טוב

אתה רציני?

אין לי מושג איזה בתי קפה יש בירושלים.
אבל מה יותר כיף מלשבת בבית קפה על הרחוב ולהסתכל על העוברים ושבים (לפעמים שווים), או לשבת על בית קפה מול הים ולהירגע.
לשתות הפוך גדול מחוזק אספרסו, בכוס זכוכית מחוממת, חלב 70 מעלות בדיוק כמו שצריך, קצף קרמי... אחחח תענוג.
מוזיקה חמודה מתנגנת לה ברקע.
מה קשור ספריה?

צלשלספק

New member

לדעתי בתל אביב זה אחרת...
בגלל זה אני מעדיף פאבים או דאנס בארים.

צלשלספק

New member
מכירה את קפה כפית המפורסם מירושלים

או קפה רימון (ויש עוד כמה מדוגמתם הותיקים בירושלים). כמו סניף ארומה רק משודרג, אותה אווירה (לצד מבוגרים בולסי סלטים) עם אוכל יותר טוב ו"מילצור" מלא במקום טייק אווי או לקחת.

אין מצב שהייתי מציע לבחורה כלשהי לצאת איתי לבית קפה בירושלים, אלא אם מדובר באמא שלי

בתל אביב בתי קפה זה אכן ראש אחר ובכלל תל אביב זה ראש אחר מירושלים בהרבה מובנים, יש בודדים כאלו באותו סגנון גם בירושלים, עקב ההגירה של צעירים לרוב סטודנטים מהמרכז לבירה, בדרך כלל המהגרים מרוכזים באיזור רחביה, טלביה ונחלאות או מרכז העיר כשהם גרים לרוב עם שותפים בדירות שמחולקות מוזר לאללה
הם אוהבים את הקרבה למרכז העיר, כי בד"כ אין להם מכוניות או רשיון נהיגה (אבל לזה חלקם רגילים גם מתל אביב
), אני מניח שהירושלמים השורשיים שגם עובדים בעיר ובדרך כלל מחזיקים רכב או שניים למשפחה או לזוג, דווקא יעדיפו לגור בדירות המרווחות יותר באופן יחסי בשכונות היותר מרוחקות כמו מלחה, משואה, גילה, בית הכרם, פסגת זאב, קרית יובל, עם אוכלוסיה של משפחות וכו', איזורים שיותר מתאימים גם לגידול ילדים מבחינת הסביבה והתשתיות, וגם שקט ושלווה בלי בלגן של צעירים, פקקים, רעש ומליון אוטובוסים מזהמים על הראש ופקחי עיריה ומצוקת חניה ובית ראש הממשלה.

זה מה שאני עשיתי בכל אופן, תמיד גרתי בשכונות היפות...

בכל מקרה דווקא בתל אביב כן הייתי פעם אחת בבית קפה שהוא גם... ספריה, בחיי (ולא כלעג אלא במציאות כגימיק - ספרים לקריאה בזמן שאתה שותה קפה) ולמיטב ידיעתי יש כמה כאלו שיש בהם גם ספרים למי שמשעמם לו.

בירושלים יש גם מסעדה מפורסמת שהיא גם חנות ספרים כזו, באיזור נחלת שבעה בקומה השניה.
לא זוכר את שמה, אבל גם שם פעם ישבתי עם חברים...

shayCn

New member
אני מכיר את קפה רימון

בגלל כמה חברים מהצוות שהיו איתי בסיני לפני שנים.
בכלל,איך אפשר לאהוב את ארומה?? הבראוניס שלהם תמיד יבשים כאילו נשארו שעות נוספות בשמש,הסנדביצ'ים שלהם לא מרשימים וגם הסלטים שלהם מגעילים אותי ובכלל יש שם אוירת נכאים כזאת..וזה בכל סניף שלהם שהייתי בו עד היום.אה,כן.ואני שונא את הכריזה שלהם.

Chicobo

New member
דווקא יש שם כמה דברים לא רעים

כמה סנדביצי'ם סבבה,
סלט חלומי,סלט עוף, סלט ירושלמי טעימים מאוד.

shayCn

New member
הסנדביץ חלומי שלהם מצויין

הבעיה שזה קטן מדי לטעמי,גם החצי וגם השלם.
יש לי בעיה,שאני שונא ששמים לי ביצה בסלט והם שמים
ביצה בכל הסלטים שלהם,גם בסלט טונה וגם בסלט חלומי.

Chicobo

New member
בכלל חלומי זה מעדן

ואתה טועה . אין ביצה בחלומי.

צלשלספק

New member
איכס...ואם הביצה סרוחה - חבל על הזמן.

סלטים מבוססים מיונז או ביצים אני ממש נזהר לא לאכול מחוץ לבית. יכול להיות יותר גרוע מבשר מקולקל.
כולם בטח זוכרים את הסיפור המזעזע על הרס"ר מטבח שמת ממיונז שהכינו בצבא ומאז אסור להכין מיונז בצבא.
גיסתי לשעבר עבדה בסניף המרכזי בירושלים לפני הגיוס או אחרי השחרור וסיפרה לי מה הולך מאחורי הקלעים במטבח ומה בני דודינו עושים שם ואיך מטפלים ב...מזון, נשבעה שלא תאכל שם לעולם.

אולי אז היה אז, אבל מאז הסיפור הגזעני עם נציגת הרכב האתיופית והבעלים של ארומה ששילם המון כסף כפיצויים על מה שעשה לה ופגע בה מילולית, הרבה אנשים הדירו את רגליהם לתקופה מארומה.

אין לי מושג מה הולך שם היום, ואם כבר הייתי הולך (נגרר) לבית קפה, יש עדיפים על ארומה והכריזה המעצבנת הזו,
היה מישהו שתבע אותם שצחקו על השם שלו בכריזה (עמית-רומם - מתרומם או משהו כזה
)

צלשלספק

New member
לא התקרבתי לארומה במשך שנים.

הייתי מכור ללחם שלהם בצעירותי, לסנדוויצ'ים עם גבינת החלומי...
רק במהלך השירות הצבאי גיליתי שהפכתי לרגיש לחלב, אבל זה לא עצר אותי מלאכול את הסנדוויץ' הזה שוב ושוב שלא ממש השפיע עלי לרעה.

הפעם האחרונה שהתקרבתי לארומה, הייתה בשביל כוס לימונדה טבעית (מים עם מדלל צבע וכמות בלתי הגיונית של סוכר) לפני כמה שנים...

תמול שלשום

ישבתי שם... חמוד, לא עפתי על המקום.

אני גם אוהבת את הגימיק של בית קפה בתוך ספרייה ושאפשר לקנות את הספר או להחליף (לוקח אותי חזרה למרכז אמריקה)

חוץ מזה, אהבתי איך שהמחשבה שלך הובילה אותך לשכונות יפות בירושלים, סטודנטים ורישיון נהיגה

shayCn

New member
יש לי רעיון לסטארט אפ

לפתוח פיצריה או סנדביץ' בר כלשהוא עם שליחים על אופניים.
מה דעתך,זה יכול להצליח?

לא

עד שהשליח יגיע אני אמות מרעב... גם ככה לוקח להם 50 דקות על קטנוע, אז על אופניים???
זה מגעיל לקבל אוכל משליח מזיע

shayCn

New member
אז זהו,חשבתי על זה

כשהם על קטנוע,הטווח ממנו הם מגיעים הוא טווח רחב יותר.
אני מדבר על טווח מצומצם יותר,למשל באזור עסקים כמו אזור
הבורסה ברמת גן,יש הרבה מקומות שמזמינים אוכל לצהרים.
עם אופניים,הרבה יותר נגיש וקל להגיע ולחנות.

ואז

הוא יצטרך לקשור את האופניים עד שהוא עולה למשרד וזה...
טררם.
את האופנוע אתה לא צריך לקשור בשביל 5 דקות, אופניים חובה לקשור.

shayCn

New member
טוב

לא חשבתי על הקטע של הקשירה

חזרתי לשלב השרטוטים..

NEO83

New member
לא יהיו לך מספיק לקוחות

כדי שהעסק יהיה רווחי.

צלשלספק

New member

זה אכן סוג של גימיק, ובטח לא מבטיח שהאוכל יהיה ברמה רק בגלל העיצוב והספרים.
אם מדברים על קלאסה ויש תקציב אז ברור שללכת ל״זוני״ בעדיפות או ל״אדום״.

הסטייק פילה בקר הכי טעים שאכלתי מעודי היה בזוני, יחד עם ברוקולי מאודה ובירה צוננת,
יאמי...
אבל למי יש תקציב לזה בתקופה האחרונה...
גם ההמבורגר שלהם כמה רמות מעל הפוקצ׳ה או איוו
עוד שנתיים ועשר נגיד שלום יפה למשכנתא החונקת והעצם הזו בגרון תשחרר לי עוד קצת מהתקציב.

למעלה