טוב....שאלה.

AMORPHIOS

New member
טוב....שאלה.

מה אתם ל-א אוהבים בפאואר מטאל. אני לא אוהב את הטונים הגבוהים. הגבוהים מדיי...

black_light

New member
תלוי מי שר אותם..

נגיד אצל נייטוויש זה נשמע טוב! מפריעה לי העובדה שלפעמים יש המון שירים נורא דומים מבחינת מנגינה וקצב.

CabriA

New member
רוב הלהקות כן....

אבל נייטוויש דווקא יחסית מגוונים... גם Edguy. ומה שמציק לי בעיקר זה באמת המיחזור.. יש יותר מדי שירים שנשמעים ממש ממש דומה.

הממ...

ביותר מדי מקרים יש שם מנת יתר של מתקתקות, שגורמת לזה להישמע כמו שיר ילדים. גם יש המון להקות ממחזרות, כמו רפסודי וסטיל אטאק.

חחח, שמחת יתר?

לי עוד לא יצא להיתקל בדבר שכזה בפאוור מטאל, נהפוך הוא. אולי במטאל "כבד" יותר יש יותר עניין של דיכאון (חוסר שמחה בעצם, דיכאון הוא לא הגדרה מדוייקת ממש), אבל גם בפאוור מטאל נתקלתי בלא מעט שירים עם "חוסר שמחה" (ואם לדייק, כאן זה יותר קרוב לדיכאון). שמחת היתר - במה מתבטאת, בלחן, במילים? אפשר לפרט?

בליינד גארדיאן?

הם להקת המטאל שאני מכירה הכי טוב, איפה יש שמחת יתר? אני יכולה להבין אם מדובר, למשל על SURFIN' USA או על THE WIZARD (בלע, הטפה לאהבה וכל מיני דברים בסגנון...) אבל ברוב השירים, איך שמחת היתר מתבטאת? אולי רק אני לא שמתי לב לזה, אשמח אם תאיר את עיניי.

valensya

New member
לי אישית

חוסר הגיוון המשווע.כאילו,אתה מתחיל לשמוע שיר,ודי ברור לך מה יקרה שם עוד 5 שניות,סולואים צפויים תחת,התרגשות יתר מכל פיפס. קחו לדוגמא את נייטוויש,זה תמיד נשמע כאילו עוד שניונת היא חותכת את כל הורידים שלה אחרי שהיא בכתה 10 שעות. לפעמים זה מתאים,לפעמים זה פשוט מגוכך. עוד משהו;ההתלהבות יתר מהקלידים,יעני כל שניה איזה אזכור קטן שיש להם כספ. וההתלהבות הגורפת בז'אנר מאפקטים סטייל פלנג'ר.

אמפרור

New member
../images/Emo45.gif ועוד הוספות קטנות..

הטונים הגבוהים זה אחד מהמאפיינים של הפאוור מטאל, שים במקום זה גראולינג וזה ישמע כמו (ובחלק מהמקרים בדיוק) דת'. (מומלץ! :)) ) שמחת יתר- לא מתבטאת בליריקה, אלא דווקא בלחנים, הכל מהיר (אני לא מדבר על אחד שניים השקטים הבודדים שכל להקה מכניסה לדיסק רק כדי לתת מנוחה לאוזן..), הכל "קופצני" והכל חייב להיות "מתלהביסטי" (וסליחה על ההגדרות המוזרות שלי.. מקווה שהבנתם). פאוור מטאל בהחלט הענף במטאל שמבטא שמחת יתר.. אין לי הרבה נגד פאוור מטאל, אבל אם כל הכבוד, זה פשוט סגנון בלי רגש! פשוט מהיר! (לא אמרתי שזה רע.. אבל מתישהו מתחילים להתגעגע לזה)..

הבנתי אותך

השמחת יתר היא באמת לא דבר שמתבטא בליריקה, אלא בלחנים, לי אישית זה לא מפריע, זה ככל הנראה עניין אינדיווידואלי. וד"א, ההגדות שלך מעניינות דווקא
פשוט, כמו שנאמר במכתב הפתיחה של פורום מטאל (אם אני זוכרת נכון) : "לדבר על מוסיקה זה כמו לרקוד על אדריכלות".

למעלה