טוב, זקני הפורום,

טוב, זקני הפורום,

בואו תעזרו לי
אפילו עכשיו, בגיל 18, אמא שלי נסחפת קצת עם השמירה עלי. היא גלתה השבוע שישנתי אצל הבחור ולא אצל חברה וחטפה עצבים ברמות מטורפות, והייתי צריכה לבקש ממנו שיסיע אותי מת"א הביתה בחצות וחצי בלילה. כמובן שכרגע אני בסוג של עונש, מנועה מלנסוע למרכז לפעילויות של המפלגה, בלילה"ס היה לנו מו"מ לגבי איפה אני- סירבתי בתוקף לסוע לדודים כי אני לא מתה עליהם וכרגע לא רק שאני נוסעת עם ההורים, אסור לי לצאת עם חברים אחרי האוכל. בנוסף לכל, הם בטוחים שכבר שכבתי איתו, ואני לא. אמא החליטה משום מה לספר לאבא ששכבתי איתו, ואבא אמר לי בטלפון ש"את יודעת שאין לי בעיה עם זה כל עוד את נזהרת אבל עברת את הגבול ואנחנו צריכים לדבר", ואניע ומדת לקבל ממנו הטפה על משהו שלא עשיתי
אבא, ברמה העקרונית, דווקא די ליברלי. כאילו, עד עכשיו לא הייתה ממש בעיה לשקר לאמא כדי שאוכל להיות עם בנים ולא עם חברות כמו שאמרתי לה. אמא, לעומתו, מאלה של "אין סקס עד החתונה" וכל פעם שהיא מגלה שהייתי עם מישהו, היא לא מדברת איתי לכמה ימים. מה אני עושה איתם? אני בטוחה שכמה מכם כבר עברו את זה..|:

ohadz

New member
תפסיקי לשקר

שבי ותסבירי לה את המצב. תאמרי לה גם, בצורה שתמצאי לנכון, שלא יעזור מה שהיא תגיד, את תעשי את מה שאת רוצה ותעשי זאת בשיא הזהירות ומתוך מודעות מלאה.

daniella1980

New member
../images/Emo13.gif אהה אז פה קבור הכלב.

זה מה שחינוך יכול לעשות לבנאדם (הכוונה למה שדיברנו בשרשור הקודם בנוגע להסתכלות שלך על מין). אי אפשר לומר שכל מה שאמא שלך חושבת לא איכשהו השפיע עליך אי שם עמוק בתחתית הראש, לצערך. אבל כנראה שהצלחת להתעלם מהרוב וטוב שכך! (אמא שלך טועה כמובן ובגדול כמו שאת יודעת, ברור).

daniella1980

New member
אין מה לעשות

כל עוד את חיה בבית של אדם אחר ותלויה בו כלכלית, את צריכה להשמע לחוקים שלו או לפחות לכבד אותם ככל האפשר (במגבלות הסבירות כמובן). את מעל 18 - צאי משם:)

daniella1980

New member
לא:) צאי לעבוד!

רגע בגיל 18 לא אמורים להתגייס? אופס. תבקשי להיות רחוקה מהבית!

אווו, את לא מבינה איך דפקתי את עצמי

עם הגיוס הזה! ביקשתי קרבי, עדיפות שניה משהו ושלישית רפואה. נפלתי מקרבי,נפלתי מ"במחנה" (בשלב רביעי!), ויש לי תחושה שגם דפקתי את הרפואה, ובכ"ז, השמועה אומרת שאשאר מחוץ לבית. יענטו! פקידה או משהו כזה, עם חרא של יציאות ];

daniella1980

New member
חח מאחלת הצלחה לחיילת בהמשך

דרכה, אל תשכחי שמה שבאמת חשוב הם ה*אנשים* איתם תבלי את כל שירותך. אני מקווה שיהיה לך כיף ותפיקי מה שתוכלי. ויש שתי אופציות, או שתהיי בבסיס סגור ותוכלי להיות רחוקה מהבית, להתבגר קצת (ככה זה כשנמצאים רחוק מההורים וצריך להסתדר לבד) ולהכיר אנשים חדשים, או שתהיי קרובה לבית ותצאי כל יום הביתה אבל אז תוכלי לבלות בערבים ויהיה לך גם סבבה. בקיצור, אל תתחילי עם גישה שלילית, מה שלא יהיה, תוציאי ממנו את הטוב.

daniella1980

New member
אני באמת לא חושבת

שתפקיד איזושהי פקידה להגיש קפה (באמת! אפילו קראתי פעם שזה בניגוד לחוקים). אם יבקשו ממך תתנגדי! (דניאלה מנסה לעודד נשים להיות פמיניסטיות לוחמניות).

אה, הנה לך הוכחה לזה שאני לא

שוביניסטית.. התקשרתי השבוע לשאול איך זה שמכריחים בנים להיות לוחמים אבל אותי הם לא מוכנים לזמן לראיון חוזר
היא ענתה לי ש"אנחנו יודעים שאת רוצה להיות לוחמת, יש לנו את המנילה שלך, אבל הצבא לא צריך אותך במוד"ש, ישלחו לך זימונים אחרים"
לפחות זה אומר שאולי יש זימון אחר בדרך ואני לא בהכרח אגיע לבקו"ם בלי לדעת לאן אני הולכת..

../images/Emo4.gif תראי תשמעי וכל מיני כאלה ...

קודם כל ולמרות הכל אני יכולה להבין גם את הצד של אמא שלך! גם אני ובטוחה שגם את לא היינו רוצות שהבת שלנו בגיל העשרה שלה תשתולל יתר על המידה... בכל מקרה אני באמת מציעה לדבר עם אמא שלך על דרך ההתנהגות שלה ועל איך שהיא גורמת לך להרגיש! אם את מספיק בוגרת לעשות סקס אז תהי מספיק בוגרת לדבר עם ההורים שלך על המצב שבו את נמצאת יקירתי... הידברות היא בדרך כלל הפתרון הנכון ביותר, כך לפחות אני הייתי נוהגת ... יתרה מכך תורידי הילוך ! לא חייבים לעשות סקס דווקא בלילה

אולי את מבינה את אמא שלה, אני לא

אי אפשר לחנך בעונשים ומניעה!!! אגב זה תופס לכל דבר. החינוך צריך להיות בדיבור, הסבר, הבנה, הקשבה, ולימוד של כל הסכנות וגם הדברים הטובים שזה! ההחלטה צריכה להיות של הילד, לא של ההורה. גם אם הילד הוא 'רק' בן 16! אין שום דבר שאפשר לעשות בכדי למנוע את זה מהילדים. וההורים צריכים לדעת את זה. לכן עדיף להסביר ולכוון. כדאי לפחות שנערים יודעו למה הם נכנסים, ושיעשו סקס מהסיבות הנכונות, יהיו מוגנים ומוכנים.

את לא ממש יורדת לסוף דעתי../images/Emo4.gif

קודם כל לעודד אותה לצאת בהתמרדות זו לא דרך בעיניי! מה שכן אני מציעה לדבר על הדברים, שהיא תפתח את הנושא בפני אמה ושתנסה להסביר את העמדה שלה בנושא! אני לא מצדדת באמא שלה ואומרת שעונשים שזה לעניין, להיפך הוא הנכון! בתור מי שאף פעם לא קיבלה עונש או צעקות סוג כל שהן אני חושבת שיש מקום להדברות בינהן כאמא ובת! אני הצדקתי את אמא שלה, שמותר לה לדאוג לבת שלה! מה לא בסדר בזה ??????????? והיא מצידה צריכה לגשר על הפערים ולא ללכת ראש בראש כי עדיין היא גרה עם ההורים ותחת קורת הגג שלהם ולהיות אנטי כלפיהם לא יעזור ורק יגרע ממנה !

אני בנתיים יורדת רק לגברים ../images/Emo3.gif

התכוונתי בדיוק למה שכתבת. רק אמרתי שאני לא מסכימה עם הגישה שלה.
אני חושבת שיש גישה אחרת הרבה יותר יעילה ונכונה.

למעלה