טוב זה לא קשור

twigy

New member
טוב זה לא קשור

אבל סתם מרגיש צורך להראות את זה.

twigy

New member
זה ממש לא קשור

בסדר אז בצבא הגרמני היו גם יהודים בתקופות כאלה ואחרות. כאן מדובר באזכרה בין היתר לחיילים ששירתו ברייך ה-3, (או כמו שהוא אומר "אנחנו לא מבדילים בין "טובים" ו-"רעים") נראה לך הגיוני שבמדינת ישראל צריכים לעשות אזכרה לאנשים כאלו ? נראה לך שבכלל צריך לעשות אזכרה לאנשים כאלו ?

oleg_kh

New member
אסור להיות כל כך צרי מוחין

אתה גם צריך להבין שהרבה מהחיילים שנלחמו בשביל הרייך ה-3 היו נערים פשוטים שרק ביצעו הוראות, רבים מהם בחזית לא ידעו בכלל מה מתחולל במחנות ובעורף. רוב חיילי הרייך ה-3 הם קורבנותיו של היטלר ומקורביו.

twigy

New member
בנאדם

אתה מדבר מתוך בורות ולא מתוך ידע. אתה מזכיר לי את אייכמן במשפט שלו "ביצעתי הוראות". בחור לפני שאתה מדבר,מסיק מסקנות, מנקה מדם את ידיהם של הרוצחים, תלמד את הנושא, תראה דברים בעניים, אחר כך תשוב. אני בטוח שתדבר אחרת.

Mike A

New member
אממ

בתור אחד שהיה במשלחת לפולין, בין היתר למדת עד כמה הגרמנים ניסו להסתיר את מה שהם מבצעים. אתה חושב שאיזה חייל ששירת בשמירה על איזה בונקר בברלין ידע על מה שהולך במזרח אירופה? אתה חושב שזה מה שעבר לו בראש בזמן שפגז טנק רוסי התפוצץ עליו והרג אותו? כמובן, היו כאלה שידעו והיו כאלה שלא ידעו. לכן יש לך פה דילמה: אי אפשר לדעת מי ידע ומי לא ידע. תעשה את האזכרה רק לטובים ולא לרעים? איך תדע מי טוב ומי רע?

twigy

New member
מיכאל תקשיב טוב

זה שאחד עמד בבונקר והשני פיצץ ליהודי את הראש זה לא אומר שבשניה אחרת אותו אחד ששמר בבונקר לא היה מקבל תפקיד אחר ומפוצץ גם ליהודי אחר תראש ואונס אישה יהודיה אחרת. גרמניה של הרייך ה-3 היא אימפריה של רשע, לא מגיע להם אזכרה במדינת היהודים, עם כל הכבוד שיש לי אליך, גם לך אין ממש פרופורציה לגבי מה שהיה שם (ורוב הסיכויים שגם לי אין, אך הרבה יותר ממך). אתה בא לפה ומנסה להציג את החייל הגרמני שקיבל יריה מרוסי, כאילו הוא מסכן, כאילו מנקה אותו מאחריות, דבר כזה אסור שיהיה. זה שהוא חטף כדור זה במלחמה, בתוך פקודה אחת שהיו נותנים לו הוא היה עובר לאושוויץ ויורה ביהודים בתור ספורט בוקר. נתק את עצמך מהתפיסה של "איש שמסתכל על כל התמונה" במקרה הזה זה פשוט לא עובד ככה.

twigy

New member
בן מספיק עם השטויות

אל תערבו את הריבים השטותיים האלה בנושא שהוא רציני.

oleg_kh

New member
טוויגי *

הבורות היא רק שלך פה. ואני לא אמשיך את הדיון הזה כי אני רואה כמה מעט אתה יודע על הנושא. יום טוב לך.

למעלה