טוב

אוקיי אבל

ממש לא אמרתי שהאוכלוסייה שם "נמוכה לי"
זו מסקנה שהגעת אליה לבד, בכוחות עצמך ובגלל זה *בחרת* להיעלב.
אם תגללי למטה, תוכלי לראות מה כתבתי לצל בעניין "בית קפה לגרושים גרושות" - כלומר אין לי בעיה עם גרושים גרושות, חולה על גרושים גרושות, יצאתי עם גרוש, הייתי עושה פה כמה גרושים גרושות - זה בסדר עכשיו?

אשמח להרחיב בעניין מה שכתבתי:

"לא מספיק גררו אותי לבית קפה של גרושים גרושות" - לא מספיק שגררו אותי לבית קפה עם ווייב ביאוס שלא קורה בו כלום, לעומת שלל בתי הקפה והברים שהצעתי להן, הגעתי למקום שחוגגים בו יומולדת לסבא בן 80, שמגיעות תיירות בנות 65 עם ספר לאכול ארוחת ערב, במקום להגיע למקום שיש שם תנועה של אנשים בגילנו, עם מוזיקה סבבה ושתייה סבבה.

"הן גם מאחרות לי" - אין דבר שיותר מבחיל אותי מאנשים שמזלזלים לי בזמן. זמן הוא משאב יקר שלא יחזור יותר.
כאשר מאחרים לך זה אומר שלא לוקחים אותך ברצינות והזמן של מי שמאחר חשוב יותר מהזמן שלך - אותי זה מרתיח.

מכאן את יכולה להסיק שהייתי עצבנית כי איחרו לי ואני שונאת שמאחרים והגעתי למקום שלא אני בחרתי ושממש לא מתאים למפגש של דרינק בערב.

חוץ מזה, נקודה למחשבה - כל אחד בוחר ממה להיעלב. הרי הכוונה שלי הייתה ברורה ולא התכוונתי להעליב - זה ברור מאליו שלא.

שיהיה יום שלישי שמח ופעמיים כי טוב

צלשלספק

New member
לא שאני מבלה בבתי קפה... אבל מה זה

"בית קפה של גרושים גרושות?"

הדבר הכי "קרוב" שאני זוכר מהמונחים הללו זה הערב של הגרושים גרושות שהיה באומן 17 בי-ם בימי ג' או ה', לא זוכר כל כך...
וזה גם לא היה באופן "רשמי" נראה לי.

בדרך כלל היה מדובר בנשים וגברים בני 50+- לערך שזיהיתי באומן או בדבלין שגם שם היו בשפע, גרושים, נשואים, אולי בוגדים ואללה יסטור לפחות ממה ש..שיערתי שהם, לא ממש הלכתי ושאלתי (שאלת?
) כל איש ואיש שראיתי שם מה הסטטוס שלו, כשיצאתי עם האקסיות/דייטים שלי או עם חברים.

זה ביטוי

שמתאר מקום שבו יש מקבץ רחב של אנשים מבוגרים, בעיקר נשים שמעשנות סיגריות ארוכות וצרות...
קיצר ווייב לא זורם בעליל.

לא התכוונתי להעליב פה את הגרושים.
יש כאן כמה גרושים וגרושות לוהטים רצח שהייתי עושה אותם.

זה

ביני לבינה.
או ביני לביני.
אבל בכל מקרה זה לא ביני לבין חברי הפורום.

אוף אני כל הזמן נופלת פה... צריכה להישמר

את מי אתה היית עושה?

צלשלספק

New member
כן, שמעתי את המונח הזה פה ושם

שנאמר בלעג על מקום "שבא לא טוב באווירה" או עם אווירת נכאים כזו..
רק אף פעם לא שמעתי מישהו משתמש בו יחד עם בית קפה
זה מה שהיה תמוה,
כנראה שבאמת אני לא מבלה בבתי קפה יותר מדי (וטוב שכך
)

צלשלספק

New member
נו ברור.

אם זה היה פאב, היית שותה במקום קיר רויאל או למברוסקו
קרוב המשפחה החלש הטעים והמתוק יותר. חיקוי ליין תוסס מסוג מגניב שעולה ישר לראש בכיף וגורם לרצות לרקוד, במקום לסובב אותו כמו קאווה, שהוא באמת יין, יבש, מר, אבל - תוסס. בקיצר כבד.

את יודעת שהתרגום של קאווה באיטלקית זה סחרחורת, נכון?

נ.ב.
למברוסקו דה לואיג'י במיוחד האדום והסמוק - הכי טעים מהמשפחה, חצי בקבוק ואתה מחוק בסבבה

אבל לא חושב שתמצאי אותו בבתי קפה

אם

הייתי בפאב הייתי שותה בירה וצ'ייסרים של וויסקי זול.
הן לא רצו למברוסקו... אז זרמתי על קאווה למרות שאני מעדיפה למברוסקו.

אני לא אוהבת למברוסקו אדום, מעדיפה רוזה.

אגב, קאווה זה לא בספרדית?

צלשלספק

New member
בחיי שאין לי מושג אם המונח הוא

בספרדית, איטלקית או צרפתית. אחרי שתי כוסות, אני מקבל ממנו סחרחורת כמו מיין...

גם מעדיף את הרוזה, למרות שהרוב הולכים על האדום והלבן הוא בעדיפות אחרונה בד"כ.

היינקן וצ'ייסרים של פיג'
או בושמילס בין לבין נשמעים לי דווקא אחלה רעיון, גם אם יוצאים לדאנס באר ולרקוד,
לשבת על הבאר עם וויסקי? הייתי הולך על גלפנידיך או ג'וני וואקר, עם שתי קוביות קרח...

קאווה זה יין לבן תוסס ספרדי, פעם כל יין

לבן מבעבע היה נכנס תחת השם שמפניה, אחרי וויכוחים ודיונים משפטיים הוחלט שרק יין שיוצר באזור שמפניה בצרפת יכול להיקרא שמפניה (הגיוני משהו) אז הספרדים עברו לשם קאווה.

צלשלספק

New member
לא צוחק, לפחות בסביבה הקרובה שלי

מי שיוצא לבית קפה הוא:
א1. בחורה.
א2. בזוגיות, שפוט של החברה שלו שגררה אותו לשם לשתות קפה או לפגוש את החברות שלה

א3. זוג מבוגרים מהדור הישן, שאוהבים לאכול סלט ענקי עם גבינה בולגרית או איזה ארוחת בוקר שהיא בעצם חביתה עם קצת סלט ולחם קלוי, שאפשר בשתי דקות להכין בבית.
א4. בפגישה עסקית של גרפיקאים או עורכי דין, עם לפטופ כזה קטן בצד.
א5. סטודנט או סטודנטית בצומת עזה ומטודלה, ששם זה באמת שני בתי קפה של צעירים/סטודנטים מהמרכז שכהיצע וביקוש קיבלו להם "תל אביב שיינקין סטייל" קטנה בגזרה הזו, שההורים הנדיבים מהמרכז, מממנים להם את שכ"ל ושכה"ד בד"כ + דמי כיס, אז יש להם זמן לשבת בכיף בצהריים אחה"צ המוקדמים עם הלפטופ בזמן שכל השאר בכלל בעבודה.
א6. מכור לתפריט בארומה, רק עם שינוי אווירה קל.
ב. בערב?.בטח יוצא לדייט משמים באווירת נכאים, תפריט חלבי כשר למהדרין וללא עשן סיגריות, ללא מוזיקה רועשת וכד'
ג. צריך להיות בשקט...שששששששש... בית קפה ירושלמי זו ספריה שמותר לאכול בה

אסור לצעוק, אסור לקלל, אסור להשתכר ולהקיא בצד, אסור לעשן, אסור לשלוח ידיים לבחורות...

הדור שלי, שלא ידע את יוסף. בניגוד לבני ה25 שואלי הם בערך בדור שלי, לא ישב בבתי קפה להנאה בלבד.
יצאנו לפאבים ועדיין יוצאים, יצאנו למסעדות ועדיין יוצאים, ויצאנו לרקוד במועדונים.

צלשלספק

New member
שאני אגיד לבחורה לא לצאת לבתי קפה?

מה השתגעתי? איפה תפגשו חברות ותרכלו? זו בבית קפה או בטלפון
בית קפה עבור בחורה זה כמו אוויר לנשימה, צרך קיומי ואוי לגבר שינסה להדיר את רגליה של זוגתו מבית הקפה האהוב עליה - פן יבולע לו

לזכותכן יאמר, נשים יקרות, שאתן הקמתן וייסדתן את המוסד המכובד, וכמובן - לצד הספריה הראשונה עוד מימי קדם

עם הזמן המוסדות המכובדים התאחדו

למעלה