טוב, יאללה גם אני אצטרף

ellendili

New member
טוב, יאללה גם אני אצטרף

הי, אני אלה והגעתי לכאן בעקבות ההמלצה של מורי האדומה והמגניבה
סיימתי לקרוא את הספר השלישי לפני...חצי שעה? ואני חייבת לפרוק קצת. מממ...בבקשה לא לזרוק ירקות רקובים
לשלושת הספרים בהמשך: אז דבר ראשון תרשו לי להגיד שהאפילוג נוסח הארי פוטר היה ממש
. ממש אבל. מה זה הקיטש הדוחה הזה של הילדים משחקים באחו?! ועוד התאור של איך שניהם הם שילוב מושלם של ההורים... מצטערת אבל זה פתטי. ממה שהבנתי מהקריאה פה בפורום יש התפלגות לאוהדי פיטה ואוהדי גייל? אז אני לא אוהבת אף אחד מהם. פיטה די משעמם אותי. הדמות שלו קצת משתפרת בסוף של השלישי אבל עדיין... אין בו יותר מדי עומק. וגייל... לא יודעת... אני לא אוהבת אנשים קיצוניים. בכל אופן כל משולש האוהבים הזה הוא לדעתי הנקודה החלשה ביותר בספרים. קו העלילה הזה השאיר אותי לגמרי אדישה. ז"א באמת לא היה אכפת לי מי אוהב את מי ולמה. זה פשוט לא היה מעניין. (כן, כן... אני יודעת- ירקות רקובים בדרכם אלי...). למען האמת... אני לא כ"כ מחבבת גם את קטניס. היא די מעצבנת. ונשאלת השאלה... למה קראתי את הספרים בכ"ז?
אז דבר ראשון בגלל המשחקים והפוליטיקה שהיו מרתקים ונוראיים ומגניבים ביותר. דבר שני בגלל שקטניס, למרות שהיא ילדה מעצבנת ודורשת מכות, היא דמות מאוד אמינה. יש משהו מאוד אמיתי איך שהסיפור מסופר דרך העיניים שלה. ודבר שלישי בגלל סינה (
) והיימיטץ'
הספר הראשון היה באמת מעולה, נשאבתי אליו לגמרי, המשחקים היו מפחידים ומעולים ולמרות שהקטעים הרומנטיים עם כל ההתכרבלויות וליטופי השיער והנשיקות-לא נשיקות היו משעממים בעליל, עדיין מאוד מאוד נהנתי ממנו. השני...לא יודעת... הייתה לי תחושה שהוא סוג של ספר מעבר. כל החלק לפני המשחקים היה פשוט לא מעניין. אבל זירת השעון והמתמודדים החדשים פיצו על זה. השלישי...די רע.. שלושה רבעים ממנו פשוט כתובים רע. כאילו לקוחים מאיזה סרט מד"ב גרוע משנות ה70. שום דבר שם לא היה מקורי או מעניין אפילו קצת. באמת שקראתי עמוד אחד מתוך כל שלושה. החל מהקרב המכריע זה טיפה משתפר, לפחות יש התרחשויות. אבל לכתוב 300 עמודים משעממים וחסריי ייחוד ואז לצפות שהאקשן ב100 העמודים האחרונים יפצה על זה- זה לא מעיד לטובה על הסופרת. לגבי הסיום- לא יודעת מה להגיד אפילו... זה שקטניס ירתה בנשיא ה"לא נכון" היה כ"כ צפוי שזה מצחיק. זה שהיא וגייל התנתקו סופית היה רק עניין של זמן. זה שפרים מתה...ממש רציתי להיות עצובה בשבילה... אבל איכשהו התחושה הזאת הייתה מהולה ב-"טוב, בסדר, הבנו, היא נהרגה, מאוד עצוב, אפשר בבקשה להתקדם הלאה כבר?!" וזה שקטניס בילתה את כל הספר תחת השפעת סמים כלשהם ממש לא תרם. באיזשהו שלב הייתה תחושה של "אוקיי, לא היה את זה כבר איפשהו??, לא הגיע הזמן לגוון קצת בתיאור תחושות-מחשבות-רגשות...?" וכבר ציינתי שהאפילוג היה השיא
אז לסיכום- הייתי מפסיקה אחרי הספר הראשון שגובל בגאונות. שני האחרים... בינוני עד גרוע. ועדיין... עדיין יש שם משהו. גם אם המשהו הזה קבור תחת ערימות של קיטש וחוסר מקוריות ושעמום. משהו בכ"ז גרם לי לסיים את הספר ואז לכתוב כאן תגובה. לא יודעת מה המשהו הזה בדיוק... אבל הוא שם. זהו. זו הייתה חפירתי. אני יודעת שבטח אף אחד לא יסכים איתי. אבל זה בסדר. כמו שאמרתי, רק הרגשתי צורך לפרוק

ellendili

New member

ואגב, עכשיו כשאני לא מפחדת מספוילרים קראתי את השרשור על רומנטיקה מול עלילה וגיליתי שדווקא יש כאן הרבה שאני מסכימה איתם, יאיי

N o R i K o

New member
ברוכה הבאה! D:
MJ

אני נוי~ אני כחולה ומגניבה.
סתם
וול, יש הרבה מאוד נקודות שאני מסכימה איתך לגביהן, כמו העובדה שהספר השני היה פשוט פילר ענק בין הספר הראשון לספר השלישי, או העובדה שכל מה שהולך בין קטניס ופיטה הוא פשוט קיטש מזעזע
אבל יש גם נקודות בהן אני נאלצת לחלוק - אני כן מאוד אוהבת את קטניס- בעיקר כי היא נורא אמינה ובסה"כ דורשת כאפה, זה יושב מבחינתי על תקן "לא אוהבת את הארי פוטר"... אני לא אוהבת דמויות מצוצות מהאצבע ולא אנושיות כמו הארי פוטר, זו גם סיבה למשל לכך שאני לא מטורפת על פיטה כמו שכולם כן, אבל אני כן אוהבת דמויות אנושיות כמו קטניס וגייל (גם אם גייל קיצוני, בעיקר כי אני מבינה את הקיצוניות שלו) - ואני לא מסכימה עם כך שהפרידה של קטניס וגייל הייתה עניין של זמן כי אני חושבת שהיא הייתה מופרכת ויותר מדי לא מתאימה לקטניס, בדיוק כמו כל הקטע שבו היא פשוט הייתה בדיכאון-על סמים-מנותקת מהמציאות, ובדיוק כמו שאני חושבת שמופרך שהמוות של פרים לא גרם לי להיות עצובה. כאילו, אם זה היה כתוב נכון הייתי יכולה לבכות שעות, אבל זה פשוט היה כל כך... Out of nowhere ולא קשור עלילתית ולא עשוי נכון ובדיוק בשניה הלא נכונה... שמבחינתי זו נפילה מטורפת של קולינס. כל הסוף הזה היה פשוט WTF אחד גדול, שגרם לי אישית לתהות "בשביל זה קראתי שלושה ספרים?" אני חופרת הרבה על למה אני לא אוהבת את הסוף, אבל אני שומרת את החפירה הגדולה לצאת הספר השלישי (האמת שהיא כבר פורסמה בקומונה אם יצא לך לבקר שם, אבל אני חושבת שאם כבר, כדאי כבר לחכות עוד חודש לגרסה המתוקנת והערוכה שאני אוציא שלה...)

ellendili

New member
לגמרי מסכימה
MJ

לגבי המוות של פרים. ובכלל, כל הסיום יוצר תחושה שלקולינס פשוט נשבר ולא היה לה כח לחשוב או להשקיעה בכתיבה. הכל שם... מקומט כזה. אני מסכימה גם עם זה שקטניס היא דמות מאוד אמינה ואנושית. בניגוד לבנים שכתובים כמו פרסומת לבנק בינלאומי או משהו כזה. דמויות פלקט. אני עדיין לא אוהבת אותה. כי היא קצת נעל
אבל היא כתובה באמת טוב. בנוגע לגייל וקטניס, לא יודעת, לי היה ברור שיהיה קשה לגשר על הריחוק בינהם. ולמען האמת... זה לא הפריע לי. כי כמו שאמרתי כל משולש האוהבים הזה היה לטעמי החלק הכי פחות טוב של הספרים. באמת שבסופו של יום לא היה לי אכפת מי מהבנים יחיה ומי לא, עם מי היא תהיה, אם בכלל וכו'. אני נהנתי בעיקר מתיאור המשחקים, מהפוליטיקה, מהביקורת. כל השאר... די שולי מבחינתי. אה! ומכל הופעה של סינה. זה באמת מופרך שהיה לי הרבה יותר עצוב עליו ועל פיניק מאשר על פרים... מחכה לחפירה שלך

N o R i K o

New member
אני אגיד לך מה בדיוק הפריע לי
MJ

בקשר לכך שגייל וקטניס נותקו כך ובקשר למוות של פרים... על אף היותי טים גייל מובהקת ועל אף שאני מצהירה על כך הרבה פעמים (אני גם מצהירה שזה נובע מהעובדה שאני לא רואה ברומנטיקה את עיקר הפן העלילתי לכן מבחינתי כל הרומן עם פיטה הוא מצוץ מהאצבע וגייל נמצא שם עבורה כמאהב בדיוק כמו שפרים ואמא שלה נמצאות שם עבורה כמשפחה), לא היה כל כך מפריע לי אם קטניס לא הייתה איתו, כל עוד זה היה נובע מסיבה הגיונית שתגרום לי לנחת, וכל עוד היא לא תעדיף את פיטה על פניו. מבחינתי קטניס לא מעדיפה את פיטה בסוף הזה, היא פשוט נתקעת איתו כברירת מחדל, אבל... כל הסוף הוא פשוט ברירת מחדל! קטניס הופכת מהדמות האנושית שהיא הייתה לסמרטוט רצפה, וכל האנשים שמהשניה הראשונה של הספר הראשון היו בראש מעייניה כבר לא סביבה. קטניס נכנסת למשחקים בספר הראשון כדי להציל את פרים, ובהמשך מתברר לנו שגייל לא התנדב להיכנס איתה כי הוא נשאר מאחור לשמור על פרים ועל אמא שלה. בסוף פרים מתה, אמא של קטניס נוטשת אותה וקטניס פשוט מטילה את אשמת המוות של פרים על האדם הראשון שהיא רואה- גייל... ומה יוצא לה מזה? שוב, למה קראתי שלושה ספרים, כדי לראות איך כל דבר שהיא שאפה לו לא הלך לה והיה לה נורא ואיום, אבל העיקר שהיא ופיטה נשואים באושר ושיש להם ילדים שהיא בכלל לא רצתה שלומדים בבית הספר על משחקי הרעב?
קולינס, תעשי לי טובה... טוב, אני אפסיק עכשיו. יש לי צבא לקום אליו מחר

ellendili

New member
אני מסכימה
MJ

שכל החיים עם פיטה נראים מאולצים. אבל לא יודעת אם זה היה שונה עם גייל... בכל אופן, אני חושבת שקולינס הקדישה לעניין הזה הרבה יותר מדי תשומת לב. במקום להתעמק בדברים המעניינים באמת- תככים פוליטים, החיים במחוזות מול הקפיטול, המשחקים עצמם. הפן הרומנטי של הספרים היה די מטופש וילדותי לטעמי. וגם לא אמין במיוחד.

ליזי133

New member
מסכימה לגמרי! עלול להכיל ספויילרים

לא קראתי את השלישי, אבל אני יודעת אותו, מספויילרים וכו'.... אבל באמת כל עניין הרומנטיקה קצת מצוץ מהאצבע. דורש מכות כל הקטע הזה. הספר הראשון היה בעיקר פוליטיקה- המשחקים- פאנם- הקפיטול! וואו! השני- עקב קצת *הרבה* יותר מידי אחרי פיטה וקטניס וכל מה שביניהם. המשחקים שיפרו את הספר, כי אם לא היה משחקים וכל הספר היה רק על שני אלה, הייתי משתגעת. יש מספיק ספרי רומנטיקה מצוצים מהאצבע כדי שיהפכו גם את זה לאחד כזה. הסוף של השלישי- מאכזב. באמת. היא לא רצתה ילדים- מצוץ מהאצבע. היא לא אהבה את פיטה!- גם זה מצוץ מהאצבע.[ כלומר- כל הסוף פםשוט מיותר לגמרי. הסוף כ"כ לא ריאליסטי וכ"כ אנטי קטניס שזה פשוט לא *הגיוני* שהיא תעשה את הבחירות האלה מרצונה!

noa1510

New member
ברוכה הבאה!!

נועה, 13, קראתי רק את הראשון והשני.. הדעה שלך בסוף ההודעה דורשת קריאה בטירוף, אבל עם כל הספויילרים לספר השלישי שקראתי, אני פשוט לא יכולה להרשות לעצמי לקרוא גם את זה..
זה ממש מגלה? איזה ספר הכי אהבת מהשלושה? השתלבות נעימה!!

noa1510

New member
אוקיי, קראתי את מה שכתבת

נשברתי, אין לי כח רצון בגרוש כשזה מגיע לסקרנות.
למזלי, את הספויילרים שהיו כבר ידעתי..
בגלל שעוד לא קראתי את השלישי, אין לי שמץ אם אני מסכימה איתך או לא..
אבל מה שכן, הבנתי שכל תגובת ספויילר רק מסקרנת אותי יותר
מקווה שאני יותר אוהב את השלישי, אבל מכל התגובות הרעות שאני קוראת עליו אני כבר לא מאמינה..
אבל לבוא בציפיות נמוכות זה טוב, לא? אה ו..
היימיטץ' וסינה!

למעלה