טוב שאני לא לבד

liyd

New member
טוב שאני לא לבד

שלום אני בת 30 והובחניתי לפני כשנה כחולה באנדומטריוזיס. האיבחון בה בעקבות נסיון של שנה להיכנס להריון ותחילת טיפולים תרופתיים (להעשרת ביוץ) שהחמירו את הסמפטומים של הכאב בזמן הביוץ והמחזור ואף הופעה של ציסטה אנדר' בשחלה (5 ס"מ). עד אז כל הסימפטומים שחוויתי בזמן המחזור הוגדרו ככאבי מחזור רגילים. בעקבות האיבחון שקלתי אם לעבור ניתוח לפרוסקופיה להוצאת הממצאים או להמשיך ולעבור טיפולי פוריות ולהיכנס להריון. התיעצתי עם מספר רופאים ורוב רופאי הפוריות אמרו לי שאין בעיה לבצע טיפולי הפריה יחד עם הממצאים האנדו'. עברתי סיבוב אחד של טיפול הפריה עם הזרעה וכשבוע לאחר מכן התחיל לי חום גבוה שבעיקבותיו הגעתי לבית חולים לטיפול נמרץ עקב זיהום בחלל הבטן ונוזלים בבטן בעיקבות גירוי יתר של השחלות. אחרי חודש בבית החולים שבו שאבו לי את הציסטות הדלקתיות, החום ירד ועברתי מספר פעמים CT לחלל בטן והעובדה שיש לי אנדו' שהחמיר הופנתי למרכז לאנדומטריוזיס. בארץ קימים שתי מרכזים אחד בתל השומר ואחד במרכז כרמל בחיפה ששייך לכללית. בדקתי את שניהם והחלטתי לעבור את התהליך בבית חולים כרמל אצל ד'ר יובל קאופמן (היחס היה יותר אישי לטעמי). הוא הסביר לי ולבעלי בצורה מורחבת על המחלה על הסימפטומים על העובדה שאני לא לבד, והסביר לנו את היתרונות והחסרונות של ביצוע הניתוח, וסיכם לנו הכל בדף מודפס וברור. בספטמבר עברתי ניתוח לפרוסקופיה שנערך 3 וחצי שעות והתוצאות היו טובות, כל הממצאים הוצאו, המערכת האנטומית שוחזרה ואפשר יהיה לחזור ולהיכנס להריון בצורה טבעית
לאחר הניתוח ד'ר קאופמן הסביר לי ולמשפחתי את כל שלבי הניתוח בסבלות וענה על כל השאלות שהיו לנו, ובביקורת לאחר בניתוח הוא אף הראה לי, לבקשתי, תמונות מהניתוח. עכשיו אני מחכה למחזור שיגיע (אני לא מאמינה שאני אומרת את זה, אחרי הכאבים שהיו לי בזמן המחזור) כדי לראות שהכל עובד תקין מבחינה הורמונלית ושאפשר להיכנס להיריון. רציתי לשתף אתכן וטוב לגלות שאני לא לבד

galim29

New member
../images/Emo140.gifברוה הבאה

מאוד חשוב לי ואודה לך אם תוכלי להסביר את המשפט: כל הממצאים הוצאו, המערכת האנטומית שוחזרה ואפשר יהיה לחזור ולהיכנס להריון בצורה טבעית וגם את: עכשיו אני מחכה למחזור שיגיע (אני לא מאמינה שאני אומרת את זה, אחרי הכאבים שהיו לי בזמן המחזור) כדי לראות שהכל עובד תקין מבחינה הורמונלית ושאפשר להיכנס להיריון. אני לא אומרת את זה ממקם של קנטרנות אלא באמת תוהה האם זה המסדר שהועבר לך ע"י הרופא? שאין לך יותר אנדו ואת יכולה לקבל מחזור מעכשיו רגיל? כי אם כן זה סותר את כל מה שאני יודעת על אנדומטריוזיס. ועד כמה שידוע לי, ושוב, תקנו אותי אם אני טועה ולא מעודכנת, אנדומטריוזיס ניזון ממחזור ואחרי לפרסקופיה כאשר לא נמצאים על דיכוי, הסיכוי להידבקויות גדול עוד יותר ואז מה שווה הניתוח? אני שומעת את המשפטים האלה "שניקו לי את הגוף מאנדומטריוזיס", ומוכרחה להגיד שזה מקומם אותי אם זו התחושה והמסר שרופא מעביר למי שרק עתה עברה ניתוח. אולי לא כתבת את כל המידע פה, אבל ממה שאני קוראת, עברת לפרסקופיה בה נוקו המוקדים ועכשיו מה? לקבל שוב מחזור בלי דיכוי? הרי האנדומטריוזיס לא עובר ואם לא שומרים על תוצאות הניתוח, אז יתפתחו מוקדים חדשים. ואחרי הנאום הזה, מאחלת לך הריון תקין וטבעי.

liyd

New member
הסבר

היו לי הדבקויות שגרמו לשחלות להידבק יחדיו לחלק האחורי של הרחם, והמעיין נדבקו לצוואר הרחם, כך שכל מערכת הרביה האנטומית נראתה כגוש אחד, במהלך הניתוח הופרדו כל ההידבקויות וכרגע המערכת נראת כמו שהיא אמורה להראות. בגלל שכרגע אין הידבקויות אפשר להיכנס להריון בצורה טבעית. אני יודעת והרופא הסביר לי שאין זה אומר שהנגעים לא יחזרו בהמשך, אבל כרגע יש חלון הזדמנויות שבו הגוף נקי. נכון שאם כל מחזור הנגעים יחזרו אבל הם לא חוזרים בצורה מוגברת מבעבר. ממה שאני הבנתי אנדו' היא ררית רחם שבמקום להישתף במחזור הגיע לחלל האגן והבטן, יוצרת הדבקויות באזורים משהיא מגיע עליהם וריקמה דלקתית. הכאב שמופיע בזמן המחזור הוא מעצם כאב מחזור מוגבר עם התכווצויות חזקות שמופיע בכל אותם מוקדים כי כולם מגיבים כמו הרחם מההורמונים. אני מקווה להיכנס להריון בצורה טבעית בחצי שנה הקרובה אחרי הניתוח ולהשתמש בהריון כדיכוי למחלה ולא ע"י הורמונים שכבר שיגעו אותי ללא תוצאות. ואם לא אז נצטרך לחזור לטיפולים. אני מקווה שעכשיו אני יותר ברורה, ושלא עבדו עלי שהמחלה לא תחזור

galim29

New member
OK, קצת יותר ברור../images/Emo8.gif

אבל, אל תשלי את עצמך שהמחלה "לא תחזור" כי היא לא הולכת לשום מקום. וכשתהיי אמא אז תצטרכי לשמור על הבריאות עוד יותר. אז גם חלון הזמן להיכנס להריון טבעי צריך להיות מוקצב ובפיקוח של הרופא הנכון, אחרת האיברים יחזרו להידבק אחד לשני. כל מחזור שיגיע הוא לא רחוק מלהיות מתנה לגוף שלך. והריון אולי מהווה כהשהייה לאנדו אבל עוד לא שמעתי שהוא מרפא מהאנדו.

liyd

New member
../images/Emo13.gif

נראה שאנחנו נשאר בלופ של הריון דיכוי הריון דיכוי עד שנגיע לגיל הבלות ואז הגוף כבר יהיה בדיכוי בצורה טבעית

galim29

New member
כן, אכן את צודקת../images/Emo254.gif

או שימצאו תרופה לאנדו (לפני או אחרי שימצאו תרופה לרופאים טיפשים?)

בהחלט

או דיכוי עד גיל הבלות ..... הרופא שלך נשמע לי בסדר גמור ....ומאוד מקווה שאכן יהיה זה הריון טבעי....אבל כמו שכתבה לך גלים לא להפריז בוסתות ולהישאר בפיקוח...לא לתת לאנדו את ההזדמנות להרים ראש .... שיהיה בהצלחה ותודה על השיתוף. וכמובן ברוכה הבאה....את בהחלט לא לבד.

liats80

New member
כן זה מעצבן

אפילו סוריאנו התייחס להריון כאילו זה תרופה (הוא ממש השתמש במילה הזו). וגם אמר לי שכרגע מבחינתו (אחרי הניתוח) אין שום בעיה להריון טבעי ויש לי בדיוק את אותם סיכויים כמו כל בחורה. ברור לי (והיה לי ברור גם אז) שזה לא מדויק. אבל לכי תסבירי לאמא שלי שהרופא מנסה להיות נחמד ולשדר אופטימיות. ברור שיש בנות שאחרי הניתוח הולך להן בקלות ואחרי הריון אינן מרגישות את האנדו יותר. יש. אבל יש כאלו שאצלן המצב שונה. גם זה יש. גם אותי מקומם שלא נותנים לנו את התמונה המלאה, אבל יש כאלו שיגידו שעדיף ככה.

רגע יכול להיות שפיספסתי משהו

לא מבינה למה אתן מתעצבנות...הוא לא אמר לה שהריון מרפא אנדו....הוא אמר לה שאחרי ניתוח יש לה הזדמנות טובה ועם סיכויי הצלחה יותר גבוהים להרות...אז מה כאן לא בסדר...אנחנו יודעות שזה נכון....ולדעתי הוא נתן לה תמונה מאוד ברורה על מצבה...אז תאירו את שאולי פיספסתי....

liats80

New member
לא מתעצבנות על המקרה שלה

פשוט משרשרות. בהתחלה דבריה לא היו ברורים מספיק וגלים חששה שאולי הרופא משלה אותה וציינה שזה מקוממם אותה שיש רופאים שאומרים שהריון זה פתרון וכו. אני הוספתי שבעיני זה באמת מעצבן שלא תמיד פורסים בפנינו את המצב כולו כפי שהוא ולפעמים גם טובי הרופאים כאילו מנסים להגן עלינו מפני האמת לפחות לזמן מסיום - למה שתדאגי מה יהיה אם לא תכנסי להריון בגלל שיש לך אנדו - עשינו ניתוח יש לך סיכוי כמו כולן (לא מדיוק בכלל!) תנסי להכנס להריון ואם זה לא ילך אז נספר לך שנפלת בסטטיסטיקה ואז נמליץ על הזרעות וכשתשאלי על IVF נגיד לך שאין לך בכלל מה לחשוב הזה כי את לא תגיעי לזה כי המצב שלך הוא שונה ולא ברמה הזו וכן הלאה. לפעמים הרופאים בוחרים לחשוף שלב אחרי שלב ולא הכל יחד. ולי אישית כן הציגו הריון כפתרון. אולי זה בגלל שאני נראית יותר צעירה מגילי, אבל בכל אופן אותי זה מעצבן. כמו שכתבת נראה שהרופא שלה כן יידע אותה ונתן לה אינפורצמיה חשובה. והיא הבהירה את זה בהודעה השניה שלה. אין שום דבר שאינו בסדר עם הסיפור הספציפי שלה. פשוט ההודעה הראשונה העלתה את הנושא וזה המשיך משם.

galim29

New member
מתקוממת לא מתעצבנת../images/Emo6.gif

על זה שהרופאים אומרים לבנות אחרי ניתוח שעכשיו הן בריאות והן להן יותר אנדו. זה שטויות במיץ קוקוס. ואז השאננות של הרופאים מונעת מאותן בנות להפנים שהאנדו זה לכל החיים, או לפחות עד גיל הבלות. וכן, הריון לא מרפא מאנדו, אולי משמש כדיכוי מעולה ל 9 חודשים וקצת אחרי אבל לא מרפא. ומכיוון ששמעתי את זה לאחרונה, התקוממתי פה, איפה עוד יכולה? הרופא שיגיד לי שאין לי יותר אנדו ואני בריאה יקבל ממני
ישר לפנים, הספיק לי 20 שנים שאמרו לי שאני מפונקת, לא יודעת לשאת כאב, מנפחת ומגזימה וצריכה טיפול פסיכיאטרי. מיציתי את החלק הזה ואחרי הניתוח ללמוד להכניס את האנדו לחיים ולהתמודד עם הפגיעה הבריכות החיים ושאר התענוגות שמתלוות לזה, אז עוד לשמוע שאין לנו כלום כבר? או שהריון יוציא לי את האנדו מהגוף? מבינה למה השתגעתי קלות?

הסיפור שלך ממש דומה לשלנו

הסיפור שלך ממש ממש דומה לשלי, מלבד העובדה שגילינו את האנדו באיחור יחסית,אחרי 3 הזרעות שלא צלחו, רק אז גילינו ולכן החלטנו לעבור ישירות ללפרסקופיה, אנחנו החלטנו לחכות עם ההפריות עד לאחר הניתוח. ואני שמחה על כך כי בניתוח התברר שבאמת היה גוש דבק אחד גדול ושכל מערכת הרבייה היתה דבוקה, שום הפריה לא היתה מצליחה במצב כזה... התחלנו עם ההפריות ישר אחרי הניתוח ולא ניסינו טבעי כי בנוסף לכל יש לנו גם בעיה זרע... אז חבל על הזמן שלנו בנסיונות טבעיים. בנתיים הספקנו הפריה אחת וגם מחזור מוקפאים אחד....ומקווים להתחיל ממש בקרוב את מחזור הטיפול הבא וסוף סוף להיכנס לצד הטוב של הסטטיסטיקה... אני רק ממליצה שתמשיכי לעשות ביקורות אצל הרופא, אל תתני למצב הגופני שלך להידרדר שוב. המון המון בהצלחה.

למעלה