טוב נניח ו..

טוב נניח ו..

ראיתם את הציון
מה הדבר הראשון שתעשו אח"כ? מי האדם הראשון שתגידו לו? איזו החלטה הרת גורל תעשו בהסתמך על הציון? האם תגידו לאנשים כמה קבלתם?

...

לספר כמה קיבלתי-אין שום בעיה, פחות ממה שכבר קיבלתי לא סביר ואין לי בעיה עם ההישג שלי ,רק עם עצמי שלא השקעתי יותר בתקופת הטיפשעשרה. הדבר הראשון-הולך לאכול משהו טעים בחוץ +סרט טוב,ופודה התערבות עם חבר מעצבן(שהוציא דרך אגב 800 בשנת 99) לספר-הראשונים שידעו-חברה שלי והגולשים בפורום. החלטה הרת גורל-כבר לא תהיה אבל בעתיד אולי ישתקלל לי עם ממוצע אקדמי ללימודים אחרים, אז יש משמעות ,בכל מקרה מתכוון לגשת כלי חצי שנה ממועד זה.

olgazi

New member
אתה מטורף!!!

למה אתה מתכוון לגשת כל חצי שנה? הדבר היחיד שאני מתפללת אליו הוא שזה היה הפסיכומטרי האחרון ושאני לא אצטרך לעבור את הסיוט הזה עוד פעם.

הסבר-קצת בילבלתי

התכונתי שבמידה והציוק יהיה >= לציון שיש עכשיו אמשיך לנסות בעקביות. בשבילי זה לא סיוט - ברגע שאני התחלתי ללמוד לפסיכומטרי הדברים משתמרים מבחינתי , קרה לי משהו מוזר כל המילים שלמדתי לפני איזה7 שנים לא הלכו לאיבוד, וגם השיטות בהצרנות וכל מיני שטויות אחרות, היום קצת יותר קל לי ללמוד מסתבר ממה שהיה פעם,חלק טוענים שזה הגיל ,אולי הנסיון ואולי שילוב , מה שכן הרמה בבחינות בוודאות עלתה קצת בכמותי ואולי באנגלית ,אבל זה לינארי. והיה ואני לא אוציא ציון שיספק אותי וזה מאוד יכול לקרות אין לי כבר בעיה לגשת שוב פעם , מבחינתי זה כמה שעות של חזרה וכמה סימולציות יומיים שלושה לפני המבחן, זה לא יכול להזיק, אני לא בטראומה בגלל הבחינה הזאת ,עם זאת אני יכול להבין כל אחד שמוצא את עצמו סובל ממנה וכל מה שמסביבה ! פשוט זה כבר לא נורא ,למדתי ובשבילי מועד יוליזה רק רזרבה ככה שלא אכפת יהיה לי לגשת עוד ועוד עד שהציון יהיה מספק, זאת נראית לי הדרך הטובה ביותר בשבילי למטרה( שלנו?) (בשנתיים שלוש הקרובות שאני אלמד עכשיו בכל מקרה).

kapichie

New member
מורידה בפנייך את הכובע על הדבקות במטרה! ../images/Emo140.gif

ובכל זאת מאחלת שלא יהיה צורך ולו בעוד מבחן אחד...

a n a t 1 2 3 4

New member
אני ממש לא חושבת ככה

חח מורידה בפניו את הכובע... כפי שהבנתי הוא לא ממש לומד לבחינה רק עושה כמה סימולציות וניגש ולכן לא איכפת לו לעשות אפילו מיליון פעם..... על זה את מורידה בפניו את הכובע??
... לדעתי זו ממש טיפשות ולא דבקות במטרה.... אני מעריכה ההפך את מי שיושב וחורש במשך כמה חודשים לפני הבחינה ומצליח להוציא ציון מצוין בפעם ראשונה או שנייה ולא מוכן לעשות את המבחנים האלה נון סטופ.. זה ראוי להערכה ולא הטיפשות של אני לא אלמד כמעט ואני אעשה כמה שבא לי..... זו דעתי בכל מקרה..... גם אני עשיתי במועד אפריל ומחכה לתוצאות... אני ישבתי חודשיים ולעסתי את החומר הזה ובטח שאני לא מוכנה לעשות את זה עוד הפעם... לגבי השאלה למי אני אספר.... האם זה באמת חשוב לדסקס את זה.... אתם כולכם פה חברה חכמים אבל נראה לי שקצת התחרפנתם פה עם כל העניין של הציונים..... :)

kapichie

New member
ברמה האישית אני מסכימה איתך

אני גם ניגשתי למועד אפריל וריכזתי את כל המאמצים ואני בהחלט לא מתכוונת לעבור את זה שוב... ובדיוק בגלל זה, כשאני שומעת על אנשים שמאוד מאוד רוצים ללמוד משהו שקשה להתקבל אליו וממשיכים לנסות במקומות שאני כבר הייתי מתייאשת, אני חושבת שזה ראוי להערכה. בכל אופן, כל אחד עושה מה שטוב לו ונאחל לכולנו הצלחה!

לענת

כבר אמרתי בפורום ,לא פעם אחת, שכל אחד צריך ללמוד בשיטה שהכי מתאימה לו ולמצב שהוא נמצא. כי כמו כל דבר בחיים ,אנשים שונים מגיעים עם מטען שונה,רקע אחר,ידע אחר,ולצערנו לפעמים גם יכולות אחרות. אנימחד גיסא לא מסוגל לשבת ולקרוא כרטיסיות,וכבר אין לי זמן לקרוא ספרים באנגלית מאידך , בעבודה שלי בכלל מדברים רק אנגלית וגם טחנתי גיאומטריה במרחבים דמיוניים,אלגברה ואינפי' בלימודים באוניברסיטה,ככה שהכל יחסי ,אז עוברים כל יום קצת על הנושאים שכן דופקים אותי חזק ועושים בעיקר מבחנים ,זאת שיטה שעובדת בשבילי -בדוק ,כל אחד איך שנוח לו! טעות שאנשים עושים זה לחרוש גם את מה שהם הכי טובים בו ולא להתמקד בחלש ,זה קורה גם בגלל שיש חלוקה מסודרת ומתוכננת של החומר למי שעושה קורס, אבל גם אצל אלה שלומדים לבד, אני שמתי לב לזה אצלי וכל מה שקל לי אני שם בצד ורק "נוגע" בו ככה בקטנה ,אז אולי לא צריך להוריד לי את הכובע אבל טיפש אני לא...טוב אולי קצת:)

a n a t 1 2 3 4

New member
מגיבה

לא התכוונתי להעליב.... זה נכון שהכל יחסי אבל שוב זה תלוי באדם.... אני למשל עשיתי את הפסיכומטרי השני שלי באפריל ... כשניגשתי לפסיכומטרי הראשון עשיתי בקורס קידום ולמדו איתי אנשים שהיו שנתיים בארה"ב ומן הסתם ידעו יותר טוב ממני אנגלית.... מה גם שהרמה של האנגלית שלי הייתה מאוד נמוכה... אז הכנתי כרטיסיות, הסתכלתי נון סטופ סרטים באנגלית קראתי ספרים ואני יכולה לומר לך בוודאות שהרמה שלי בבחינה עצמה הייתה לא פחות טובה משל אלה שטיילו שנתיים בחו"ל. הכל עניין של רצון ויכולת ועד כמה אתה מרובע..... רק ככה זה עובד.... לגבי מה שכתבת שיש לתחזק את מה שאתה חלש בו... זה ברור.. אני הייתי חזקה במתמטיקה אז הקדשתי א תהזמן שהיה לי לאנגלית.... ושוב מצטערת אם העלבתי פשוט אני לא חושבת שמגיע להוריד בפניך את הכובע... עדיין לא :)

טוב

גם אם אני מוציא במועד יולי הזה 800 אין סיבה להוריד לי את הכובע, זה רק לשפר ב 88 נקודות ...

zx10

New member
אין שום קשר בין המיומנויות הנרכשות

בקורסי האינפי' למיניהם באוניברסיטה לבין אלה הנדרשות לפתרון מלא ונכון של פרקי הכמותי בפסיכומטרי וגם אין שום קשר בין המיומנויות הנדרשות לשם ניהול שיחה באנגלית לבין אלה הדרושות לפתרון פרקי האנגלית בבחינה הפסיכומטרית. מנסיון.

לדעתי אתה טועה בשני המקרים

יש קשר לכל דבר , אולי לא קשר ישיר אבל יש קשר עקיף. ככל שהמוח יותר מאומן ומתורגל בלמידה ויכולת חשיבה יותר קל ללמוד , בנוסף מי שדובר אנגלית שוטפת ורהוטה ,וקרא ושומע אנגלית באופן יומיומי וגם כותב באנגלית יוכל לישם את השליטה שלו בהטיות,במילים ווצירופים בבחינה.

zx10

New member
ולדעתי- אתה הוא הטועה.

ישנם אנשים היודעים לדבר אנגלית (או כל שפה אחרת) בצורה שוטפת ורהוטה, אך אינם יודעים ליישם את אותן מיומניות בקריאה (איליטריזם). בנוסף, אוצר המילים הנדרש באנגלית בבחינה שונה מזה הנדרש לאדם בעבודתו (אלא אם כן אתה עוסק בתרגום). העיסוק שלי, לדוגמא, כולל התכתבות באנגלית עם גורמי מסחר בחו"ל וקריאה של אי מיילים ופקסים באנגלית. דבר שלא הועיל כמעט במאום לפיתוח אוצר מילים כזה שיאפשר לי לגשת לבחינה ולפתור שני פרקי אנגלית כמעט ללא טעיות. למדתי גם אינפי' וגם גיאומטריה ברמה אוניברסיטאית. מה בין קורסים אוניברסיטאיים לפרקי הכמותי בבחינה הפסיכומטרית? כלום. היכרתי סטודנטים שהצטיינו בפתרון בעיות מסובכות בחשבון אינפיניטיסימלי והתקשו בפתרון בעיות כמותיות פשוטות. המיומניות הנדרשות לשם חישובי גבולות של פונקציות, שונות מאלה הנדרשות לשם פתרון בעיות פסיכומטריות (כן, גם אם אתה ממצטייני הפקולטה באלגברה לינארית או בגיאומטריה אפינית). וכן, זה מאוד נכון שככל שהמוח יותר מאומן ומתורגל בלמידה וחשיבה, קל יותר להתכונן לבחינה הפסיכומטרית. אבל בשביל זה לא צריך שום קורס אוניברסיטאי בפקולטה למתמטיקה. אפשר גם לפתור חידות הגיון על בסיס יום יומי.

שים טוב לב לדברי

לא אמרתי ש צ ר י ך , אמרתי שבמקרה שלי דווקא זה כ ן עזר לי ,וגם הסברתי למה. הפכת טענת תנאי לטענת קיום. לגבי האנגלית אני בכל מקרה לא מסכים איתך,גם אם לא תשפר את אוצר המילים, התכתבויות כן יכולות לשפר את הרמה של האנגלית למבחן, בשלושת החלקים של האנגלי. אם זה לא עזר לך יכול להיות שזה לא היה אינטנסיבי או מגוון מספיק.

zx10

New member
טוב, דרך הצגת הדברים שלך לקויה לגמרי.

בהודעה המקורית לה הגבתי, הצגת את העניינים כך שמי שלא התנסה בדרך הלימוד אותה תארת- היה עלול לחשוב ש"טחינה" (כך עפ"י הטרמינולוגיה שלך) של קורסים מתקדמים במתמטיקה הם ערובה להצלחה בטוחה בבחינה הפסיכומטרית. טוב שכעת אתה מסייג את דבריך. גם אני חשבתי שרמת האנגלית לה נדרשתי בעבודתי (האינטסיבית ומגוונת, אגב) תואמת את אשר נדרש בפסיכומטרי. למזלי, כשהתכוננתי לבחינה, לא הסתמכתי עליה.

HawkEmpire

New member
אני מייחס את זה

למתיחויות סביב ציוני מועד אפריל.
שיפור וציון נעים ומוצלח לכולם

olgazi

New member
יפה

זה בהחלט ראוי בשביל להגיע למטרה (לא יודעת אם שלנו אני רוצה רפו"ש). תלמד קשה ואני מאחלת לך שזו תהיה הפעם האחרונה שלך.

kapichie

New member
התשובות שלי...

הדבר הראשון שאני אעשה אחר כך - זה מאוד תלוי בציון =) אבל בין אם הוא טוב ובין אם לא, אני משערת שאקח נשימה עמוקה... נקווה שזו תהיה נשימת הקלה ולא משהו אחר. האדם הראשון שאני אגיד לו - ללא ספק המדריך שלי בקורס שאני חבה לו כל נקודה ונקודה (ושוב, מקווה שיהיו הרבה כאלה) החלטה הרת גורל - הרת גורל נשמע קצת כבד אבל אני רוצה להתחיל ללמוד השנה באוניברסיטה והכל תלוי בציון, שיכול לאפשר לי לממש את הרצון. ובקשר לשאלה האחרונה - אני לא מאמינה בלא לספר... אני חושבת שאין שום סיבה להתבייש בשום ציון. כל אחד עושה את הכי טוב שהוא יכול והאכזבה היא רק כלפי עצמך, בטח שלא ממה שאחרים חושבים. שיהיה לכולם בהצלחה!

למעלה