שלום מודטחדש יקר
יש הרבה דרכים וכולן מבוססות על נשימה זה גם תרגול טוב כי רב האנשים לא נושמים טוב ומאבדים
קיבולת נשימה כל עשור כמדומני. תינוקות נושמים בצורה מושלמת כשהם נולדים ואז לאט לאט הם צוברים משקעים רגשיים
והנשימה מתכווצת. נשימה וצחוק משפרים את היכולת לנשום טוב ולהתנקות . גם מי שמתרגל צחוק
ויש לו אינטילגנציה צחוקית גבוהה ( יכול לצחוק לדוגמא 20 דקות מה שאני לא יכולה כי האינטיגנציה הצחוקית שלי נמוכה מאוד ולא תרגלתי),
מנקה משקעים ומעמיק את נשימתו. אני מצטערת על עירוב הנושאים אבל הם פועלים באופן דומה צחוק ונשימה מרחיבים את האיזורים
המכווצים בגוף ( מכווצים מכעס , מצער ומרגשות אחרים), ומשחררים אותם ואז קורים דברים נפלאים.\
הדרך שלי בריברסינג לא סגתה בשושנים כי מהתחלה לא התחברתי כי היה בי חלק שלא רצה להתחבר ולהתמודד עם מה שקבור שם.
ולכן גם בפעמים הראשונות הרגשתי פשוט אטומה למרות שהיה חלק יפה שהמטפלת הקודמת שרה לי והיה רגע קטן שהמוזיקה נגעה בי ואני אדם אדיש למוזיקה רב הזמן פעם הייתי הרבה יותר אדישה. היא לא עברה דרכי.
נסיתי את השיטה של טלי וחנן שנושמים מהפה במאמץ קרוב לשעה נשימות מהירות וזה היה לי קשה ומאומץ מידי . אחותי עשתה ריברסינג שנושמים מהפה נשימות עמוקות וזה פתר לה בעיה שהייתה לה עם מערכת השתן והפסיק לכאוב לה.
אני כשפגשתי את המטפלת שלי על הפעמיים הראשונות זז משהו. זה היה ריברסינג רגוע שנושמים נשימות מעגליות דרך האף ( כלומר נושמים ונושפים דרך האף). אבל זה היה כואב כי הגוף שלי שהתערב עם הגוף הרגשי המודחק הגיב קשה.
באותה תקופה טופלתי בדיקור והמטפלת שלי הייתה אומרת לי הרבה פעמיים יש לך דופק נמוך יש לך דופק נמוך והרגשתי שאני גוססת לפעמים
מרב חולשה. עד שנתנו לי אבקה סינית והדופק התייצב.
היה קשה גם כי יצא ממני כעס שלא קשור למקום ולסיטואציה ובא מהמקום הכואב בתוכי ולא כלפי משהו ספציפי בחוץ.
פשוט זעם.
לא מזמן קראתי מה שחנן כתב לנו שכשהוא עשה את הריברסינג שהוא עשה הוא נפטר מבעיות עור השתפרה לו הראייה ונעלמו ממנו הפחדים הוא התחבר למקום של האהבה בתוכו.
ואני רוצה את זה. ולכן אני רוצה לנסות את הריברסינג שלו או עם קבוצה ולנשום זמן ממושך.
עוד שני דגשים. צריך להיות קשוב לגוף. לפעמים עומס של נשימה הגוף לא מוכן לזה. השיטה של טלי וחנן יוצרת היפרונטילציה והם מציעים לעשות אותה פעם בשבוע ובמהלך השבוע הם מסתפקים בניקוי קליל של נשימות מהאף בלי מאמץ .
נהוג לפני הריברסינג לחשוב על מה שרוצים לשנות את הנושא כדי שבנשימה יציפו וישחררו את הנושא.
אפשר גם ליצור מציאות חנן סיפר שמרגע שהתשחררו ממנו דברים ועכבות פשוט התחיל להתגשם לו במהירות היצירת מציאות.
אני עוד לא בדרגה הזו.
אבל כן קרו לי דברים. ראשית פעם הייתי יותר קפואה הייתי יותר מפוצלת. אני עדיין מפוצלת ולכן יש לי בעיות קשב וריכוז ואני הולכת לאיבוד בקלות ולא מצליחה לנווט כל כך. לדוגמא. הריברסינג חיבר אותי יותר לגוף הרגשי. והוריד את רמת הפיצול אבל נשארה לי עבודה.
יש אנשים שמתחברים לקול הפנימי ולאהבה בתוכם אחרי שהם עוברים תהליך ניקוי יש אנשים שמוצאים דרכים לעשות זאת גם בלי לנקות
כי האהבה כל הזמן שוכנת שם מתחת להכל ובקול הפנימי אין פחד יש רק אמת. אני עוד לא הצלחתי לשמוע את הקול הפנימי שלי עד עכשיו
ועוד לא נגעתי באהבה הזו אני מקווה שאמצא דרך לחוש בה אבל אני כן מרגישה שעברתי ניקוי מסויים ואיחוד חלקים שונים בעצמי.
וזה גם הישג.