טוב שאלה אמיתי האם תשבו....

iceviper

New member
ציטוט

ח"כ יהודית נאות, שינוי: "לא נוכל להרשות שמפלגת ישראל אחרת תחבל בכוחנו האלקטורלי.לכן עשינו הכל כדי שהיא לא תוכל להתמודד בבחירות".

ronen1981

New member
תשמע.

יתכןולצערי היו גם שיקולים זרים בקרב ח"כ של שינוי שכתוצאה מכך שאופו למנוע התמודדות מהמפלגה ,ובפרוש היתה טעות בכך שנתנו אם אכן נתנו לתקשורת הצהרות בדבר אותם שיקולים הזרים ,אבל אם אתם מתכנים להכנס לפוליטיקה כדאי שתפשילו שרולים .

ornata

New member
ותודה על הציטוט

רונן- סוף סוף אתה מדבר לעניין- כי כבר ניסתי להגיד לך את זה (רק שלא היה לי ציטוט)

ronen1981

New member
אולי תענו לי לעניין לגבי השאלות שלי

זו על האם תשבו בממשלה של שרון עם מולדת חרות ישראל ביתנו ש"ס ואגודה.

iceviper

New member
פוליטיקה?

על איזו פוליטיקה בדיוק אתה מדבר?! שינוי הם לא יותר מחבורה של אנשים שרואים בעצמם את התקווה הלבנה הגדולה,ועובדה שכמעט כל ישראלי שתשאל אותו יקשר אוטומטית את שינוי עם מלחמת חורמה בחרדים ותו לא. איזה הבדל בדיוק יש ביניכם לש"ס אם אתם מעריצים הערצה עיוורת את המניפסט שלכם נגד חרדים, ממש כמו שמצביעי ש"ס מעריצים את הסיסמא "להחזיר עטרה ליושנה"? אני אישית הייתי שמח לתמוך בישראל אחרת אבל עד כמה שאני יודע הם לא מתמודדים בבחירות לצערי.

ornata

New member
דווקא כן

זה עדיין לא ברור, אבל ישראל אחרת כנראה כן תתמודד בבחירות.

ronen1981

New member
שינוי כמדומני עדיין לא הגישה ערער

לבגץ. למעשה פה מניחים ששינוי תגיש את העתירה ,ואם לא תגיש אז כל מה שאמרתם פה לא תקף.

ronen1981

New member
אם תטרח להתעניין.

ולהכנס לאתר שינוי לקרא את המצע ואת עיתון חודש נובמבר ואת הצעות החוק שלנו תגלה שאתה טועה בדבריך. ולגבי מה יקשור או לא יקשור זה לא רלונטי . לי יש ראש חושב על הכתפיים ואני מסוגל להשתמש בו ולחשוב בעצמי מה נכון ומה לא מה טוב ומה לא ולא ללכת עם הרוח או הזרם. עובדה אני תומך בשינוי עוד משנת 99 כשמעטים ידעו על קיומה והשמאל הקיצוני והחרדים ניסו לנגח אותה ולהשמיץ על העומד בראש הרשימה לכנסת בכל כוחם. וצר לי אבל אם תטרח להכנס שוב לאתר התנועה ולקרא תבין בדיוק מדוע אנחנו מתנגדים לישיבה עם החרדים בממשלה . לידיעתך מר"צ בזמנו חתמה איתנו על הסכם שלא נכנסים ביחד עם חרדים לממשלה וכתוצאה מאותו הסכם מר יוסי שריד אמר את אמרתו המפורסמת שקדם לו ה"ריד מי ליפס המפורסם" אבל מר"צ לא עמדה על העיקרון והעדיפה כסאות על חשבון טובת ציבור בוחרי בנושא דת ומדינה שויון זכויות וחובות כלכלה וחלוקה צודקת של משאבים.. לגבי התמודדותם או אי התמדודתם זה לא בטוח.

iceviper

New member
תודה רבה,באמת../images/Emo13.gif

על כך שהפנית אותי לאתר שינוי. כך למדתי שבנוסף להיותם אנטי-חרדים הם גם לא רואים בדת צורך תרבותי שיש להקצות לו משאבים (אין-פשוטו כמשמעו- מדינה כזו בעולם) ובנוסף הם גם תומכים נלהבים בגלובליזציה שאני די מתנגד לה. לכלכלה החופשית יש חלק נכבד במצב החברתי של ישראל. תראה,רונן-הבעיה היא ששינוי עשו שטיפת מוח כל כך מוצלחת לציבור החילוני במדינת ישראל כך שהוא מאמין (ולא "יודע") שרוב הבעיות,אם לא כולן,קשורות בחרדים.וזה לא המצב.שלא תבין לא נכון-יש לי המוווון טענות לחרדים שעשו ועושים בדיוק את אותה שטיפת מוח לראשי ממשלה וגרמו להם להאמין שאין אפשרות לקיים מדינה נורמלית בלעדיהם. אבל להגיד "אנחנו ברוגז עם החרדים ולא נשב איתם יחד בממשלה" זה עירוב של חוסר בגרות,קוצר ראיה מדהים והתנשאות. הרי גם הערבים לא משרתים בצבא.גם איתם לא תשב? הרי אם תקום ממשלת שמאל סביר להניח שהיא תזמין את הערבים ואת שינוי. ומה לגבי עם אחד,שראשיה הוכיחו בקיאות מופלאה ברזי הקומבינה? ואם היתה קמה מפלגה שמייצגת את החקלאים שרבים מהם מתנהגים כמשאבה מוצלחת במיוחד של כספי ציבור? העניין הוא שיש אלטרנטיבה לשינוי - קוראים לה ישראל אחרת ושינוי עושים כמיטב יכולתם שעמישראל לא יידע זאת.

ronen1981

New member
אני לא יודע ,לצחוק או לבכות.

אתה התומך של ישראל אחרת? בוא נביא לך ציטוט "יופרטו חברות ורשויות ממשלתיות באופן מסודר ולפי לוח-זמנים קבוע מראש, וזאת במטרה לקדם את התחרות במשק ולהפחית את מעורבות המדינה. ההפרטה תבוצע בדרך שתמנע את המשך הריכוזיות במשק. " האם זה צוטוט מהמשנה הכלכלית של שינוי שבעד שוק חופשי או של ישראל אחרת שבעד שוק חופשי. ממממממממ כן משניהם ומה זה אם לא תמיכה בכלכלה חופשית. ההשקפות הכלכליות של שינוי ושל ישראל אחרת זהות ביותר כמעט לחלוטין וגם עם לא רשום במפורש בישראל אחרת שילוב הכלכלה הישראלי בזו של מדינות העולם ותחרות בשוקי העולם צריך להיות ממש בור ועם הארץ בכדי לא להבין זאת. דבריך מועידים שאת תומך במפלגה שמיצגת לדבריך ההפך מתפיסתך הכלכלית. (ושוב חזרתי לנקודה שאמרתי לגבי הבוחר הישראלי.) וושוב אתה טועה שינוי לא מתנגדת להקצאת משאבים כליל לדת כפי שמשתמע מדבריך אלה בצימצום המשאבים (האם יתכן שבתקופה שבו כל המשרדים זוכים לעבור קיצוצים כולל משרד הביטחון בשעת מלחמה משרד הדתות המשרד ה"חשוב" ביותר זוכה להרחבה בתקציבים.) האם יש הגיון לבנות חמישה בתי כנסת באיזור שבקושי יש מתפללים לבית כנסת אחד. האם זה הגיוני שהמדינה תממן במאה מליון ש"ח מוסדות להחזרה בתשובה (כאשר אותם חוזרים בתשובה ישתמטו משירות צבאי ויעברו לחיות על חשבון המדינה וזה במימון המדינה,מדינה מפגרת אכן יש לנו.) ואותו הסכום למשל היא עוזר לעשרות אלפי ילדים במצוקה ומוציא רבים מהם ממעגלי עוני ופשיעה פוטנציאלים שיביאו לעוד נזק כלכלי למדינה. רק לידיעתך בלא מעט מדינות מערביות הדת ממומנת באופן לא מבוטל גם עלידי מאמיניה . למה אני אתאיסט צריך לממן בהון עתק את הוצאות הדת לציבור שלם. (אני מוכן לקבל את הצורך הבסיסי שבמימון צורכי דת עלידי המדינה היהודית שכן לא מכל אחד ביכולתו לתרום כספים צורכי דת אבל לא צריך להפיל את כל נטל התשלום שממילא כיום מנופח מעבר לכל פרופורציה על ציבור שבכלל לא עושה שימוש בשירותים אלה.) ולכן שינוי אומרת פחות לדת יותר לצרכים סוציאלים פחות לדת יותר לחינוך פחות לדת יותר למערכת הבריאות.... לשאר דבריך כבר ענתה לך פה קצת טל ואני בהודאה אחרת....

iceviper

New member
נראה לי שנמשיך להתכתב במסרים...

כי אנחנו כבר גולשים מנושאי הפורום.ביי. נ.ב. לטלי-כנ"ל.ודווקא יש לי מה להשיב לך.

snift

New member
בהחלט יכול להיות שכן.

במצע שלנו יש עמדות ברורות מאוד לגבי היחס שאנו חושבים שצריך להיות לאזורים שאינם מוכרים כחלק ממדינת ישראל, אך יהודים אזרחי המדינה גרים בהם. אם תהיה ממשלה קיצונית שתעמוד בניגוד מוחלט לאמונה שלנו, הרי שכמובן לא נשב איתם סביב אותו שולחן. אך אם מדיניות הממשלה תעלה בקנה אחד עם המדיניות שלנו, או שנחוש שתינתן לנו האפשרות להשפיע על מדיניות זו מבפנים, הרי שבהחלט ניכנס לממשלה. יש לזכור שראש הממשלה, בכל שיטת בחירות, הוא הבחירה של אזרחי המדינה. לבוא ולהגיד מראש - "איתו אני לא יושב" - זה כמו להגיד לחלק מהעם - "אתכם אין לי כל חלק". אני נגד דברים כאלה מעצם העיקרון. מותר, ואפילו רצוי, שיהיו לאנשים דיעות שונות, אך מכאן ועד לפסול אנשים בגלל הדעות שלהם - המרחק גדול מאוד.

למעלה