טוב תקשיבו

lollipop161

New member
טוב תקשיבו

אני מרותקת לפורום הזה שעות על גבי שעות חחחח זה כ"כ מעניין !!!!
טוב אז יש לי 3 שאלות :p

1. קרה לי כמה פעמים בשנת צהריים חטופה שכזאת שאני נרדמת, ואני אומרת לעצמי "די את צריכה לקום, קומי כבר..." ואני מצליחה לשכנע את עצמי כביכול לקום, אז אני הוזה שאני קמה ועושה דברים בחדר מתוך מחוייבות כזאת ופתאום אני קולטת שלא באמת קמתי ואני עדיין באותה תנוחת שכיבה וכל זה במצב של חצי עירות.... אפשר להגיד שזה שיתוק שינה?? כאילו בהזיה\בחלום אני כן קמה אבל כשאני חוזרת קצת למציאות אני קולטת שכלום לא קרה ואני עדיין שוכבת..

2. קורה לי הרבה פעמים שאני ממש בשלבים הראשונים להירדם, המוח ריק, ז"א אין כביכול הזיות ואין כלום, סתם עוצמת עיניים בניסיון להירדם, ואני נבהלת ממשהו לא ברור, וקופצת בבהלה (בדרך כלל זאת הרגל שקופצת XD) מה זה?? אני היחידה?

3. זה באמת אפשרי להיפגש עם חבר בחלום? או שזה עניין של אינטואיציה...? ואם כן איך אפשר לעשות את זה בצורה הכי טובה? ואישית, יש לי תמיד יותר מחלום אחד שאני זוכרת בכל לילה... וחלומות צלולים גם כן... זה מגדיל את הסיכוי?

תודה מראש!!!! :))))

lollipop161

New member
אה ועוד משהו קטנטן

חברה שלי תמיד מתווכחת איתי שהיא קראה איפהדהוא שהחלום לא יכול להיות בצבעים, ז"א הוא שחור לבן. וכשנזכרים בו בדיעבד אז מעניקים לו צבעים מהזיכרון, ולכן כולם משוכנעים שהוא כן צבעוני. אבל אני משוכנעת שזה לא נכון, בחלומות צלולים אני רואה צבעים ואומרת לעצמי "הנה ברור שיש צבע, אני אגיד לה שהיא טועה". חחח
מה אומרים?

ravehor

New member
ברוכה הבאה

1.מה שאת מתארת זה חלום רגיל, לא שיתוק שינה - כי את חושבת שאת עושה דברים בחדר ולא נמצתא משותקת במיטה.
קוראים לזה התעוררות כוזבת, וזה קורה הרבה פעמים כשמתעוררים ונרדמים מחדש.
בגלל שהמוח כבר לחוץ על כך שאת צריכה להתעורר אבל בעצם נרדמת, את חולמת שאת מתעוררת ועושה את כל הדברים הרגילים שאת אמורה לעשות. אבל שוב, זה רק חלום.

2.את לא היחידה, זה יכול לקרות מפעם לפעם. את כנראה נרדמת ונכנסת לשלב ההזיות ולפתע נבהלת מאחת מהן ומתעוררת. אין מה לחשוש, זה טבעי.

3. לא הבנתי, להיפגש עם חבר אמיתי? ז''א חלום משותף?
וכן, זה נפוץ לזכור יותר מחלום אחד בלילה וכל העיסוק בנושא רק ישפר את זיכרון החלומות. תזכרי יותר חלומות בכל לילה והם יהיו יותר מורכבים.

4. בוודאי שחולמים בצבע. בחלום עולים לך עניינים מהתת מודע וזכרונות אסוציאטיביים מהחוויות שלך ביום. כמו שאת יכולה לשמוע ולראות במציאות, ככה החושים האלה פעילים גם בחלום, ובוודאי שגם צבע שהוא חלק מהראיה.

lollipop161

New member
תודה רבה :)

כן, התכוונתי שמתאמים עם חברה למשל להיפגש בחלום, בוחרים מקום וכאלה.. האמת שזה לא נשמע לי הגיוני אבל אולי בכל זאת...

ואי זה ממש מגניב, מעניין מה אני אחלום הלילה עם כל העיסוק שלי בזה היום :)

אז זהו, באמת יש לי פה ושם חלומות צלולים בלי כוונה, פשוט ההיגיון אומר לי שאני בחלום.... אבל אף פעם לא הגעתי לשיתוק שינה בהכרה, כנראה בגלל שאני לא מתרגלת ולא עושה יומן חלומות וכל זה.. לא שומרת על מודעות..
מה שכן, לפעמים נשאר לי רדיו דולק על חלש והמוזיקה נכנסת לחלום D:

ravehor

New member
הדעות חלוקות

אבל הדעה הרווחת היא שחלומות שיתופיים בלתי אפשריים, וכך גם אני חושב.

המתכון להצלחה בזה הוא סבלנות - את צריכה לעבור את ההתרגשות הראשונית הזו ולהיכנס לשגרה של יומן ובדיקות מציאות - והחצלול יגיע. חשוב לא להתאכזב, למרבית האוכלוסיה לוקח זמן להגיע לחצלול וזה לא קורה על הלילה הראשון

lollipop161

New member
עדכון שכזה

היתה לי שינה ממש מוזרה, התעוררתי ביקיצה טבעית ב-7 בבוקר (מה שלא קורה אצלי כמעט אף פעם, תמיד זה 11 ככה) כשהייתי בטוחה שמישהי מדברת איתי בשפה מוזרה, זה היה כ"כ אמיתי שבאותו רגע יכולתי להישבע שמישהי באה אליי לתוך האוזן... ואז זה נעלם ><
שום חלומות לא נזכרו ושום נעליים חחחחח

ravehor

New member
יכול להיות חלום ויכול להיות שיתוק

בכל מקרה כמו שאמרתי, חצלולים לא מגיעים בן רגע :)

למעלה