טוב ומרפקנות

יפעת*

New member
טוב ומרפקנות

יש לי תחושה שבימינו העולם לא נחלק לטוב ורע (חוץ מאולי בספרי הארי פוטר
) אלא לאנשים שרוצים וחושבים על טוב, ולאנשים שממרפקים את עצמם להצלחה למטרה או כל דבר אחר. ואני שואלת, תוך נסיון מתמיד להיות במקום של אדם טוב (ולעזאזל עם ה"אופנה") איך מצליחם לזוז קדימה בלי לדחוף לשרוט ולשקר, כי כמה שאני לא מתקדמת, תמיד יש לי תחושה שזה מאוד איטי. מה הסוד שלכם?

אין סודות יקירתי ואת צודקת.....

הדרך איטית! אך היא בטוחה...היא מוערכת (גם אם לא תמיד מרגישים באותו הרגע) אני בעד להיות אדם טוב ולזוז קדימה בלי לדחוף, לשרוט ולשקר.... כי כך חינכו אותי וכך היא הדרך היחידה שאני מכירה...לא רוצה ולא מכירה דרך אחרת. אז זה איטי.... אז זה לוקח הרבה זמן.... אבל מתישהו....הכל משתלם...תאמיני בזה ותראי שזה נכון

אוי,זאת שאלה ונושא מצוין לדיון.פילוסופי משהו

גם בספרי מדע בידיוני ופנטזיה מודרנית , אני לא חושב כבר שיש כזאת חלוקה. זאת חלוקה ישנה. אני חושב שהחלוקה צריכה להיות של אחוזי תמימות. אצלי אין סוד גם , ומבחינת התקדמות של "קריירה" בעבודה , זאת רק עבודה קשה , כמו שפעם כתבה מקסי . ואני תמיד נזכר בזה . אצלי היו גם הרבה ירידות . אני גם מנסה להיות בן אדם טוב , טוב יותר , ולא תמיד זה מצליח לי . עשיתי בשנים האחרונות הרב שטויות גם , רק כדי להנות. זהו בערך , אני חושב שבחיים זה גם עיניין של מזל , וגורל , והחלטות בחיים וטיימינג נכון , או לא נכון
.

new sol

New member
אין קשר בין הדברים....

אלא אם את קוראת לקשרים מרפקנות. מרפקנות זה שמוכנים לדרוך על אנשים/חברים בדרך למעלה.... קשרים או פרוטקציה זה החיבור לאנשים הנכונים שמקבלים החלטות. אז ככה, אני מחשיב את עצמי בחור טוב ורואה בזה מטרה נעלה לעזור ולבצע מצוות (בעיקר בין אדם לחברו). יותר מזה חינכתי את ילדי, בצבא את חיילי וכיום את עובדיי להיות קודם כל בני אדם ורק אחרי זה חיילים/עובדים טובים. אנשים שהיו בסביבתי ופעלו אחרת נדרשו לפנות את מקומם או שישנו דרכם. איכות במקום עבודה מתחיל בזה שלאנשים יהיה כיף לקום בבוקר לבוא לעבוד, מוסיפים לזה מילה טובה וחיוך וכל השאר מתבצע ללא התערבות. מעולם לא דרכתי או ליכלכתי על חבר לעבודה. כן דאגתי שההנהלה תדע מי אלה אותם אנשים סוציומטים שכדאי שלא יהיו איתנו כי הם מפריעים... בעבודה אין בלוף מי שמשקיע, מי שרוצה, מי שדוחף ומי שמביא קבלות בסוף לא יכולים להתעלם ממנו והוא מקודם כספית או מקצועית, המנהלים לא טיפשים הם יודעים הכל. אחד כזה שלא קודם מכל סיבה שהיא ויש לו ניסיון ויכולות יהיה בטוח בעצמו וימצא את דרכו למקום עבודה אחר שבו יוערך יותר. מצטער על ההרצאה הארוכה אבל יש לי בנושא הזה תואר שני של מדעי החיים ואשמח להרחיב במסנג'ר או במסרים.

יפעת*

New member
זה אולי נכון

במקום שאתה יכול לכמת את העבודה, אבל לא בכל מקום, והאמת היא שאחת הסיבות שמשאירות אותי במקום העבודה הנוכחי, היא שזה באמת מקום שנעים לעבוד בו, וגם הצלחתי להתקדם. עדיין גם שם, ככל שאתה עושה יותר רעש רואים אותך יותר.

new sol

New member
זה נכון

ויש פתגם שהעבודה לא רק צריכה להעשות אלא גם להראות, זה שיווק ונכון שלא כולם יודעים לשווק את עצמם נכון. אבל בכל זאת לאורך זמן אי אפשר רק לצעוק מבלי לעשות והבלוף מתגלה...מקדמים אנשים כי חושבים שהם תורמים לאירגון וע"י קידומם הארגון ירוויח מהם יותר( מקצועיות,מוטיבציה וכו...)

למעלה