טוב, עוברים לטגרטול.

דוּש

New member
טוב, עוברים לטגרטול.

בקצרה: הייתי בלמיקטל עם גלולות, עשה בעיות, לכן הנחנו שיעשה גם בהריון. גלולות הופסקו. עוברים לטגרטול, והמעבר נעשה בצורה שקודם כל מגיעים לרמת היעד של הטגרטול ורק אחר כך מורידים את הלמיקטל. ויש לי סחרחורות מטורפות! משעה אחרי שאני לוקחת (אפילו פחות...) ולמשך כשעה. זה נוראי. אמרתי לרופא, הסכים לי להוריד ב-50 מ"ג את הלמיקטל (הרמה שלו בדם היא בערך 7.22 שזה המון המון). מקווה שישתפר. אמר להאט את העלאת הטגרטול. אוף אוף אוף, רוצה כבר לסיים עם זה, רוצה להיות מאוזנת, רוצה שירשו לי כבר לנסות להיכנס להריון!

ruthty

New member
דוש תעשי בדיקה יסודית לגבי תופעות של הטגרטול

בזמן הריון

tropical888

New member
דוש יקרה

את חייבת להעזר בסבלנות, כי להכנס להריון פרושו להביא ילד לעולם... ואני בטוחה שאת רוצה להביא ילד בריא לעלמינו. אני נכנסתי ל-2 הריונות עם טגרטול. 3 חודשים לפני הכניסה להריון חשוב לקחת פוליק אסיד עם מרשם מהרופא (לא את מה שקונים לבד בסופר פארם) . בנוסף כמובן להוריד כמה שיותר מהכדורים ולהגיע לרמת מינון נמוכה כדי לא לפגוע בעובר. 3 החודשים הראשונים של ההריון הם מאוד חשובים מבחינת מערכת העצבים של העובר ולכן אנו מורידים כמה שאפשר במינון. עם צמיחת העובר וגדילתו הנוירולוג שלך יגיד לך בכמה להעלות את הכדורים. אני זוכרת שלפני כניסתי להריון ועד חודש 5 הייתי במינון נמוך של כדורים ועד שקיבלתי התקף ואז הרופא העלה לי את המינון. כולי תקווה שתצליחי ושהכל יעבור בשלום. זכרי שאנו צריכות לעבור הרבה יותר בדיקות שמוכרות ע"י קופת חולים. בהצלחה ותרגישי טוב!

דוּש

New member
חומצה פולית אני לוקחת כבר שנה,

כן, את הכמות הכפולה והמכופלת שלנו, או כדברי הרופא שלי- "להתחתן מבחינתנו זה כמו להיכנס להריון" :) . מצד אחד, עדיף כמה שפחות סיכויים למומים בלידה, מצד שני- התקף בזמן הריון? זה לא הרס משהו? (וואו, כמה שבעלי ילחץ מדבר כזה... כשחשבנו שאולי אני בהריון, עוד לפני בדיקת הריון, כי המחזור איחר בכמה ימים, ונפלתי- סתם נפילה רגילה כזאת - הוא נלחץ... חמוד.) ----- הילדים יצאו בריאים ושלמים? ההוא מהפסקה הקודמת לחוץ (לדעתי יותר מדי) גם בעניין הזה ואמר שהוא הכין את עצמו כבר לפגמים שונים. תודה רבה. :)

tropical888

New member
הי דוש

טוב שהתחלת עם החומצה הפולית. האמת, שהיה לי התקף בזמן הריון זה היה עם איבוד הכרה מלא אבל ההתקף עצמו לא ערך הרבה זמן. זה קרה כשהייתי לבד בבית, וכשהתעוררתי גיליתי את הכלבה שלי יושבת זקופה לידי , כנראה היא הבינה שקרה משהו ובאה "לשמור" עלי. בנוסף גם ראיתי שאני הייתיהחייבת לרוץ להביא את ביתי הגדולה מהגן (זו היתה שעת צהריים) אבל חצי מגופי עוד לא תיפקד , ובזחילה משכתי את הטלפון כדי לומר להם שאני מאחרת... זה באמת לא היה הקטע הכי נעים אבל עבר. כנראה גם שהנפילה שלי היתה על צד הגוף והבטן לא נפגעה , אף על פי שזו רק השערה שלי. כשהתעוררתי והתחלתי לחזור למצב רגיל אז פשוט הלכתי לנוח. אחרי יומיים דברתי עם הרופא נשים שלי והוא צעק אבל ממש צעק עלי שלא באתי לבדיקה מיד אחרי. נראה לי שיותר נבהלתי מהצעקות שלו מאשר מהמצב עצמו. היום ילדי (בתי בת 7 ובני בן שנה שנולד בהונג קונג) בריאים ושלמים ויצאו בלידות רגילות לחלוטין. בעניין ההריון, בעיקר אם הוא ראשון צריך לשמור שלא יהיו לך התקפים קשים ובעיקר לשמור מהנפילות . אבל דעי שגם כשנופלים או מקבלים מכה בבטן אז העובר נמצא במקום מאוד "שמור" עם כל השילייה ומי השפיר. אבל בלי שום קשר צריך לשמור. תרגיעי את בעלך כמה שאפשר ותני לו לקרוא את מה שנשים בהריון כותבות פה. תני לו גם להכנס לפורום ולשאול שאלות... זהו יקירה שיהיה לכם המון בהצלחה והכי חשוב לא להיות דאוגים כל הזמן כי רק זה יכול לשגע פילים....

למעלה