מכירה את קפה כפית המפורסם מירושלים
או קפה רימון (ויש עוד כמה מדוגמתם הותיקים בירושלים). כמו סניף ארומה רק משודרג, אותה אווירה (לצד מבוגרים בולסי סלטים) עם אוכל יותר טוב ו"מילצור" מלא במקום טייק אווי או לקחת.
אין מצב שהייתי מציע לבחורה כלשהי לצאת איתי לבית קפה בירושלים, אלא אם מדובר באמא שלי
בתל אביב בתי קפה זה אכן ראש אחר ובכלל תל אביב זה ראש אחר מירושלים בהרבה מובנים, יש בודדים כאלו באותו סגנון גם בירושלים, עקב ההגירה של צעירים לרוב סטודנטים מהמרכז לבירה, בדרך כלל המהגרים מרוכזים באיזור רחביה, טלביה ונחלאות או מרכז העיר כשהם גרים לרוב עם שותפים בדירות שמחולקות מוזר לאללה
הם אוהבים את הקרבה למרכז העיר, כי בד"כ אין להם מכוניות או רשיון נהיגה (אבל לזה חלקם רגילים גם מתל אביב
), אני מניח שהירושלמים השורשיים שגם עובדים בעיר ובדרך כלל מחזיקים רכב או שניים למשפחה או לזוג, דווקא יעדיפו לגור בדירות המרווחות יותר באופן יחסי בשכונות היותר מרוחקות כמו מלחה, משואה, גילה, בית הכרם, פסגת זאב, קרית יובל, עם אוכלוסיה של משפחות וכו', איזורים שיותר מתאימים גם לגידול ילדים מבחינת הסביבה והתשתיות, וגם שקט ושלווה בלי בלגן של צעירים, פקקים, רעש ומליון אוטובוסים מזהמים על הראש ופקחי עיריה ומצוקת חניה ובית ראש הממשלה.
זה מה שאני עשיתי בכל אופן, תמיד גרתי בשכונות היפות...
בכל מקרה דווקא בתל אביב כן הייתי פעם אחת בבית קפה שהוא גם... ספריה, בחיי (ולא כלעג אלא במציאות כגימיק - ספרים לקריאה בזמן שאתה שותה קפה) ולמיטב ידיעתי יש כמה כאלו שיש בהם גם ספרים למי שמשעמם לו.
בירושלים יש גם מסעדה מפורסמת שהיא גם חנות ספרים כזו, באיזור נחלת שבעה בקומה השניה.
לא זוכר את שמה, אבל גם שם פעם ישבתי עם חברים...