טוב ורע

אולג8

New member
טוב ורע

שלום. שאלה מרתקת. אני מניח שהכוונה היא טוב או רע מטבעו(סליחה אם פירשתי שגוי). טוב (ורע) הם מושגים הלקוחים מתוך מערכת המושגים "שלנו" , כלומר של האנושות .מכאן אי אפשר ,לדעתי, להגדיר את טבע האדם באמצעות מושגים ש"הומצאו" ע"י האדם עצמו. טבע האדם לא נמדד במושגים של טוב ורע.. באופן כללי קשה מאד להגיד משהו על טבע האדם (במובן הרוחני) בגלל בעיית מערכת המושגים. הבעיתיות הזו באה לידי ביטוי בקושי הרב שיש לנו להגדיר במדוייק את מילים: נשמה,מחשבה, אלוהים(?) וחו' ... אם הכוונה הייתה טוב או רע מנעוריו , אז הרוב יסכימו שפה כבר תיהיה השפעה של הסביבה כזאת או אחרת. אולג

שיבא2

New member
אולג-

יכולה להיות השפעה ביולוגית, כימית על המוח השפעות הורמונליות תזונתיות ומה לא... ובקשר להמשגות? האדם הוא היחידי להמשיג בטבע הוא בעל החיים היחידי עם מודעות הבנה בינה מודעת אבל לצערי, כנראה ,רוב בני האדם במקום של החיות במקום הלא מודע ומפה יכול להיגזר המון רוע. זה מזכיר לי את הנער מרמת השרון שרצח את עו"ד פלינר. היום הוא מצטער על זה ואומר שטוב שנתפס כי אחרת היה רוצה עוד כמה בדרך (כפי הנראה) אז אחרי שהחוק עומד לו מול העינים, ומערכת אכיפת החוק הוא נזכר להפוך מחיה לא מודעת לאדם עם תובנה, מצפון וכו'. סליחה, חייבת לסיים הילדה שלי בוכה שיבא

אולג8

New member
שיבא-

טוב. השפעות על המוח ודומיהן זה לא טבע האדם. אני לקחתי את זה יותר לכיוון של פילוסופיה. בכל אופן במקרה של הילד שרצח- לדעתי זה לא נבע מרוע אלא מבורות, כלומר חוסר יכולת לתפוס עד הסוף את גודל ההשלכות של המעשה.

שיבא2

New member
הילד שרצח את ענת פלינר

לדעתי זה נבע גם- לא רק- אבל גם מהחינוך הדפוק שהוא קיבל בבית 1. אבא שלו אספן של סכינים- ואת הסכין בה השתמש הנער בעת הרצח, הוא לקח מהאוסף הזה 2. לא יודעת אם ראית את האבא בטלויזיה אבל הוא נתן די גיבוי לילד שלו. אז אם חינוך כזה...... לא ניכנס לשיפוטיות על אותו אב מחנך שיבא

האדם מטבעו

טוב לעצמו. הטוב והרע הם אינדבידואלים. לאחד מעשה של גנבה הוא רע אך רובין הוד היה טוב. לאחד מעשה שבגידה הוא רע אך אוסקר שינדלר היה טוב(ואפילו חסיד אומות עולם) הטוב והרע זה שאלה של פרספקטיבה לעושה המעשה זה טוב, ויכול להיות שלכמה אחרים זה רע כמו שאומרים: "הזבל של האחד הוא אוצר לאחר"

למעלה