טוב,יש לי חשדות ...

OnlyAmir

New member
טוב,יש לי חשדות ...

התחלתי לחשוד ב4150 אשר משרת אותי נאמנה בשלושה חודשים האחרונים. הבטריה מספיקה פחות או יותר ל שעתיים וחצי עד שלוש שעות עבודה רצוף ( משחקים דלי גרפיקה, עשירי גרפיקה ויישומים כאלה ואחרים ללא כל פתיחה של הבלוטוס או ה WIFI). האם זה נראה לכם נורמלי ? ב REVIEW אשר קיבל המכשיר ב CNET כתוב שהוא אמור לעבוד ככה בממוצע 12 שעות (?!?) האם נכונה השמועה ? האם הסתפקתי במועט בשלושה חודשים האחרונים ( בסיפוק די גבוה ... ) ? עלו והגשימו,

raananta

New member
12 שעות ?!??#?%^

אין סיכוי. הם התכוונו להערכת זמן המתנה ועבודה ממוצעים. כלומר, הזמן שלוקח בין טעינה לטעינה ברמת שימוש ממוצע כולל הזמן שהמכשיר כבוי בין הדלקה להדלקה. הסוללה שלך אמורה להחזיק 4.5 שעות עבודה בערך כאשר היא חדשה. (משחקים הם מטחנת סוללה) נסה להביא את הסוללה למצב של 7-10 אחוזים מהקיבולת שלה ורק אז לטעון אותה למצב בו היא תהיה מלאה + שעה שעתיים נוספות. *** בשום פנים ואופן לא לפרוק את הסוללה לחלוטין*** האם אתה משתמש במכשיר גם ברכב, עם מטען קבוע?

castroman

New member
למה לא לפרוק לחלוטין ?

אתה מדבר על זה שהמידע יאבד ? בשביל זה יש סוללת גיבוי ואני מניח שיש כזאת ב4150 והיא מחזיקה בערך יום או יומיים אפילו שהבטריה מחוסלת, כל זה נאמר על סמך ניסיון עם מכשירים אחרים ולא ספיציפי עם 4150.

FireBird

New member
סוללת גיבוי מחזיקה יום או יומיים?

זה רק בDELLים שכתוב לי שהסוללת גיבוי תחיזק ל כ 30 דקות ?

castroman

New member
בipaq 3660 בזמנו זה היה מחזיק

שלושה-ארבעה ימים בלי שום בעיה.

2cookie

New member
גם לי הוא כותב 30 דקות...

פשוט תשאיר 5% בערך מהסוללה הראשית, זה יספיק להמוןןן זמן.

FireBird

New member
כן? מוזר..

אני אעשה ניסוי .. אני אשלוף את הסוללה הראשית ואבדוק לכמה זמן מחזיקה הגיבוי...

shahar16i

New member
החזיק לי חצי שעה...

אפילו 45 דקות אבל אחר כך בכל מקרה עשיתי הארד ריסט

shahar16i

New member
זה היה כשהיה לי בעיה והוצאתי את

הסוללה.. את הטעינה הראשונית עשיתי לסוללה בנפרד, והסוללת גיבוי החזיקה 9 שעות ואז היה כתוב לי שהיא חלשה.

castroman

New member
שים ../images/Emo23.gif מדובר על דגם ישן

שעוד עשו את הדגמים באהבה
ולא במפעל חשוך בסין
אני לא יודע איך זה הולך בדגמים החדשים.

mikeoreli

New member
הסיבה להבדל :

פעם הסוללות היו מובנות במכשיר ולא היה אפשר להחליף באותה צורה קלה כמו היום. לכן שמו במכשירים סוללות חזקות כדי שהמידע יחזיק די זמן עד שהמידע יישמר בבטחה במקרה שהסוללה הולכת וצריך לקנות מכשיר חדש או להחליף סוללה במעבדה. היום סוללות הגיבוי הם רק כדי שהמידע יישמר כאשר מחליפים בין הסוללות הראשיות. דבר שלא לוקח יותר מחצי דקה.

FireBird

New member
../images/Emo45.gif מעולה!

זאת תשובה אשר מניחה את הדעה
תודה.

raananta

New member
אז ככה

במכשירים של היום (לא יודע איך היה פעם) הסוללות הן מסוג ליתיום. בניגוד לסוללות ניקל קדמיום אשר היה צריך לפרוק לגמרי לפני טעינה (אפשק ה"זיכרון", סוללות ליתיום נפגעות ממצב של פריקה מוחלטת. לכן לא מומלץ לפרוק אותה לחלוטין שכן חייה יתקצרו, מה גם שלליתיום אין את אפקט ה"זיכרון". איבוד המידע הוא פחות חשוב לדעתי במיוחד כאשר יש סוללת גיבוי.

למעלה