טוב ורע

יופיאל

New member
טוב ורע

עקב הודעה של אוריאל מפורום רייקי החלטתי להעתיק את תגובתי גם לכאן
מהו רע? ר- רצון ע- עצמי כלומר , האגו. אם יש דוגמא שהכי קופצת לי לראש זה מהסרט the devil´s advocate אחרי שהוא הקדיש את כל זמנו לעבודה והזניח את אישתו , ואחר כך בכה על מה שקרה לה (אני לא רוצה להרוס את הסרט למי שלא ראה) , הבוס שלו אמר לו דבר אחד - זה לא שלא אהבת אותה , פשוט אהבת את עצמך יותר... ובגלל זה חשוב לשמור על "ואהבת לרעך כמוך" ברגע שאתה שם את עצמך מעל כולם ודואג לעצמך גם על חשבון אחרים - אתה פועל עם האגו , וזה "רע" אני חושב שכל אדם רוצה לעשות טוב, אך הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות , כי לא תמיד אנחנו רואים הכל בזוית הנכונה. אני חושב שבלי מודעות גבוהה אי אפשר להבדיל באמת בין טוב לרע , ולכן אסור היה לנו לגעת בעץ הדעת. קודם כל אנחנו צריכים לבנות את עץ החיים , ורק אחר כך אפשר לגעת בעץ הדעת. לדעתי הדרך הכי טובה לעשות "טוב" זה להקשיב למסרי הנשמה שלנו , לפעול עם האינטואיציה. אני חושב ש"לא רע" זה לא לחשוב רק על עצמי , ו"טוב" זה לפעול למען אחרים. המודעות שלנו היא זו שיכולה להבין אם משהו הוא טוב או רע , כי יש הרבה דברים שאנחנו לא מבינים ולא יכולים לראות , ולפעמים פשוט צריכים לשים את מבטחנו באלוהים - שתמיד נותן לנו אפשרות לקבל את הטוב (אם רק נדע לקבל) לא טוב היות האדם לבדו - איך יהיה טוב אם אין לך למי לתת? אם אתה לא יכול לפעול למען מישהו איך אפשר לעשות "טוב"? הרי את התיקון אנחנו עושים מול אנשים... הבעיה בהגדרת טוב ורע היא זוית הראיה שלנו. למשל - אמא שדואגת לבנה ולוחצת עליו ללכת ללמוד מקצוע מכובד. מבחינתה זה הדבר הכי טוב בעולם , אך מבחינתו הוא רוצה להיות זמר. האם זה טוב לדחוף אותו ללימודים? בעצם היא מדכאת אותו ולא נותנת לו ללכת בדרך שלו. הדיכוי נובע מהרצון שלה , וכל אדם שמדכא אדם אחר , בעצם גם מדכא את הנשמה שלו עצמו... וכך בסוף אנחנו נמצאים בחברה של אנשים שמרגישים מדוכאים ושלא ניצלו את הפוטנציאל הגלום בתוכם... אבל זה כבר נושא אחר... באור ואהבה , יופיאל המלאך

יופיאל

New member
מראש אני אומר...

יש עוד הרבה מה להגיד על הנושא , ואני בטוח שזה יצור כל מיני ויכוחים כאן , אז זה רק זוית אחת של מחשבה מסויימת...

אליקים

New member
תגובה חלקית מאוד

מי שלא נותן כבוד לעצמו, לא יכול לתת כבוד לאחרים. ככל שיתן יותר כבוד לעצמו, כך יתן יותר כבוד לאחרים. מי שלא אוהב את עצמו, לא יכול לאהוב אחרים. ככל שיאהב יותר את עצמו, כך יאהב יותר אחרים. הפסוק "ואהבת לרעך כמוך", משמעותו תאהב את עצמך כמה שיותר, בכדי שתוכל לאהוב גם את חברך כמה שיותר. אחרת ניתן היה לפרש אותו כך: אל תאהב את עצמך ואל תאהב את חברך. וגם כך: תשנא את עצמך ותשנא את חברך. הרי לא כתוב "ואהבת את רעך". ישנה התניה, הסיבה היא פשוטה, רק מי שידע לאהוב את עצמו, ידע גם לאהוב את חברו. (מה שהבוס שלו אמר, לא קשור ל-ואהבת לרעך כמוך) ------------------------------------------------------------- ובקשר לטוב ורע. שמעתי פעם מישהו אומר אם לא נהיה תלויים, אחד בשני, נהיה תלויים אחד ליד השני. הנכון הוא: אם נהיה תלויים, אחד בשני, נהיה תלויים אחד ליד השני. מה שכתבת מאוד מורכב ועוסק בהרבה יותר מטוב ורע או אגו, ערבבת כל מיני תחומים שאינם קשורים אחד לשני וקודם כל צריך לפרק את הכתוב לגורמים, כך שכרגע מסתפק בתגובתי הנ"ל. כל טוב אליקים

rainbow too

New member
רע= רצון עצמי?????

אני ממש לא הצלחתי לרדת כנראה לסוף דעתך. אני יודע מה זה רע, הכרתי אנשים עם רוע. אנשים שבכוונתם היה דווקא להרע למישהו אחר. אני יודע מה זה רוע. לפעמים עולות לי מחשבות כאלה. וזה נורא. ואין לי שום רצון עצמי שהן יצוצו. הן פשוט מופיעות ואני נלחם בהן. האופי של הרוע הוא להזיק. ומה מזיק רצון עצמי??? אם לא יהיה לך רצון משל עצמך, אתה עלול להעלם בתוך רצונותייהם של אנשים אחרים דבר שעלול לגרום לתיסכול. השאלה היא מהיכן מגיע הרצון. ופה נגעת בנקודה אחרת לחלוטין. הרצון לעזור לתת. אם הוא בא ממקום של פחד? זה רצון טוב? זה רצון רע? כמובן שכאשר חושבים על הרצון לתת. יש נטייה לחשוב שזה בא מתוך אהבה. אך מה לעשות שלא כל האנשים מצאו את האהבה הפנימית. והפחד משחק אצלהם תפקיד מרכזי? היהדות חושבת בטעות שישנו יצר טוב ויצר רע. והרי יצר האדם רע מנעוריו. כל האדם כולו הוא יצר רע. ואין יצר טוב. יש יצר האהבה. יצר זה הוא זה המניע אותנו לעשות מעשים טובים באמת. הוא זה שנותן לנו את הכח ואת הרצון להמשיך לחיות. בניגוד ליצר הרע. יצר האהבה נרכש על ידינו ועליינו לרצות בו. הנה המחשה לרצון עצמי. האם זה רע? אנו פועלים תמיד מתוך האגו. להזכירך אגו=אני. גם כשאנו נותנים למישהו מתוך אהבה ללא תנאי. עדיין אנו עושים זאת בשביל עצמנו. כשאנו באים לעזרתו של אדם אנו באים לעזרתנו. כשאנו סולחים, מודים, אוהבים ואדיבים זה תמיד אבל תמיד בשביל עצמנו. הרבה אור ואהבה ללא תנאי.

יופיאל

New member
פירוט

ידעתי שלא כולם יבינו את מה שהתכוונתי בדיוק , כי לא פירטתי , אז עכשיו אפרט בנושא זה- לפי הקבלה קיים הרצון לקבל לעצמו בלבד - צד שמאל , הרצון לתת -צד ימין והרצון לקבל על מנת לתת - האמצע. יצר האדם רע מנעוריו - בהתחלה יש לנו רצון לקבל לעצמו בלבד. תסתכל על ילד קטן - הוא רק רוצה שיקנו לו שישחקו איתו , שיפנקו אותו , זה אופי הרצון שלו. זה לגיטימי לגמרי לגבי ילדים קטנים , למדנו לקבל שככה ילד קטן מתנהג , אך אם אדם בוגר יתנהג ככה...? כשאנחנו מתבגרים אנחנו לומדים לתת ולא לחשוב רק על עצמנו. אם אדם חושב רק על עצמו הוא אגואיסט , וזה מה שגורם לרוע. כשאדם פועל רק למען עצמו לא ממש אכפת לו מאחרים , ולכן הוא גם יפגע באחרים , אפילו בלי להתכוון לזה. כשאתה נמצא באיזון ואתה מקבל על מנת לתת אתה יוצר המשכיות , האנרגיה זורמת ולא נתקעת אצלך , אתה יודע להעביר את מה שקיבלת. אם אתה נותן על מנת לקבל זה לא אותו הדבר , כי אז הנתינה שלך היא לא אמיתית. למשל - אתה קונה מתנה לחברה שלך בשביל שהיא אחרי זה תקנה משהו בשבילך. אתה לא קנית את המתנה באמת בשבילה , אלא רצית שזה יהיה בשבילך... הבעיה היא שהרוב חושבים כך , ולכן לא מגיעים לאהבה אמיתית ללא תנאי. אם אתה נותן משהו מכל הלב , אתה לא צריך שום דבר בחזרה , כי הנתינה עצמה משמחת אותך. נכון , אנחנו עושים את זה גם בשביל עצמנו , אבל זה ההבדל , האם אתה עושה את זה בשביל אחרים ובשביל עצמך (ואהבת את רעך כמוך) או רק בשביל עצמך? באור ואהבה , יופיאל המלאך

R2

New member
אגו

עזוב את הטוב ותעזוב את הרע.תוציא את זה מהראש,גם את האגו. האם אתה יכול?...תנסה תתאמן ותנסה.אל תתפס לסיפורים ולסרטים, זה אשליה,חלום,האם אתה מעדיף סרטים וחלומות,או את האמת,את המציאות. אולי המציאות קשה יותר,אבל היא,,היא האמת ואותה תמצא רק במקום אחד ובזמן מסוים.אף אחד אחר מלבדך לא יכול למצוא לך את זה.כל אחד יכול למצוא את האמת שלו. אף אחד לא יעזור לך,ואל תלך אחרי אחרים,כי לכל אחד יש לו את הדרך שלו שמתאימה לו,ואם הוא מוצא אותה וצועד בה יש לו את הסיכוי למצוא את המציאות,.האמת שלו.

אגו ושאר ירקות../images/Emo22.gif

היי R2!!! אי אפשר לעזוב לא את הטוב ולא את הרע, שני היצרים מרכיבים את האישיות שלנו. עלינו ללמוד לאזן בין שני היצרים שבתוכנו בצורה מאוזנת. כל מי שמספר לך משהוא מספר לך זאת מנקודת המבט האישית שלו, קוראים לזה "זווית ראיה". לכל אחד מאיתנו יש זווית ראיה אחרת על החיים ועל המציאות. אף אחד לא יכול לומר לשני שהוא מדבר שטויות או שהוא לא מציאותי. "ההגיון מצוי במקום שאין בו הגיון", שם מצויה האמת. לגבי האמת המוחלטת: לכל אדם יש את האמת המוחלטת שלו. אם אדם מסוים חובה מציאות קשה, אין אומר הדבר שגם האדם שלידו נמצא באותה מציאות קשה. כאן נכנסת המחשבה ומוחו של האדם. האדם הוא זה שבורא עבור עצמו את המציאות שלו. אם בחר לברוא מציאות שלילית זה מה שיהיה לו בחייו, אם בחר לשנות את דפוס חשיבתו ולחפש חשיבה חיובית ואופטימית, כך תראה המציאות שלו. הכל בכוחה של מחשבה: לברוא עולם ובכוחה של מחשבה להרוס עולם. אדם שכל חייו גדל באוירה ובמסגרת סביבתית שהחשיבה בה כל הזמן שלילית ימשיך דפוס חשיבה זה. אדם כזה כן זקוק לאדם נוסף שיעמוד לידו וידריך אותו ויעזור לו לשנות את דפוס חשיבתו ויעזור לו למצוא את האמת שלו האמת האישית. אין שום בושה לבקש עזרה ואין שום בושה ללמוד לקבל עזרה. האדם שמסרב לקבל את העזרה מהסביבה שמוכנה לעזור לו זה האדם שלדעתי סובל מבעיות אגו קשות מאד וזה המקום להתחיל ללמוד כיצד לבטל את האגו. זוהיא העבודה הקשה ביותר. זוהיא המודעות העצמית הראשונה לפני שאנחנו בכלל מנסים להגיע למודעות פנימית לדעתי האישית בלבד. הרבה אור ואהבה ללא תנאי וללא גבול. מיכל

R2

New member
הלומד :(,התלמיד והמורה)

אני מודה לך שפתחת את הדלת.ואני לא בטוח אם אפשר להכנס. שלום מיכל, תרשי לי לא להסכים אתך.יש לי כמה שאלות קודם,את לא צריכה לענות. רע וטוב מי השופט?ומאיזה נקודת ראות?באיזה מקום ומתי? שמעתי שאין דבר כזה (ניגודים)אומרים שזה מעגל ומסתובב אחד נכנס לתוך השני כמו יום ולילה אין קו מפריד ברור השאלה האם לקבל את שניהם או לבחור אחד ולדחות את השני? אפשר לקבוע שמישהו בא עם גישה שלילית זה טוב?זה רע?הוא צריך ללמוד לשנות את הגישה? אני אשמח לדעת.

למעלה