טוב ורע
עקב הודעה של אוריאל מפורום רייקי החלטתי להעתיק את תגובתי גם לכאן
מהו רע? ר- רצון ע- עצמי כלומר , האגו. אם יש דוגמא שהכי קופצת לי לראש זה מהסרט the devil´s advocate אחרי שהוא הקדיש את כל זמנו לעבודה והזניח את אישתו , ואחר כך בכה על מה שקרה לה (אני לא רוצה להרוס את הסרט למי שלא ראה) , הבוס שלו אמר לו דבר אחד - זה לא שלא אהבת אותה , פשוט אהבת את עצמך יותר... ובגלל זה חשוב לשמור על "ואהבת לרעך כמוך" ברגע שאתה שם את עצמך מעל כולם ודואג לעצמך גם על חשבון אחרים - אתה פועל עם האגו , וזה "רע" אני חושב שכל אדם רוצה לעשות טוב, אך הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות , כי לא תמיד אנחנו רואים הכל בזוית הנכונה. אני חושב שבלי מודעות גבוהה אי אפשר להבדיל באמת בין טוב לרע , ולכן אסור היה לנו לגעת בעץ הדעת. קודם כל אנחנו צריכים לבנות את עץ החיים , ורק אחר כך אפשר לגעת בעץ הדעת. לדעתי הדרך הכי טובה לעשות "טוב" זה להקשיב למסרי הנשמה שלנו , לפעול עם האינטואיציה. אני חושב ש"לא רע" זה לא לחשוב רק על עצמי , ו"טוב" זה לפעול למען אחרים. המודעות שלנו היא זו שיכולה להבין אם משהו הוא טוב או רע , כי יש הרבה דברים שאנחנו לא מבינים ולא יכולים לראות , ולפעמים פשוט צריכים לשים את מבטחנו באלוהים - שתמיד נותן לנו אפשרות לקבל את הטוב (אם רק נדע לקבל) לא טוב היות האדם לבדו - איך יהיה טוב אם אין לך למי לתת? אם אתה לא יכול לפעול למען מישהו איך אפשר לעשות "טוב"? הרי את התיקון אנחנו עושים מול אנשים... הבעיה בהגדרת טוב ורע היא זוית הראיה שלנו. למשל - אמא שדואגת לבנה ולוחצת עליו ללכת ללמוד מקצוע מכובד. מבחינתה זה הדבר הכי טוב בעולם , אך מבחינתו הוא רוצה להיות זמר. האם זה טוב לדחוף אותו ללימודים? בעצם היא מדכאת אותו ולא נותנת לו ללכת בדרך שלו. הדיכוי נובע מהרצון שלה , וכל אדם שמדכא אדם אחר , בעצם גם מדכא את הנשמה שלו עצמו... וכך בסוף אנחנו נמצאים בחברה של אנשים שמרגישים מדוכאים ושלא ניצלו את הפוטנציאל הגלום בתוכם... אבל זה כבר נושא אחר... באור ואהבה , יופיאל המלאך
עקב הודעה של אוריאל מפורום רייקי החלטתי להעתיק את תגובתי גם לכאן