזה כבר לא כ"כ כואב... הלימודים- כבר לא איכפת לי מהם...אני לומדת את המינימום....וזה מציק לי כי אף פעם לא הייתי כזאת, תמיד השקעתי...לא חרשתי אבל השקעתי...זה כבר לא מעניין אותי חברה שלי...לא יודעת...הקטע עם אח שלי קצת מפריע לי אבל לא ברמה גבוהה.. אני לא יודעת איך להיתנהג אחרת...אני יודעת להדחיק, זה כל מה שאני יודעת...אני לא יודעת להתמודד...אני לא חזקה מספיק כדי להיתמודד...בעיקר שאני לא יודעת עם מה להתמודד... הסברתי לאמא שלי אלפיי פעמים שאני צריכה פרטיות וכל זה...והיא מבינה...ויומיים נותנת לי פרטיות ודואגת שאף אחד לא יפריע לי ואז זה חוזר להיות כרגיל... אני יודעת שלכולם יש בעיות....ואני יודעת שלרוב האנשים בעולם יש בעיות הרבה יותר חמורות משלי..שזה עוד דבר שמציק לי, שאני יושבת ומתלוננת ובוכה שבתכל´ס המצב שלי טוב...יש הרבה שהיו רוצים להיות ככה....וגם זה גורם לי להרגיש רע...

shellyland

New member
קודם כל, קבלי ../images/Emo24.gif

לגבי החלק הראשון: כשאני מרגישה רע ולא יודעת למה, וזה קורה לי הרבה מאוד, ישר אני רצה לבדוק ביומן מה התאריך ואם אני לא במקרה צריכה לקבל עוד כמה ימים. אני לא חלילה אומרת שזה המצב אצלך, אבל אני מציעה את האפשרותשלפעמים סתם רע כי רע בלי שום סיבה (או בגלל סיבה הורמונלית) וזה בסדר גמור. לגבי החלק השני: נשמע קשה נורא. פרטיות היא חשובה נורא, בעיקר בגילך. וחוסרת ההתחשבות של אמא שלך גם לא נשמע מעודד במיוחד. הצעות? נסי אמבטייה (לא מקלחת) עם קצף ואולי ספר או שוקו חם, נסי למצוא מקום שקט ונחמד אליו את יכולה לצאת להתבודד (פארק? גינה? גג? חוף הים?), שימי מוזיקה בפול ווליום אבל עם אוזניות ותתנתקי מהעולם... זהו. אין לי הצעות אחרות.

jahnon

New member
אז ככה....

קודם כל אני רוצה לציין שאם את רוצה לבכות/לפרוק מתחים/לצעוק אז אני חושב שאני מדבר בשם כולם פה בפורום, אנחנו כאן בשבילך. דבר שני בקטע של הפרטיות, אין לי מושג מדוע אין לכם דלת בחדר אבל את יכולה לתלות וילון או איזה סדין שלפחות יתן לך איזה שהוא אשליה של לבד, לפעמים זה עוזר. בקשר לזה שאמא שלך ישנה במיטה שלך, מלאי את המיטה שלך בספרי לימוד, מחברות, בובות פרוותיות דברים שאפשר לפנות במהירות אם רוצים, אבל מאוד מרתיע אנשים מלהשתלט על המיטה שלך. ישנם כמובן עוד פתרונות שיגרמו לך להרגיש טוב לדוגמא כנסי לפורום וראי את הבעיות השונות שיש למשתתפי הפורום, לפעמים זה מכניס פרופורציה לחיים, אני יודע שלי זה עזר. ובתור פתרון יום הדין לבעיית הפרטיות, מי אמר שאת צריכה להיכנס למקלחת 80פעם ביום מספיק פעם אחת ביום לכל היום, מספיק מס´ פעמים כאלו שיגרמו להוריך לשקול להתקין דלת בחדרך. אני מקווה שעזרתי ולו במעט.

kniaper

New member
תקשיבי מה ג´חנון אומר

זה בנאדם פרקטי זה. ככה שקודם כל את צריכה לחשוב איך את מעצבת את הסביבה שלך באופן כזה שהיא תפגע בך כמה שפחות. בכלל כל הויכוחים האלה על פרטיות לא נראה לי שנגמרים בדלת. אחרי שתהיה דלת הויכוח יהיה על לדפוק בדלת. אני חושב שרק בגיל 17 הצלחתי לשכנע את ההורים שלי לדפוק לי בדלת לפני שהם נכנסים (שלא לדבר על המערכה חסגירת הדלת). ההורים רוצים להרגיש קרובים אלייך. איפה שהו הם "שוכחים" לסדר את הדברים שאת רוצה שיסודרו כי הם מפחדים שהצבת חיץ פיסי בינכם יביא אחריו את החייץ הרגשי. איך היחסים שלך עם ההורים ? את מרגישה קרובה אליהם או שאת חושבת עליהם דברים כמו על אח שלך ? בגיל שלך מתחילים להבין שההורים הם בני אדם והם מפחדים שתעלמי להם מאחורי הדלת הזאת אולי כדאי לנסות ולתת להם את ההרגשה שאת נשארת איתם גם אם מידי פעם את סוגרת את הדלת ?

maayan15

New member
היחסים שלי עם ההורים שלי מצויינים!

וההורים שלי יודעים על זה..אני מהאנשים שאם קורה להם משהו, אפילו סתם חוויה טיפשית, אני יושבת שותה קפה עם אמא שלי מספרת לה...אני יכולה לדבר איתה וזה טוב...והיא יודעת שהיא יכולה לדבר איתי...אנחנו ביחסים מצויינים ואין להם סיבה לחשוש!...

עצוב

אני חושב שאת צודקת במאה אחוז ושמגיעה לך דלת. בהחלט יש כאן מקום להתעקשות על שלך, כולל כמה הצעות למרד שקט שהוצעו כאן (מחברות וספרים על המיטה, הסתגרות במקלחת - אם יש להם בעייה שיתקלחו במיטה שלך
). יש גם מקום לשיחה רצינית (אפילו שנראה לך שהיו כבר אלף שיחות) לפני שהדברים מתפוצצים. אם מעניין אותך מה לפחות אחד מהמבוגרים פה חושב (אפילו שעדיין לא היתה לו בת מתבגרת, אז מה הוא יודע...) - אני חושב שאת צודקת. צריך שתהיה לך פרטיות, ומה שתיארת הוא מצב לא תקין, אלא אם אין כסף (ואמרת שיש). מה עוד? מצבי הרוח המשתנים. איך להגיד שזו תופעה שמתאימה לגיל שלך, בלי לעצבן? אולי להגיד לך שזה קיים גם אצל אנשים מבוגרים? אולי להגיד לך שיש אנשים שפעם זה היה להם ואחר-כך זה עבר והם הפכו להיות (גם מסיבות נוספות) סתם מבוגרים משעממים ומשועממים? לא יודע. אבל יש ויש דרכים לפרוק את העצב, וגם הן הוצעו כאן כמו מוסיקה ואמבטיה וכו´. אני מאוד ממליץ על פעילות גופנית (מצידי, אני קצת חובב אמנויות לחימה, אבל גם אירובי או צ´י-קונג יכולים להועיל מאוד). זה גם נותן הרגשת בריאות וגם בעיקר נותן קצת הרגשה של שליטה במצב. משיגים שליטה בגוף ומרגישים (ובצדק, וזה מה שיפה) גם יותר שליטה בנפש ובמה שקורה לנו בנשמה. נסי לחשוב בכיוון. אם תתענייני ותרצי כיוון יותר ספציפי, את מוזמנת לשאול. כך או כך, שיהיה לך מוצלח.

nutmeg

New member
goodness of fit

זוהי תאוריה שמסבירה את איכות ההלימה בין ההורים לילדים וחלק מההסבר להפרעות אישיות (לא להבהל!!) -- כל מה שהתאוריה אומרת היא שיש לבדוק אם הסגנון של ההורים היה (או עדיין) מתאים לצרכיו של הילד). זה לא אומר שמשהו לא בסדר איתם, או משהו לא בסדר עם הילד - רק שהסגנון של ההורים לא מתאים לילד הספציפי. הוריך נשמעים לי כמי שלא ממש ברור להם למה גבולות או פרטיות חשובים לך ... לא כי הם רעים אליך אלא כי להם זה לא חשוב. אני לא אמשיך לברבר פה על תאוריות - מה שחשוב לי לספר לך הוא, שבלי קשר לסגנונות, להורים טובים (או סבירים) יש משאלה אחת נורא חשובה. חשוב להם לדעת שגידלו את ילדיהם בסדר וכי הם חזקים ומוכנים להתמודד עם החיים. מתוך המקום הזה, את צריכה ללמוד לבקש לעצמך את מה שאת זקוקה לו. החלק שלך בכל העסק הוא לתת להם לדעת מה הם לא עושים בסדר עד כדי כך שזה משאיר לך "צלקות" או מפריע לך להתפתח (במובן של ירודה בלימודים, מצבי רוח וכד´). אז, כן - את חייבת לתת להם לראות שאת בוכה ושלא טוב לך עד כדי כך - כי אחרת הם לא ישנו שום דבר. את חשובה להם והם - אם צריך - יורידו את הירח בשבילך (או סופסוף ישימו דלת). הלוואי וצרות גיל ההתבגרות היו נפתרות עם דלת! ועוד דבר: אם הוריך נבהלים מהבכי שלך - יופי! בקשי ללכת לטיפול. זה לוקסוס לא נורמאלי בגיל ההתבגרות כשיש שעה בשבוע עם מישהו אובייקטיבי שכולו בעדך, שמקשיב לך ועוזר לך לסדר את המחשבות ולהתגבש.

dana2909

New member
אם לא דלת, אז לפחות חלון

במשך כמה שנים טובות, ביקשתי מההורים שלי שישפצו את החדר שלי, היתה שם בעית אוקסטיקה מחרידה, כל אחד שהתיישב על כסא בקומה מעלי, נשמע כאילו פיל מתיישב על כסא ישן נושן... הרבה זמן ביקשתי מהם.. והנה אני מחוץ לבית. איך שעזבתי אחותי נכנסה לגור במקומי.. וראי זה פלא.. הגיע השיפוץ והגיעו אף תוספות אחרות. אחותי פשוט לחצה עליהם בטירוף, מה שלי לא היתה סבלנות לעשות, היא הצליחה עם הנדנוד הבלתי פוסק. כל פעם שמישהו מההורים שלי דיבר איתה על מצב הגבינה צהובה, היא היתה מובילה את השיחה לשיפוץ.. אז אל תתייאשי מזה שאחיך לא הצליח , אחים קטנים לפעמים משיגים יותר.. ובקשר לדיכאון.. טוב שלפחות יש לך את המקלחת, ושיש לך חדר שאת יכולה להיכנס אליו ולסגור את הדלת.. לפחות גם זה משהו.. תחשבי על זה..

אפרתש

New member
באמת מעצבנים!

את חולקת חדר עם אח בן 28? אתם יכולים לעשות יד אחת? הוא כבר בן אדם מבוגר, ואנשים בגילו מסוגלים להרים מבצע כמו הצבת דלת. דברו עם ההורים, שהם ייתנו את הכסף ואת ואחיך תטפלו בדלת. ממש לא מסובך - להרים טלפון לשיפוצניקים, לקבל הצעת מחיר, ולהזמין אותם. מקסימום הדלת תצא עקומה (או "מזורגגת", כדבריך). איך הקשר עם אחותך? היא יכולה לתת לך מקום שנעים להיות בו? ואחרון - אם את לא יכולה לדבר על זה עם אמא שלך, לכי לרופא שלך. אני חושבת שקופת חולים צריכה להפנות אנשים לפסיכולוג/פסיכיאטר. הם כבר ייראו אם מה שיעזור לך זה איזה כדור קטן לתקופה מסוימת, או שיחות, או יוכלו לייעץ לך איך לדבר עם אמא שלך. יש ספר כזה "איך לדבר ככה שהילדים יקשיבו". אולי אתם כאן תחברו ספר "איך לדבר ככה שההורים יקשיבו".

maayan15

New member
אני חולקת חדר עם אח בן 24

בן ה-28 כבר עבר דירה, ואחותי בת 26 נשואה+ תינוק. אני לא יכולה לעשות איתו יד אחת מהסיבה הפשוטה ביותר- לא ממש איכפת לא!...הוא עובד משמונה בבוקר עד 9 בערב..הוא בא הבייתה להיתקלח, לישון ולהציק לי... הייתה לי היום שיחה עם ההורים שלי...אמרתי לאמא שלי שלא תישן לי יותר בחדר והיא הסכימה ונתתי לאבא שלי נאום "אני צריכה דלת, אולי 3 האחים שלי הסתדרו בלי דלת אבל הם היו באותו גיל ואני לא מוכנה להיות בלי דלת אני מתבגרת ואני צריכה פרטיות!"....כמה זה עבד?..לא יודעת...אני אקבל דלת?..לא נראה לי.... אבל אולי הם הבינו שאני צריכה קצת יותר פרטיות... חשבתי ללכת לפסיכולוג, אבל גם זה לא נראה לי דבר נוח במיוחד, כלומר, לדבר עם בן אדם מבוגר אבל הבעיות שלי, ובלי שום קשר אני לא יכולה להגיד להורים שלי "אני רוצה לראות פסיכולוג"...כלומר, מביך מדי והם בטח לא יבינו כלום...

אוֹסי א

New member
תמיד רציתי אח גדול,

אבל אני משערת שתמיד רוצים את מה שאין..
מה גם שאת אחותי הגדולה אני אוהבת יותר מכל דבר אחר, אז זה בסדר.. מעיין- אני לא חושבת שהייתי מסוגלת לגור עם אח שלי באותו חדר, זה נראה לי סיוטי, זאת אומרת- אין לך פרטיות בכלל? (מצטערת אם אני מפספסת משהו, קראתי את ההודעה הראשונה שלך אתמול) יש איזו הפרדה ביניכם בחדר? מה עם קטע של פרטיות בקטע של, נניח- להתלבש, להביא חברים וכאלה.. גם אם אח שלך עובד, זה נראה לי מאוד מוזר.. הדלת שאת רוצה אמורה להפריד בינך לבין אח שלך או לסגור את החדר?

maayan15

New member
אין שום הפרדה....

אם אני רוצה להיתלבש אני נכנסת לחדר של ההורים שלי/למקלחת. אם אני מביאה חברים הוא שם והוא לא מביא חברים, אבל אם אני מבקשת ממנו לישון בסלון או משו הוא עושה את זה.. הדלת תסגור את החדר ולא תפריד ביננו, אין שום דרך לעשות הפרדה בחדר כי הוא בנוי בצורה מוזרה..מה שנותר הוא פשוט להיתפלל שהילד הזה יעבור דירה...אבל הוא בעצמו אומר שהוא עוד ייגור שם אחרי שאני יעבור...

אוֹסי א

New member
טוב, נראה לי לא לעניין

שאין לך שום פרטיות, את לא יכולה להתלבש בשקט בחדר שלך, לעשות בו מה שאת רוצה או סתם להסתגר בשקט. אבל אני משערת שבזה אני לא מחדשת לך שום דבר..
אני לא יודעת מה הייתי עושה אם לא היה לי מקום שלי להסתגר בו, כשכל העולם מעצבן או כשסתם רוצים שקט, זה יותר מחשוב, זה חיוני. אין לי הרבה מה להציע לך, רק לתמוך.. ואגב- אין איזו דרך להעיף את הילד מהבית?

maayan15

New member
למצוא לו שידוך....

מישהי מעוניינת?? דרושה בחורה מטומטמת, שקטה ו"יודעת" שמקומה של האישה הוא במטבח!....

קיר קמט

New member
מה בפי מה בפי.

נתחיל מזה שאני מעולם לא ייעצתי למישהו להקשיב לעצותיי. תמיד הייתי מקשיבן טוב, לא מייעץ טוב. :) שנית - בקשר לזה שאת מרגישה רע - לכולנו , בלי יוצא מן הכלל , יש את התקופות האלה, שמרגישים שהכל לא הולך נכון , שהכל לא טוב, שמתקשים לראות במשהו את החיוב. אם זה מעודד אותך , הייתה לי תקופה נורא נורא קשה כזו, אבל הצלחתי לחזור לאיתני (אני עדיין מחפש את הסיבה למה זה קרה.) - והיום אני יותר שמח משהייתי עוד לפניי, והייתי מאוד שמח לפניי :) ושנית - שירים עצובים זה לא סוף העולם. שירים זה תמיד לשני הכיוונים עובד , אולי את צריכה גם שירים קצת אחרים. אני לא אומר לך להתחיל לשמוע שמייח 24/7 , (למרות שזה כן שיר נחמד, ואנשים סתם לא מבינים אותו) אני אומר שאפשר קצת אחרת. יש עוד שירים בעולם חוץ מבדד , יש עוד שירים בעולם חוץ מהקיץ האחרון , לא כולנו שירי שואה ! שלישית , לגביי הפרטיות - כאן , באמת שקטונתי. מעולם לא הייתי במצבך , היה לי חדר משלי כבר די הרבה זמן , ובמשפחה שלי גם ככה די קרים וחסרי אכפתיות אחד מהשני - אני כבר לא יודע מה עדיף, לאור רופפות הקשרים במשפחה שלי.

maayan15

New member
הבית שלי פשוט מוזר!!

קודם כל, זה בית פרטי והחצר פי 2 יותר גדולה מהבית אבל לא משנה... הוא ככה כנראה מכוון שזה בעצם שני בתים שחיברו בינהם או משו כזה... הוספתי ציור כישרוני (עלק..) שלי רק כדי להבהיר לכם מה לעזאזל קורה שם...וגם כדי להבהיר שכל מי שנכנס לתוך הבית מיד רואה אותי....ואתם יכולים לנחש כמה זה כיף...

maayan15

New member
מסיבות שאינן מובנות לי...

אי אפשר להעלות את הציור....

למעלה