טוב.....יש לי שאלה....

כרומטי

New member
טוב.....יש לי שאלה....

למדנו בבית ספר שכוח שווה למסה כפול תאוצה. עכשיו אני לוקח עצם וזורק אותו מגובה מטר לרצפה. הוא פוגע ברצפה בכוח מסוים. עכשיו אני לוקח את אותו עצם וזורק אותו מגובה 2 מטר. זה נראה כאילו הוא פוגע ברצפה בעוצמה חזקה יותר. אבל התאוצה שווה ומסת הגוף שווה. כלומר הכוח שפועל על הגוף שווה. עכשיו כנראה אני לא ממש מבין את זה...ואולי זה לא קשור לכוח שפועל על הגוף...אבל רציתי לדעת למה הגוף פוגע בעוצמה חזקה יותר ברצפה כאשר הוא מופל מגובה רב יותר....לאיזה כוחות זה קשור? או שאני לא מבין מה הולך שם נכון?

danihell7734

New member
לא מדוייק,אם כבר כל זה חלקי 2

אבל זו לא האנרגיה במצב הספציפי הזה. תראה, בעיקרון אני לא ממש יודע איך להסביר את זה,אבל בעיקרון הגוף נמשך ע"י כוח הכבידה. הגוף פוגע בעוצמה רבה יותר מפני שהענקת לו יותר אנרגיה(זרקת אותו מגובה כל שהוא) כלומר,הענקת לו אנרגיית גובה, שווה ל-m*g*h. H-גובה מרמת הייחוס שבחרת. לאנרגיה תגיע עוד כמה פרקים טובים...

ailag

New member
זו אנרגיה, או תנע - מה שהחלטנו

בפעם שעברה. בכל מקרה, בגלל התאוצה המהירות של גוף אחרי מרחק גדול יותר תהיה גדולה יותר, ומהירות היא רכיב בתנע ובאנרגיה הקינטית. הרי כדי לעצור את מה שזרקנו שלא ימשיך הלאה, הרצפה מבצעת עבודה. ועבודה היא ההפרש באנרגיה הפוטנציאלית, אם נזניח אנרגיות אחרות (חום) זהו גם ההפרש באנרגיה הקינטית. אמרנו שהאנרגיה הקינטית תלויה במהירות? היא גדולה יותר במקרה עם המהירות הגבוהה יותר.

כרומטי

New member
היינו אמורים ללמוד תנע ומתקף....

אבל הורידו את זה במיקוד

ailag

New member
משרד החינוך צריך

לוותר על המיקוד ולהתחיל ללמד נכון. תנע? במיקוד? ואינדוקציה .. נו באמת, זה כאילו יוותרו בכיתה ב' על לוח הכפל.

1100F

New member
בקשר ללוח הכפל:

אני יכול רק לספר שכשהבת שלי היתה בכית א', המורה דיברתי פעם עם המורה שלה, והיא סיפרה לי שהיא חרגה מתכנית הלימודים. היא ביקשה מהתלמידים, לקראת סוף השנה, ללמוד את לוח הכפל בעל פה

PooKiPsiT

New member
ואותי מעניין

איך הגעתם למצב שלא למדתם מתקף ותנע עד שפירסמו את המיקוד....הרי מפרסמים אותו לקראת סוף השנה, ועד כמה שזכור לי מכתה יא' מתקן ותנע לומדים באמצע מתישהו..

כרומטי

New member
בעיקרון הספקנו ללמוד רק 3 שיעורים

על מתקף ותנע......אולי קצת יותר....אבל פיספסתי חלק מהם ולפני שיצא לנו לסיים ללמוד את הנושא התפרסם המיקוד.... אגב עוד חודש יש לי בגרות ועדיין לא סיימנו ללמוד את החומר של השנה.... אבל אני אופטימי....

amir_aikido

New member
תשובה

כשאתה שואל על כוח גדול יותר שפועל - אתה מתכוון לכוח שפועל ברגע הפגיעה ברצפה, נכון ? אם כן ההסבר מאוד פשוט: לאחר הפגיעה ברצפה, מהירות הגוף היא 0, לעומת זאת, לפני הפגיעה ברצפה יש לגוף מהירות שונה לפי הגובה ממנו תזרוק אותו (אם הגובה כפול אז גם המהירות תהיה כפולה במודל שאתה מכיר). אם נניח שמשך הפגיעה ברצפה הוא קבוע ואיננו משתנה, אזי ברור שכשהגוף נזרק מגובה כפול, התאוצה של הבלימה שלו היא כפולה, ולפי החוק השלישי של ניוטון (פעולה ותגובה), גם הכוח שהוא הפעיל על הרצפה בפגיעה היה כפול. מ.ש.ל.
מקווה שההסבר היה מספיק ברור ועזר לך להבין אמיר

כרומטי

New member
וואו....זה היה הסבר מעולה.

תודה רבה......פשוט לא חשבתי על כל הקטע של תאוצת בלימה...... אז תודה שוב!

Random23

New member
אבל למה להניח שמשך הפגיעה קבוע?

כיוון שהגוף צובר מהירות גבוהה באופן משמעותי, הרי שיש להניח שמשך זמן הפגיעה מתקצר ביחס הפוך לגובה. ושוב, יש לחשב כאן ע"פ חישובי אנרגיה, כיוון שהתייחסות לכח כאן בלי התייחסות לזמן בעייתית

amir_aikido

New member
למה לסבך ?

הפתרון שאתה מציע - שמשך ההתנגשות רק מתקצר כשעולה המהירות, מחזק את התופעה שהסברתי, אבל איטואיטיבית נדמה לי שזמן ההתנגשות דווקא כן ישאר קבוע - תחשוב על מטוטלת (בקירוב לינארי)/קפיץ - מהירות התנודה הטבעית קבועה ללא תלות במהירות בנקודת ה"מנוחה". כל גוף הוא אלסטי במידה כלשהי כך שזהו נימוק סביר לדעתי. חישוב באמצעות אנרגיות ותנע הוא ללא ספק הדרך לפתרון נכון של כל בעיה מתמטית, אבל הוא לא מסביר את התופעה עליה הבחור שאל - מדוע פגיעה של גוף שנע מהר יותר מפעילה יותר כוח ? אלא אם נמשיך לטעון שכל גוף הוא קפיץ - ואז תוכל לנצל את חוק שימור האנרגיה וחוק הכוח של הקפיץ כדי להראות שהכוח יהיה פרופורציוני למהירות. יחס ישרבין העתק הקפיץ והמהירות כי גם העתק הקפיץ וגם המהירות מופיעות בריבוע בחישובי האנרגיה וידוע לנו יחס ישר בין הכוח הפועל על הקפיץ ובין העתק הקפיץ. ושוב מ.ש.ל. ומצאנו גם התייחסות לכוח
אמיר

למעלה