טוב שאלה אמיתי האם תשבו....

השורד

New member
הנחה שגויה

למה את אוטומטית מניחה שמי שמצביע לישראל אחרת הוא בעל דיעות שמאלניות? לידיעתך, אם שינוי תצליח בתרגיל המלוכלך שלה (ורונן, אל תתחסד ותז**ן את השכל על מימון. זה נדון בבג"צ והוא אישר את זה) ותמנע מישראל אחרת להתמודד - אני אצביע ליכוד (אלא אם כן ביבי יעמוד בראשו). אבל בכל מקרה אין לי שום כוונה להצביע לשמאל, למרות שעד עכשיו הצבעתי כמעט קבוע למפלגת העבודה. אז הנה קול שדווקא הליכוד מאבד. אל תגידי דברים בלי לחשוב. ישראל אחרת תיקח קולות מהמרכז ומהמתלבטים, שממילא כנראה לא יצביעו לעבודה לאור מה שקורה בשנתיים האחרונות בתחום הבטחוני.

snift

New member
טלי

לאור הטענות שלך את אמורה להיות התומכת הכי נלהבת של ישראל אחרת, המפלגה היחידה בארץ שמדברת על שינוי שיטת הממשל, כך שלא יהיו מפלגות סקטוריאליות. את מתיחסת לחוקים "לא דמוקרטים" - חוק שעבר בכנסת ישראל הוא דמוקרטי, כל עוד נהוגה שיטת השלטון הקיימת. את לא מסכימה עם חוקים אלו (וגם אני לא), אבל הם כן דמוקרטים. את טוענת שחוקים אלו הם לא "נאורים" אבל להם יש כ - 27 מנדטים, שזה מייצג כמעט רבע מהעם, שחושבים שחוקים אלו צריכים לעבור. הגיע הזמן לשנות את השיטה ולא את העם.

השורד

New member
ולגבי ה"ממשלה אסון"

(קצת
אבל לא נורא) אם השמאל היה עכשיו בשלטון, המצב לא היה יותר טוב. סביר להניח שלהיפך. האינתיפאדה החלה בתקופת ברק. אחרי שהיא התחילה, ברק וביילין במקום לעצור את שיחות השלום מייד, רק ניסו לזרז את התהליך ולתת עוד ויתורים לפלסטינים (אני מאד מאד מקוה שלא ניתנה להם שום הבטחה בנושא זכות השיבה כמו שהשמועות מספרות...) אולי אם הם לא היו עושים את זה, האינתיפאדה לא הייתה הופכת למשהו כל-כך מתמשך, כי ברגע שהם עשו את זה הם שידרו לפלסטינים מסר של "תעשו בלאגן - תקבלו עוד". הייתי מפרט עוד עובדות בנושא שמחזקות את הטענה הזו, אבל מטעמי בטחון שדה אני לא יכול. מה שעצוב הוא שמפלגת העבודה, במקום שהחלק השפוי של חבריה יגיד "טעינו" ויפרוש, או יגרום לשינוי המצע, ממשיכים באותו קו יוני שכבר נוסה ונכשל ועכשיו הוא לצערנו לא רלוונטי. הדבר היחיד שנשאר להם זה הכסא ומסתבר שהוא חשוב להם יותר מהאידאולוגיה. כותב את ההודעה מישהו שהצביע לפרס ב-96 ולברק ב-99 ועכשיו יצביע לישראל אחרת או ליכוד.

ronen1981

New member
טוב שאלה אמיתי האם תשבו....

נניח וקרה הבלתי יאומן ממש משהו סדר גודל נס חנוכה וקיבלתם 3 מנדטים והליכוד כמובן הממשלה הגדולה בבכנסת ומצנע בראשות עבודה מתעקש בטמטום לדחוף את הליכוד לימין הקיצוני אתם יושבים עם הליכוד ליברמן מולדת ש"ס אגודת ישראל וחירות בממשלה.

ronen1981

New member
אם הברירות שלך ישראל אחרת או ליכוד.

עדיף הליכוד וזאת משום שהם סביר להניח לא יעבור אחוז חסימה ואז מבחינתך עדיף לחזק את ליכוד מפלגת השלטון וכך תיהיה פחות סחיטה במיד ויקרה תרחיש 4. (ממשלנ חרדית ימין קיצונית.) ויגדיל סיכוי לאפשור ממשלה מרכזית אם שינוי בלי עבודה. (ברור שהכי טוב זה שינוי אבל אני אומר לאור הברירות שלך.) תקרא את תרחישים.

ronen1981

New member
עוד שמשהו לנחם אותכם.

אם תצליחו לעבור אחוז חסימה ותנהגו נכון ושינוי לצערי שוב תיהיה באופוזציה בכנסת הבאה תגדילו כוחם לאיזה 6 מנדטים.

mgbarfly

New member
ישיבה בממשלה

רונן יקירי, ראשית, מצנע לא יצטרף לממשלת שרון - הרי על נושא זה הפיל את פואד. עכשיו נשאלת השאלה למי להצביע, ובעצם מה המטרה בהצבעה. אם אתה רוצה להצביע בעד שנאה ולבזבז את קולך בעד מפלגה שלא תשב בקואליציה - תצביע שינוי ותמשיך לקטר באופוזיציה (גם עם 12 מנדטים). אם אתה באמת רוצה שינוי במדינה הזאת, שינוי מן היייסוד, שינוי שבא מאהבה ובשיתוף - הסיכוי היחידי הוא באמצעות ישראל אחרת שתתחיל בקטן (אבל הרבה יותר מה-3 שדברת עליהם ) ותגיע לגדולות.

ronen1981

New member
ידידי על שנאה תבלבל בשכל לאנשים

שלא מבינים כלום בפוליטיקה ומצביעים מתוך נבערות על בסיס אמוציות ,לא לחבר רשום בשינוי שמכיר לא מעט מהנפשות הפועלות והתפיסה של שינוי . לדעתי צריך לשקול להתחיל להעמיד לדין על הוצאת לשון הרע אנשים ועיתונאים המתעקשים לחזור על אותה מנטרה סלפנית כיוון שמתקשים למכור את מה שיש להם להציע. כמו כן זה שמצנע עשוי בסבירות גבוהה (למה לא ודאי משום שיש למצנע אופוזציה בפלגה שכן תדחוף להכנס לממשלת האחדות,בתירוצים כגון אסור להפקיר המדינה לימין הקיצוני או לקדם נושאים חברתיים או כל ססמא שתשמע טוב ותעשה את העבודה.) לא להצתרף לממשלה של שרון זה ידוע לי ואם תכנס לפורום שינוי תראה איך אני "מבאס" חברי שחשובים שבחירת מצנע זה דבר טוב לשינוי. כעת המפלגה שאתה תומך בה ישראל אחרת עבורי היא בלון נפוח משהו כמו הדרך השלישית ,המרכז,עלה ירוק,הירוקים,זכוית הגבר ספק אם תעברו את אחוז החסימה וגם אם תעברו תוך מספר מצומצם של מערכות בחירות (3 לכל היותר) תעלמו מהמפה הפוליטית. אחד הבעיות הגדולות שלי עם המפלגה שלך היא חילוף הגברי הגבוה שבה בהנחה ואכן יש לכם כונות לעמוד מאחורי המילה שלכם ,כאשר אתם מתחיבים להחליף כל שתי קדנציות את חברי הכנסת שלכם (נשאלת שאלה גם אם מדובר במערכת אחרי מערכת בתוך אותם שלוש ארבע שנים) אתם גורמים לכך שכמעט כל פעם הצבעה עבורכם היא הימור לא ידוע שכן מי מכיר את האנשים שתביאו ועד כמה יש לסמוך עליהם כמחוקקים ועל עמדותיהם וזה לדעתי רק אחד מהרבה "עקבי אכילס" שיש לכם שיקשו עליכם להמריא . ברמת הרעין זה אולי נשמע יפה וטוב ,אבל גם קומניזים ברמת הרעיון היה נשמע טוב ויפה אבל תראה מה יצא מזה כשניסו זאת לישם הלכה למעשה.

ornata

New member
עוד על שנאה

בלי להכיר אותך, ורק מתוך מה שאתה כותב, אתה משדר שינאה,וכותב בעצמך מתוך אמוציות. כתבתה שאתה "מבאס" חברי שינוי ששמחים שמצנע נבחר, נראה כי אתה משועמם, וכל היום עסוק בלהשמיץ, ולהתנגח.

ronen1981

New member
אורנה מותק ../images/Emo140.gif.

אין בי שנאה בטח ושבטח שלא לתנועה שבסכ"ה מחזיקה בעמדות לא כאלו רחוקת מאילו שלי. לגבי היותי אדם אמוציונלי זה פחות או יותר הדבר הנכון שבדריך אלי אני גבר מאוד רגיש אבל אין משום כך שום קשר למידת היכולת שלי להיות רציונלי מחושב ושקול בהחלטותי ובשיפוט שלי. המילה "מבאס" שנכתבה במרחאות באה כדי להבהיר נקודה מבחינה רעיונית. ובכדי לחסוך במילים. בישנוי יש פעילים ששמחים שמצנע נבחר כי הם חושבים שהדבר יביא יותר מנדטים לשינוי,אני לעומתם רואה את המציאות הפוליטית קצת אחרת ומבין שהבחירה במצנע מקטינה עד מאוד את הסיכוי של שינוי לשבת בממשלה כעת במקום ללומר מה שאמרתי כעת בחרתי להתנסח כפי שהתנסחתי תוך הנחה שקורא דברי יבין אותי. אני אם תבחיני כבר נתשתי את סוגית המימון והעמותה ועברתי לסוגיות עניניות מהותיות אחרות ואתם אומרים עלי שונא אז מי בדיוק המשמיץ?

ornata

New member
למרות הפרח המוגש

אני לא מותק שלך!!! ודבר שני זה שנטשת נושא אחד ועברת לשני זה כי פשוט הנושא מוצה !!!

ronen1981

New member
לא אמרתי ששלי ../images/Emo9.gif.

ובין אם מוצה ובין אם לא עובדה שעברתי לסוגיות אחרות עניניות ופה ללא הצדקה אנשים שלא מכירים אותי מיחסים לי שנאה .

ornata

New member
מה לעשות

צורת הכתיבה שלך היא כזאת שמעוררת אנטיגוניזם!!!

ronen1981

New member
אז תעבדו על עצמכם.

ואולי תקחו ונטלין כל פעם לפני שאתם פותחים לקרא הודעה שלי. אבל אל תשמיצו ותגידו דברים סתם. סכ"ה חשוב שתביני אתם מפלגה קטנה בראשית דרכה ואם תעליבו כל מי שמתענין בצורה שקצת לא נראת לכם הקרירה הפוליטית שלכם תגמר עוד לפני שתתחיל.

ornata

New member
אני אפילו לא מתכוונת לענות לך על זה

סוף דיון( הוא ממש כבר לא לעניין)

ornata

New member
מצטערת לא מצחיק

ואתה בכלל יודע מה זה אנטיגוניזים?

רונן

אני קוראת את הת´רד ומשפשפת עיניי בתדהמה. אתה לא נותן לעובדות לקלקל לך את התיאוריות, אה?

למעלה