אפשר להיות בוטה?
עברנו את העידן הזה שההורים אומרים לילדים מה לעשות, בטח לא בגיל 18! אמא שלך פרימיטיבית, ואם את רוצה לשנות את זה אצלה, את צריכה קודם כל להיות כנה ואמיתית. לא לשקר בשום אופן. תסבירי לה מה עובר עליך.תסבירי לה מה מקובל היום ואיזה דור אתם. גם אם היא לא מקבלת את זה, את היא זו שחיה בעידן של היום והיא לא יכולה לכפות עליך את העידן השמרני של זמנה. אמא שלי תמיד אמרה לי שהיא מעדיפה לדעת כל מה אני עושה ולעזור לי בייעוץ, הכוונה נכונה ותמיכה מאשר להתנגד לי ושאלך נגדה ומאחורי גבה. היא היתה חכמה בנושא הזה. אמרה שזה לא משנה אם היא לא תתן לי לישון אצל חבר או תגביל את היציאות שלי לשעה מסויימת, כי אם אני רוצה, אני יכולה לעשות את זה גם בשעות הבוקר או אחר הצהריים. ואני תמיד עשיתי מה שאני רוצה.. אמא שלך חייבת להבין שאם ילד רוצה משהו, הוא יכול לעשות את זה בלי בעיות וההורים לא ידעו. אמא שלך צריכה להבין שהדור של היום שונה. הוא משוחרר יותר, פתוח ומתירני. זה שהיא מענישה, מגבילה ומנסה למנוע - לא יעזור ובטח שלא יחנך אותך וילמד אותך לעתיד. הטעויות יכולות להיות גדולות יותר. לי היה חבר כבר בגיל 16. 3 שנים של חברות. ישנו יחד כבר בהתחלת הקשר. הוא אצלי ואני אצלו. ההורים תמכו בקשר שלנו. בגיל 16 וחצי פניתי לאמא שלי שאני מוכנה, רוצה ושוקלת, והיא לקחה אותי יד ביד עם חיוך גדול לרופא לבדיקה ולקבל גלולות. עברה עוד חצי שנה עד שבאמת עשינו את זה. אני לא צריכה לספר לך, שיש כאלה שנכנסות להריון כי פוחדות ללכת לרופא או לקחת גלולות שאמא חלילה לא תראה. לא צריך לספר שילדות קטנות מזדיינות ברכב במקומות נדחים כי הן מפחדות להביא את החבר הביתה. אולי אם אמא שלך תדע את זה, הגישה שלה תשתנה. אישית, אני מניחה שגם אני אפעל כך עם ילדי. מעדיפה לדעת שהם מוגנים ומוכנים. והכי חשוב, שהם יודעים למה הם נכנסים ועושים הכל בלב שלם ורגוע. בהצלחה.