טוב...סופית אני משתגעת!!!

תקווה83

New member
טוב...סופית אני משתגעת!!!

הסיפור שלי בקצרה: הריון ראשון שבוע 9 אחרי ivf ראשון.
יש לנו תאומים ועכשיו השלב של הבדיקות המלחיצות.
מהלחץ קבעתי שקיפות+ סקירות אצל איזה 4 רופאים שונים....עכשיו ההתלבטות הקשה.
בכלל שזה תאומים ויש בדיקות שלא עושים חשבנו על לקחת רופא פרטי.
קבעתי לאיתי בר חווה - שעובד יחד עם דנון מעקב הריון מלא ואיזה יוצא בסביבות 6000 כולל כל הבדיקות.אני יכולה לעשות אצלו רק סקירה אחת וזה משהו כמו 3500.
יש את עמרן הרצל שהוא ציבורי דרך מכבי ולא עולה כמעט כלום רק מעט השתתפות עצמית.
יש את צלאל שהמליצו לי פה אבל הוא לוקח משהו כמו 4500 לכל בדיקה.
ויש עוד כמה...
בקיצור...
מישהי יכולה לעזור לי????
אני מתחרפנת...ממש מתקשה לקבל החלטה.
האם ציבורי לא טוב?? האם כדאי לעשות מעקב מלא אצל רופא אחד?? ולא אצל כמה עיניים?

למה, בעצם, רופא פרטי?

לדעתי, מה שחשוב בהריון, ובמיוחד בהריון תאומים, זה מקצועיות הרופא, זמינות שלו, והקשר שנוצר (ה"קליק").
יש הרבה רופאים מקצועיים מאוד שהזמינות אליהם נמוכה. יש הרבה שיש להם גם רמה מקצועית גבוהה וגם זמינות (אם לא פיזית אז טלפונית), אבל את לא מתחברת אליהם.

לדעתי חשוב למצוא רופא שאת תרגישי שאת מקבלת ממנו מענה. כזה שלא "ינפנף" אותך ואת התחושות שלך, וידע להסביר ולבדוק. כזה שלא יחשוב שהוא יודע הכל אלא ידע להפנות אותך הלאה אם עולה צורך.

אני , את מעקב ההריון שלי, עשיתי בקופת חולים. בגלל שזה הריון תאומים תדירות הבדיקות אצל הרופא היתה יותר גדולה מהריון רגיל. הרופא שלי נתן לי את הטלפון שלו להתקשר (רק ביקש לא להתקשר באמצע הלילה אם אני חושבת שאפשר להמתין עד הבוקר). וגם לא היסס לשלוח למחלקת הי-ריסק באיזשהו שלב.
אז אני ממליצה על קופת חולים.

את הרופאים שציינת אני לא מכירה

תקווה83

New member
תודה רבה על התשובה...

אין באמת סיבה מיוחדת לפרטי פרט לכך שזה כביכול מרגיש יותר מקצועי.
בקופת חולים היה לך רופא ספציפי?? אם את במכבי אשמח להמלצות.

גינגית29

New member
לנשום

ממש אין צורך להתאבד על פרטי, מה שלא בהכרח מצדיק את העלות...
לדעתי כדאי לקחת מומחה הריון בסיכון של הקופה שיהיה הרופא העיקרי שלך שאצלו את עושה מעקב סדור. אם תרצי לעשות סקירה ( לדעתי אם כבר- אז מאוחרת) באופן פרטי, אז לא נורא כלכלית. יש מספיק הוצאות מתקרבות גם בלי רופאים פרטיים...
רוב מוחלט של מומחי הריון בסיכון יתנו לך את אותו השירות כמו רופא פרטי. חבל על הכסף.
בהצלחה!!

תקווה83

New member
היי

תודה על התשובה.
איך ניתן לדעת האם הרופא מתמחה בהריון בסיכון או לא?
במכבי ראשון לציון קבעתי אם עמרן הרצל שהוא ציבורי...איך אוכל לבדוק אם הוא מטפל בסיכון?
והאם את מכירה מישהו ציבורי שאת ממליצה ממכבי?

kinch22

New member
במכבי-ד"ר יואב ינון

רופא מצוין שעובד גם ביח' לבריאות העובר בתל השומר , יש לו ידע ונסיון בתאומים.
השאלה אם הוא פנוי , את יכולה לנסות לקבוע את הסקירות .
בהצלחה

גינגית29

New member
פחות חזקה בקופות חולים לצערי

אבל יש פה המון המלצות שראיתי בשרשורים קודמעם בפורום, שווה לגלגל אחורה וגם בפורום הריון תאומים ושלישיות יש מלא המלצות ודיס המלצות
שיהיה המון הצלחה והריון משעמם להפליא!

tamar19721

New member
אני הייתי סופר-מרוצה מרופאה דרך קופת החולים

אני הייתי במעקב במחלקת הריון בסיכון של קופת חולים מאוחדת, קיבלתי רופאה מומחית בעלת שם ארצי (ראש מחלקת נשים בהדסה הר הצופים) מאוד זמינה ומקצועית, בלי לשלם שקל.
&nbsp

מבלובלת

New member
אני עשיתי אצל הרצל עמרן

מקצועי מאוד, בתחילת הבדיקה הוא היה מאוד לא נחמד אבל בהמשך הוא פתאום נהיה בן אדם אחר...
בסך הכל אם אין בעיה מיוחדת לא הייתי הולכת לפרטי, תמיד אפשר ללכת אח"כ גם לפרטי אם יש משהו ח"ו..
בהצלחה!

גלי ים333

New member
קודם כל בשעה טובה

גם אני בהריון תאומים אחרי טיפולים ומבינה את רמת הלחץ וההתרגשות. רופא הפוריות המדהים שלי אמר לי שאם מדובר בתאומים לא זהים, לא צריך בהכרח להתחיל את המעקב ישר אצל מומחה להריון בסיכון. אני חזרתי למעקב הריון לגינקולוגית שטיפלה בי לפני שהתחלתי עם הטיפולים. בינתיים טפו-פטו-טפו הכל תקין אבל במידה ויהיה צורך, היא תפנה אותי למומחה להריון בסיכון. כפי שכתבו לך, המעקבים בהריון תאומים הם צפופים יותר מלכתחילה ולכן אני מרגישה שאני בידיים טובות.
לגבי הבדיקות, שקיפות עורפית זאת בדיקה פשוטה יחסית והיא מסובסדת ע״י הקופה, לכן מומלץ לעשות אותה דרך הקופה במקום לשלם סכומים מופקעים. עלות השתתפות עצמית לעובר אחד עולה 42 ש״ח בסך הכל. לגבי הסקירות, על הסקירה הראשונה המוקדמת יש החזר מהקופה גם במכוני ההסדר (הכוונה לרופא פרטי שעובד בהסכם עם הקופה). את הסקירה המאוחרת תעשי בפרטי. צלאל הוא מומחה בעל שם ושמעתי עליו תגובות מצויינות.
לא יודעת איך זה במכבי, אבל בכללית יש גם שירות ליווי של אחות הריון. תבדקי אם גם הקופה שלך נותנת את השירות הזה.
הריון ולידה זה סיפור יקר ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בהריון תאומים, ולכן עדיף לשמור את הכסף להוצאות הגדולות שעוד צפויות בהמשך.
בהצלחה!!

דובית2410

New member
האם אפשר לשאול

אצל מי עשית סקירה ראשונה דרך ההסדר? איפה נמצאת רשימת הרופאים שמבצעים דרך כללית ואיך אני יודעת שהם עושים גם להריון תאומים?

גלי ים333

New member
כמובן

אני לפני הסקירה אבל עשיתי ״סקר שוק״ וקבעתי תור לאניטה סילבר. יש עליה תגובות מעולות (שהיא מקצועית, יסודית ונעימה) והיא עובדת בהסדר עם הכללית. היא מקבלת בכפר סבא בקליניקה שלה. את יכולה לחפש את הספקים שנמצאים בהסדר עם הכללית באתר של כללית מושלם- https://mushlam.clalit.co.il/Woman/pregnancy/Pages/early_us_scan.aspx יש שם חלונית של ׳נותני השירות׳. לגבי התאומים, אני ציינתי את זה בפני המזכירה כשהתקשרתי לקבוע תור, גם בשקיפות וגם בסקירה. מומלץ לחפש את שמות הרופאים באינטרנט ולקרוא קצת תגובות.

אלולה145

New member
דעתי

את השקיפות בציבורי. אין שום סיבה לפרטי.
לגבי הסקירות - אם את מצליחה למצוא רופא טוב בציבורי אז מעולה. אם לא - לדעתי בפרטי.
אני נכוותי המון בשירות הציבורי - לא רק בעיניין ההריון, אלא רופאי משפחה שזילזלו ורופאי ילדים שלא הבינו ומומחי א.א.ג. שלא ידעו. אז באמת שלא משנה אם זה פרטי או ציבורי, משנה הרופא. אבל.... ברפואה פרטית את יכולה לבחור את הרופא ובציבורי לא תמיד.
בעיני סקירות הן חשובות. אבל זו דעתי. כמובן שבנוסף להכל יש את היכולת הכלכלית, ורק את יכולה לדעת מה היא.
בהצלחה.

תקווה83

New member
בדיוק בודקת אופציות

תודה לכולן על התשובות...בהחלט החלטות קשות.
מקווה לקבל את ההחלטה הכי נכונה..;)

למעלה