טוב לכולם

ערב טוב ../images/Emo24.gif

איזה יום לחוץ היה לי היום . בצהריים אספתי שני ילדים מהגן של התאומים , ב 4 וחצי לקחתי אותם ל מסיבת פיג'מות , אח"כ הלכתי עם חגי לאספת הורים . מה אומר לכם: נחת נחת נחת ממנו . תלמיד מצטיין ובעל תעודה מצטיינת . ממוצע ציונים 89 . אח"כ אמר לי אמא המורה להסטוריה רוצה אותך , הלב נפל לי לתחתונים , שאלתי אותו מה כבר עוללת לה ? אמר לי לא אמא היא רוצה לתת לי תעודת הצטיינות בהסטוריה לי ולעוד 2 תלמידים . אז מנש העלה באספה עוד 3 קילו מנחת . איזה כייף זה נכון? הספקתי לבשל מרק , כבד קצוץ , סלטים דגים מרוקאים , החצלים למוסקה במלח. הלילה עוד צעיר. המשך ערב מהנה. מיכלי 63 שלחתי לך מסר . קיבלת?
 

ady18

Well-known member
בבקשה

2 קילו חצילים 1 קילו בשר טחון 2 בצלים גדולים 5 עגבניות רכות (אני שמתי קופסת טומטו מקס) חצי כוס יין לבן יבש מלח, פלפל רוטב בשמל לחתוך את החצילים לפרוסות מאורכות, ולטגן אותם קלות. להשחים את הבצל הקצוץ דק והבשר הטחון, מוסיפים חצי כוס יין ורוטב עגבניות ומבשלים עד שכל הרוטב נספג מתבלים במלח ופלפל. מרפדים תבנית בשכבת חצילים מטוגנים בצורת שתי וערב מניחים מעל את תערובת הבשר ושוב מסדרים שכבת חצילים. שופכים על הכל שכבת רוטב בשמל ואופים בתנור בחום בינוני 45 דקות. רוטב בשמל: 50 גרם מרגרינה 2 כפות קמח 2 כוסות מים חצי כפית מלח חצי כפית פלפל לבן 2 ביצים ממיסים מרגרינה במחבת מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים מים ותבלינים וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך מסירים מאש מקררים כמה דקות ומוסיפים 2 טרופות לרביכה מערבבים היטב ושופכים על המוסקה הערות: לא טיגנתי את החצילים, הברשתי בשמן זית ואפיתי בתנור חם. במתכון היווני מוסיפים גבינה לבשר ובין השכבות ,כדי לאחד את התערובת הוספתי 2 ביצים לתערובת הבשר במקום גבינה. רוטב הבשמל לא חובה אפשר לוותר אם לא רוצים
 

ayeletba

New member
ערב צח ../images/Emo24.gif

עמדתי "קצת" במטבח הערב - הכנתי לילדים לביבות גבינה שלטענתם, יצאו יותר טוב מתמיד. הכנתי פשטידת ברוקולי עם יוגורט וגבינה מלוחה - יצא טעים (עם חמיצות של יוגורט שאני אוהבת). ובתנורית - סמבוסק ביצה וגבינה מלוחה בהשראת צחי שלנו. ויעלי - אני הולכת לחפש מתכון למוסקה.
 

pirge

New member
ערב טוב לכולם. גם אצלי היום

נאפתה פשטידת ברוקולי וגבינות, מתכון נפלא. תמיד רצוי ואהוב. הכנתי גם לביבות תירס . במקום פירורי לחם או קמח שמוסיפים--הוספתי מעט לחם שחור שפורר במג'ימיקס, תפוח אדמה אחד מעוך ומעט שמנת.
הכנתי גם עוגה חדשה של קוקוס ושוקולד צ'יפס. עוד לא החלטתי לגבי הפרסום בפורום. נדמה לי שיש גם לי מתכון מסודר ---מוסקה--אז גם אני אחפש. ביייי וערב טוב ונפלא.
 
למעלה