טוב, תקשיבו-נמאס.

timboy123

New member
טוב, תקשיבו-נמאס.

כבר מזה זמן מה שאנישותק לא מביע דעתי על התופעה שנראית כאן בפורום בתקופה האחרונה.
לפורום הזה יש מטרה אחת ויחידה באופן מוצהר-לקיים דיון אינטלקטואלי, לשתף שלל חוות דעת וכו'-בנושא סרטים וקולנוע. לא מאוד מפתיע בהתחשב בעובדה שזהו גם שם הפורום,נכון?

רק שהבעיה היא שמזה זמן רב, רובם הגדול של הדיונים הארוכים וה'עשירים' באמת-כולם מגיעים בשלב כזה או אחר לפגיעה אישית ולמריבות.

כגוש פעיל בפורום, לי אישית כבר נמאס לסבול זאת. אני בא הנה לפורום כדי להיות שותף בדיונים על נושא שאני מתעניין בו מאוד, בקרב אנשים אחרים המתעניינים בנושא לפחות כמוני.
באמת שאין לי צורך, עם כל ה'אקשן' שאולי איכשהו טמון בכך, בקריאת ריבים בין גולשים כאן בפורום, כאמור-זאת ממש לא המטרה שאליה אני מגיע הנה, ואני לא חושב שזאת הסיבה שלשמה כל שאר הגולשים כאן בפורום מגיעים אליו.

וכעת אני אפנה אליכם באופן ישיר, שנאוצר ומיסטר פינק-די, לי פשוט ממש נמאס מהריבים האלו שלכם, ואי בספק רב אם המצב לא כך בקרב שאר גולשי הפורום.
אם בכל זאת כל כך חשוב לכם לקיים אותם, בבקשה בפניכם-קיימו אותם לעיניכם בלבד, אין שום טעם שגם אנחנו נהיה 'שותפים' להם.

ובקצרה, גם למנהלי הפורום-לא רחוק הרגע בו גם אתם תצטרכו לפעול כנגד הריבים הללו המציפים את הפורום. בעיניי הם ממש פוגעים באווירה של הפורום, ולעיתים, די נדירות אמנם,וסלחו לי אם אני אולי קצת מגזים-פשוט לא נעים להיות כאן 'הודות' לריבים הללו.
אני לא יודע כיצד בדיוק אתם יכולים לפעול כנגדם, אבל הגבול בין ההתעלמות למעשה הוא דק מאוד במקרה הזה. לדעתי האישית כאמור, הויכוחים הללו פשוט פוגעים בפורום ולא רק בגולשים שלוקחים בהם חלק.

mrpink3

New member
אנלוגיה זו אולי מתאימה לאמזונס

לא לפורום קולנוע וסרטים תפוז, פה יש כמה, 6-7 משתמשים 'קבועים'?

אני הנגרר. אתה זה ששלחת לי לראשונה הודעה בפרטי. אתה זה שלאחר כל הודעה שנייה שלי טורח לכתוב פוסט פארודי משלו.

mrpink3

New member
שנאוצר שלח לי עכשיו הודעה

בו הוא מכנה אותי 'בן זונה' שלוש פעמים.

נמאס לי, אני הולך עם זה עד לאדמינים הראשיים.

timboy123

New member
לא רוצה לעליב אף אחד מכם,

אבל המטרה שלי היא לא 'לייבש את הביצה'-לפתור את הריבים האלה, אלא בסיסית הרבה יותר-שתחסכו אותה מאיתנו

AsafA55

New member
אנצל את הבמה לפנייה דומה

אני יחסית חדש בפורום הזה,אני פעיל כבר כמה שנים טובות בפורום סרטי DVD ובלו ריי בתפוז,ובעבר הייתי פעיל בקהילת הקולנוע שהיתה בנענע וניהלתי בעצמי את פורום קולנוע באתר הקהילה אג'נדה.

אם יורשה לי להגיד,בלי (ואולי עם) קשר לריבים המיותרים האלה,אני מרגיש תנועה דלה מאוד בפורום.
ז"א,קחו את שרשור סרטי השבוע האחרון,אם אני לא טועה אני לבדי ביקרתי 6-7 סרטים ו-2 סדרות,נכון לרגע זה 79 אנשים פתחו את הפוסט שלי,מתוכם אפילו אחד לא טרח להגיב,לחלוק עלי או להסכים איתי.
זה אגב נכון לרובו המוחלט של השרשור הזה שרוב התגובות שם השבוע הן שלי להערכתי.

אני מודה שגם אני לא תמיד מגיב כפי שהייתי רוצה,אבל זה נובע הרבה מהעובדה שאני "החדש" יחסית ומנסה ללמוד את הלך הרוח בפורום.

לפעמים אגב המצב כה מביך שבעמוד אחד של הפורום נכנסים 2 שרשורי "סרטי השבוע".
אני גם לא רואה שיש יותר מדי תנועה של משתמשים חדשים,ו...בלי לפגוע בצעירים יותר שביננו,רוב החבר'ה כאן הם צעירים עד צעירים מאוד,שזה אחלה ומגניב,אבל נראה שדווקא החבר'ה הבוגרים יותר בוחרים לשתוק.

אני מוכן לנסות ליזום יותר ולפתוח יותר פוסטים ונושאים לדיון,אבל חייב להיות פה שיתוף פעולה של כולם,כי זה לא כיף להשקיע בפוסט ולראות שאף אחד לא מגיב,או לחלופין לראות במשך כמה ימים את אותם פוסטים תקועים בעמוד הראשון.

לתשומך לבכם.

timboy123

New member
מסכים גם בנוגע לזה,

לי אישית יצא לחשוב על העניין הזה השבוע.

mrpink3

New member
אני חושב שזה טמון במנוע

תפוז לא מאפשר הערכת יצירות או משתמשים, אין פה קארמה. מדובר במערכת פורומים מאוד מיושנת.

כשפתחתי שרשורים עניינים ומושקעים לחלוטין התגובות נעו בין המשך הדיון לבין סתירות, אף אחד לא טרח להעריך או אפילו לציין את עבודתי. לאט לאט, שרשור אחר שרשור, פוסט אחר פוסט, זה יוצר חורים בנפש.

אם הייתה מערכת כלשהי, של 'לייקים', כמו שיש במנועים החדישים יותר, אני מניח שאנשים היו טורחים להשקיע הרבה יותר.

GK_FF

New member
מה עוד חסר לך חוץ מלייקים?

דווקא יחסית לרוב מערכות הפורומים שאני מכיר בארץ ובחו"ל אני מאוד מחבב את המערכת של תפוז...

זאת באמת הזדמנות טובה להגיד את זה.

הייבוש פה בפורום התחיל, שמתי לב, אחרי ההחלפה של המנהלים. כשרוזבאד ואלכס היו פה, הם היו מאוד פעילים, מאוד Down to the קהילה, ועדיין הרגישו שהם אחראיים ויודעים מה הם עושים.
המנהלים הנוכחיים, ואני אומר את זה לגמרי רק כביקורת בונה ולא בתור משהו אחר - לא כותבים הרבה, לא מתייחסים הרבה לפניות מהקהילה, ומשרים אווירה פחות מהודקת כשהם כן נמצאים (ואגב, זה מתייחס בעיקר לג'יקיי, מרדוק דווקא די בסדר בקטע הזה).
לא שאני מאשים אותם בלעדית, אבל אני פשוט לא חושב שמדובר בסתם צירוף מקרים שהיובש הזה התרחש רק בשנה האחרונה.

GK_FF

New member
מה הכוונה אווירה פחות מהודקת?

אשמח לפירוט על דעתך לגבי אופן ניהולי פה או במסרים...

aשרון

New member
בהמשך למה שכתבת...

לי מפריע שאין פה הרבה סטודנטים לקולנוע שנוכל לנתח סרטים ולדבר על עומקם של דברים ורבדים בסרטים.

אני עצמי סטודנט ואני כמה לשיחות כאלה גם מחוץ למרחב הוירטואלי.

mrpink3

New member
הפורום מת ידידי

ב-FXP יש יותר דיונים רציניים מפה, מלבד 'סרטי השבוע' אין לקהילה הרבה מה להציע וחבל, כי היה פה ממש טוב פעם. וחוץ מזה, אני מאמין כי הפוסטים שלי, אפילו אלה שבנימה לא עניינית, איכותיים יותר מרוב הדברים המוצגים לעיל, ככה שלאיים עלי בפגיעה באיכות הקהילה זה כמו לאיים על פרוצה בצ'רלי שין.

AsafA55

New member
אבל למה זה קורה?

מה שונה בקהילת ב-FXP?
להאשים את הממשק או את תפוז זה טפשי.
אתה צריך לייקים כמו בפייסבוק? קארמות?
הרי הקארמות האלו שוות לתחת אם אין מתחתיהן דיון.

במקום לבלבל את הביצים אם יש לך משהו מעניין להגיד - תכתוב!
יש לך סרט טוב שראית,תמליץ במקום לחכות לסופ"ש.
יש לך שחקן או במאי שאתה רוצה לחלוק את הרזומה שלו,תעשה זאת!
אתה רוצה לדון בסרט מסויים,בסוף שלו,בטוויסט שלו,תחלוק,אני בטוח שיהיה מי שיענה.

האנשים עושים את הפורום ולא הפוך.

mrpink3

New member
תבין

כדי להבין למה אדם רוצה לעשות את הדברים שהוא עושה, יש ראשית להבין את רצונותיו. תבין, אין ספק שקארמה ולייקים זה דבר מיותר לחלוטין, כאשר אין דיון משכיל או רציני שמכפה מאחוריהן - אך - אני מדבר על המוטיבציה ליצור ולהמשיך דיון מושקע שכזה, וכזאת באה כאשר האדם מקבל הערכה להשקעתו.

BlackUnicorn

New member
כן, מסכימה איתך...

אגב לגבי ההידלדלות בפורום - אני חושבת שזה ככה באופן כללי בתפוז.
השינויים בשנתיים האחרונות הרסו כל חלקה טובה של תפוז, עד שהוא נהיה מעיק, מעצבן ומלא בפרסומות. יותר נכון, פרסומות עם קורט תפוז... לא מעבר לזה.
אני באופן אישי הייתי פעילה בכ- 10 פורומים שונים במקביל, והיום אני נכנסת רק לכאן ולעוד פורום אחד מדי פעם.
מודה שלכאן אני נכנסת בעיקר כדי ללקט המלצות לסרטים וסדרות שמעניינים אותי, וגם לדווח קצת על סרטים שראיתי בעצמי, אבל תפוז הוא כבר לא מקום מבחינתי לדיונים פוריים.

למעלה