טוב, שרשור ה-FAQ הגדול.

Blackice

New member
טוב, שרשור ה-FAQ הגדול.

פרוייקט חדש לפורום
כל הזמן מגיעים אנשים לפורום עם הודעות בסגנון "אין דבר כזה ביסקסואלים זה רק הומואים\לסביות שלא מוכנים לקבל את עצמם" או "בי לא יכול להיות נאמן כי הוא חייב להיות עם שני המינים כל הזמן". במקום לענות שוב ושוב את אותן תשובות, בואו נעשה מזה פרוייקט: בתגובה להודעה הזו אני פותח תת-שרשורים של נושאים שכאלה שעולים. אם יש נושא שאתם חושבים שצריך גם לרכז אליו תשובות, אתם מוזמנים להוסיף בתור תגובה להודעה הזו. ואז לכל תת הודעה כל אחד ייתן את התשובה שלו לדעתו. ומוזמן לחוות דיעה לתשובות של אחרים. בסופו של דבר נרכז את התשובות למבנה מגובש של FAQ שנוכל להפנות אליו אנשים.

את האמת? לדעתי

אין הגדרה ספציפית ומדויקת על לביסקסואלים. אין אמת אחת.. אתה יכול לאהוב נשים ולהימשך לגברים, ולא להימשך לנשים אך להימשך לגברים ובכל זאת להיקרא ביסקסואל. לדעתי מה שחשוב בהגדרה של ביסקסואליות הוא עצם זה שכל אחד עושה את מה שהוא מרגיש לנכון, כל עוד שזה תקף לשני המינים. אם זה סקס עם גברים וקשרים עם נשים, אם זה סקס עם נשים וקשר עם גברים ונשים וכו וכו וכו.. ביסקסואל הוא אחד שיש לו זיקה מסויימת (או יותר) לשני המינים.

Blackice

New member
התשובה שלי די קרובה...

והיא למעשה תקפה גם לסטרייט\הומו\לס וכו': ביסקסואל זה אדם שמגדיר את עצמו כביסקסואל. (נשמע מטופש נכון?) כלומר אדם שמבין כל ההגדרות האפשריות (סטרייט, בי וכו') החליט ש"בי" יתאר אותו הכי טוב. נראה לי שזה עונה כי אז אם כמו שאתה אומר, מישהו נמשך לבנים אבל מתאהב בבנות הוא יכול להגדיר את עצמו כ"בי" ואז הוא בי.. ואם הוא מגדיר את עצמו כסטרייט שיכול להמשך לבנים אז זה מה שהוא.. וכו'. בקיצור- אני איתך על העניין של חוסר הגדרה ספציפית.
אבל עדיין חשוב להגדיר דברים.. השיטה המדעית וכו'
ארז

Fair game

New member
לא נראה לי שאפשר להגדיר

מה זה ביסקסואל שכל אחד יעשה מה שהוא מרגיש :)

בדיוק מה שאני אומר...

לדעתי המילה הזו באה כדי להבדיל בין הומואים ולסביות לבין כאלו ש"מסתדרים" מבחינות שונות עם שני המינים..

Blackice

New member
"בי לא יכולים להיות נאמנים כי הם

חייבים לבגוד עם בני המין השני."

אממ...לפי דעתי

בגידה קשורה לאופי של אותו הבן אדם.וזה לא קשור לנטיה מינית,אפילו שלבי הפיתוי יותר גדול,שורה תחתונה זה רק האופי.

Blackice

New member
"אין דבר כזה ביסקסואליות, זה רק

הומואים\לסביות שעדיין לא מקבלים את עצמם."

זו ההערה הכי, אבל הכי מעצבנת שיש.

חח לא יודע מה לענות על זה מרוב שזה מעצבן! חח אממ.... עלי אישית אני יכול לומר ש.. "אני לא בארון, אז ממה יש לי להתכחש בדיוק? כולם יודעים שאני נמשך לגברים ואוהב אותם, אז מה כבר יש לי להסתיר?"
אהבתי אותי
חחחח

Blackice

New member
"אין דבר כזה ביסקסואליות, כי בסופו

של דבר צריך לבחור"

Blackice

New member
"מערכת יחסים עם בי לא יכולה להמשך

הרבה זמן כי בסופו של דבר הוא ישתעמם וירצה להיות עם בן המין השני."

אממ...זה כמו שתגיד

מערכרת יחסים בין שני סטרייטים לא יכולה להימשך הרבה זמן,כי הם ישתעממו וירצו לעבור לאדם אחר.

Blackice

New member
"אני לא יודע מה נסגר איתי,

אני באופן כללי נמשך תמיד לX אבל פתאום אני מתחיל לחשוב על Y ולהמשך ל-Y.. זה אומר שאני בי? הומו? עזרה בבקשה!"

Blackice

New member
"אין דבר כזה ביסקסואליות כי בסופו

של דבר יש משיכה חזקה יותר לבנים או בנות."

אממ...עצם זה שיש

משיכה לשני המינים,ולא משנה לאיזה מין יותר אז אתה בי,כי המשיכה לשני המיני קיימת .

Blackice

New member
תשובה שלי,

ראשית- לא מחייב שיש משיכה חזקה יותר לאחד המינים. זה יכול להיות חצי-חצי. שנית- גם אם יש משיכה חזקה יותר לאחד המינים, קיימת המשיכה למין האחר.. גם אם היא חלשה, זה מספיק בשביל שאדם יוכל לקרוא לעצמו "בי". אחרת אפשר להגיע למצבים מסורבלים מבחינת הגדרות. לדוגמה גבר שנמשך לבנים ובנות, ומעדיף בנים- תארו לעצמכם שהוא היה מגדיר את עצמו בתור הומו ואז מוצא את אשת חלומותיו ומתחתן וחי איתה כל חייו, מה אז? הוא היה הומו שנשוי לאישה, נמשך אליה ומאוהב בה? זה קצת בעייתי. אפשר לכאורה לפתור את זה ולהגיד שהוא הפך להיות סטרייט- אבל עם הגדרות כאלה נתקלים בבעיה של בי שיש לו חבר ואז חברה ואז חבר וכו'- שלפי הגישה הזו כל הזמן משתנה מסטרייט להומו- והרי נטייה מינית זה דבר קבוע יחסית שכמעט ולא משתנה. בקיצור, הגדרה של "בי" יוצרת הכי פחות בעיות כשרוצים לתאר אדם שנמשך לשני המינים, גם אם נמשך יותר למין מסויים. ארז

רעיון נדיר!

זה באמת מעצבן כל הקטע של ה"דו דו שלא ידעו.." בוא נמצא פיתרון הולם ביחד :]

למעלה